din anul 2007, atuul tau de DREPT!
4372 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Comisia Europeana se angajeaza sa aloce 110 milioane EUR pentru finalizarea lucrarilor de securitate la Cernobil

Comisia Europeana se angajeaza sa aloce 110 milioane EUR pentru finalizarea lucrarilor de securitate la Cernobil

  Publicat: 18 Apr 2011       1164 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Intamplare neplacuta care produce ranirea, mutilarea sau moartea cuiva.
Ansamblu de conditii si elemente naturale qle Terrei: aerul, apa, solul si subsolul, toate straturile atmosferice, toate materiile organice si anorganice, precum si fiintele vii, sistemele naturale �n interactiune cuprinzand elementele enumerate anterior, inclusiv valorile materiale si spirituale.
Unitate economica autonoma de productie, de constructii, de circulatia marfurilor, de transporturi
Marti, 19 aprilie, la 25 de ani de la tragicul accident de la Cernobil, comisarul european Andris Piealgs va anunta, in cadrul unei conferinte la nivel inalt care va avea loc la Kiev, angajamentul Comisiei Europene de a aloca 110 milioane EUR pentru a asigura stabilizarea si eliminarea riscurilor pentru mediu la centrala de la Cernobil.

Desemneaza ansamblul de masuri, prestatii in bani si in natura, acordate in vederea protejarii veniturilor in cazul aparitiei riscurilor sociale.
Instrument care ofera clientilor protectie impotriva riscului.
Una din conditiile pentru a fi parte in procesul civil sau pentru exercitarea actiunii civile,
Cale de atac; actiune introdusa la instanta judecatoreasca superioara celei care a pronuntat o hotarare in prima instanta, prin care se solicita anularea hotararii judecatoresti si judecarea in fond a cauzei; cerere de apel
1. Cuvantare, discurs, expunere facuta in public referitor la o tema stiintifica, literara etc.
Ansamblu de conditii si elemente naturale qle Terrei: aerul, apa, solul si subsolul, toate straturile atmosferice, toate materiile organice si anorganice, precum si fiintele vii, sistemele naturale �n interactiune cuprinzand elementele enumerate anterior, inclusiv valorile materiale si spirituale.
1. Cuvantare, discurs, expunere facuta in public referitor la o tema stiintifica, literara etc.
1. Cuvantare, discurs, expunere facuta in public referitor la o tema stiintifica, literara etc.
1. Cuvantare, discurs, expunere facuta in public referitor la o tema stiintifica, literara etc.
Comisia Europeana este organul executiv al Uniunii Europene. Este o institutie independenta politic de guvernele statelor membre si reprezinta interesele Uniunii in ansamblu. In cadrul orientarilor politice generale stabilite de Consiliul European, pregateste si implementeaza deciziile Consiliului Uniunii Europene si ale Parlamentului European.
Desemneaza ansamblul de masuri, prestatii in bani si in natura, acordate in vederea protejarii veniturilor in cazul aparitiei riscurilor sociale.
Partea introductive a hotararii judecatoresti, care cuprinde: denumirea instantei; ziua, luna si anul sedintei de judecata, cu mentiunea daca aceasta a fost sau nu publica; numele si prenumele judecatorilor,
Convingere intima a unei persoane ca ceea ce face este bine,
In contabilitate, ca parte a capitalurilor proprii din cadrul pasivului bilantier, sunt constituite prin modalitati precis explicitate si pentru un scop precizat.
Rezultat al masurilor de protectie a muncii si al acelor masuri care urmaresc asigurarea confortului fizic, psihic si social al omului in procesul muncii.
Componenta a sistemului de protectie sociala, reprezinta ansamblul de institutii si masuri prin care statul, autoritatile publice ale administratiei locale si societatea civila asigura prevenirea, limitarea sau inlaturarea efectelor temporare sau permanente ale unor situatii care pot genera marginalizarea sau excluderea sociala a unor persoane.
Pretul la care se vand si se cumpara hartiile de valoare si valuta straina.

Comisia a alocat pana in prezent o suma importanta - aproximativ 470 milioane EUR - pentru proiecte legate de Cernobil, in special pentru securitate nucleara, dar si pentru programe de sprijinire a populatiei locale si de asigurare a accesului familiilor afectate la asistenta medicala de calitate . Sunt necesare 740 de milioane EUR suplimentare din partea comunitatii internationale pentru finalizarea, pana in 2015, a proiectelor importante de la Cernobil.


Presedintele Comisiei, Jose Manuel Barroso, care va participa la reuniunea la nivel inalt de la Kiev privind securitatea nucleara, a declarat: ``Securitatea nucleara este o problema globala care necesita un raspuns global. Angajamentul nostru financiar, care reflecta rolul de lider al Comisiei Europene in domeniul securitatii nucleare, va fi esential pentru ca Cernobilul sa redevina un loc sigur. Ne exprimam speranta ca partenerii nostri cheie isi vor majora, de asemenea, contributiile in vederea finalizarii lucrarilor la structura de securitate pana in 2015. In cadrul reuniunii la nivel inalt privind securitatea nucleara voi face, de asemenea, un apel insistent in vederea realizarii de progrese pentru atingerea celor mai inalte standarde posibile la nivel global pentru centralele nucleare``.


Comisarul pentru dezvoltare, Andris Piebalgs, care va reprezenta Comisia la conferinta donatorilor, a declarat: ``Accidentul recent de la Fukushima din Japonia a demonstrat ca securitatea nucleara ramane o problema importanta. UE va continua sa actioneze cu rapiditate, in interesul cetatenilor ei, in vederea securizarii centralelor nucleare si prevenirii accidentelor. Angajamentul de astazi reprezinta un important pas inainte in ceea ce priveste contributia la acoperirea deficitului de finantare, si transmite un semnal clar cu privire la angajamentul Comisiei de a face tot ce este posibil pentru ca Cernobilul sa devina un loc sigur, atat pentru populatia locala cat si pentru mediu.``


Participarea Comisiei la evenimentele din Kiev


La 19 aprilie, presedintele Barroso va deschide reuniunea la nivel inalt privind securitatea nucleara care va consolida cooperarea globala si capacitatile de prevenire a accidentelor nucleare si de reducere a efectelor acestora. Comisarul Piebalgs va participa la conferinta donatorilor pentru Cernobil pentru a contribui la strangerea fondurilor care mai sunt necesare pentru ca Cernobilul sa devina un loc complet sigur pana in 2015.


La 20 aprilie, comisarul Piebalgs va participa la o conferinta la nivel inalt intitulata ``La 25 de ani dupa dezastrul de la Cernobil. Securitate pentru viitor``. Evenimentul va avea loc la Kiev, in perioada 20-22 aprilie. Este asteptata, intre altele, participarea Secretarului General al ONU, Ban Ki Moon si a Directorului General al Agentiei Internationale pentru Energie Atomica, iar conferinta este organizata de Guvernul Ukrainei.


Cum va fi utilizat noul angajament financiar?


Noul angajament financiar va fi utilizat in principal pentru finalizarea noii structuri de securitate - o structura gigantica in forma de cupola care va acoperi reactorul numarul 4 deteriorat al centralei de la Cernobil, in vederea izolarii acestuia si pentru a permite dezmembrarea lui in viitor. Marimea structurii este fara precedent si, odata construita, cupola va fi suficient de lunga pentru a acoperi aproape doua terenuri de fotbal si destul de inalta pentru a adaposti Statuia Libertatii. Angajamentul financiar va contribui, de asemenea, la finalizarea constructiei instalatiei de depozitare a combustibilului uzat care, odata construita, va depozita combustibilul uzat de la reactoarele care au ramas in functiune dupa accident, acest lucru fiind necesar pentru dezafectarea centralei.


Contributia UE la sporirea securitatii centralei de la Cernobil


Imediat dupa producerea accidentului de la Cernobil, Comisia Europeana a actionat in vederea imbunatatirii securitatii nucleare si pentru a face fata consecintelor dezastrului. Realizarile importante de pana acum ale Comisiei [in mare masura prin intermediul Fondului privind realizarea unei structuri de protectie la Cernobil (Chernobyl Shelter Fund) si prin contributiile internationale la Contul pentru securitate nucleara], au constat in stabilizarea structurii de protectie existente, punerea in practica a unei infrastructuri care respecta reglementarile internationale in materie de sanatate si care ofera cea mai buna protectie posibila pentru lucratorii de la fata locului, precum si in construirea de instalatii in vederea viitoarei dezafectari.


In plus fata de contributiile la fondurile internationale gestionate de BERD (Fondul privind realizarea unei structuri de protectie la Cernobil si contributiile internationale la Contul pentru securitate nucleara), Comisia a finantat proiecte pentru studierea, evaluarea si reducerea consecintelor accidentului. De asemenea, Comisia a contribuit la proiectele de gestionare a deseurilor radioactive, necesare pentru restaurarea sitului. In mod cert, actiunile puse deja in aplicare au creat conditiile care au facut posibila inceperea constructiei noii structuri de securitate .


Pe langa securizarea zonei, Comisia a derulat proiecte sociale in domenii precum asistenta medicala, educatia si horticultura, pentru a-i ajuta pe cei afectati de efectele accidentului sa isi refaca vietile. Proiectele Copiii Cernobilului au fost create pentru a ajuta mamele si copiii contaminati in urma catastrofei, prin asigurarea accesului la asistenta medicala de calitate pentru toti nou-nascutii din zona, precum si prin accesul parintilor la un curs destinat imbunatatirii competentelor parentale. Proiectul a oferit, de asemenea, echipamente pentru spitale (seturi de resuscitare a nou-nascutilor, seturi de ventilare, incubatoare pentru nou-nascuti, lampi pentru fototerapie), a infiintat cursuri de nutritie pentru familiile vulnerabile din regiune si a instalat terenuri de joaca in aer liber pentru copiii mici.


De asemenea, Comisia a sprijinit un program de reabilitare destinat dezvoltarii oportunitatilor economice din sectorul agricol si infiintarii de intreprinderi private, contribuind la crearea de noi locuri de munca si la incasarea de impozite in regiune. De exemplu, 70 de familii din regiune au beneficiat de formare la fata locului in domeniul cultivarii fructelor si au primit toate uneltele necesare. De atunci, participantii au inregistrat deja unele succese - vanzarea primelor lor recolte de capsuni si mere - fapt ce a contribuit la revitalizarea regiunii si a incurajat alte persoane sa isi infiinteze propriile intreprinderi.



Citeşte mai multe despre:    Comisia Europeana    Poluare    Cernobil

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

CJUE impune sanctiuni financiare Romaniei pentru ca nu a inchis depozite de deseuri neautorizate
15 Dec 2023 | 465

Comisia Europeana: Liniile Directoare privind lucratorii sezonieri in contextul pandemiei COVID-19
23 Jul 2020 | 1404

Consiliul Concurentei: Companiile pot actiona coordonat astfel incat sa evite deficitul de produse esentiale
23 Mar 2020 | 1089

Romania va avea cel putin un hub de inovare digitala cu grad ridicat de specializare in inteligenta artificiala
20 Feb 2020 | 1009

CE lanseaza o noua cerere de candidaturi pentru permisele de calatorie DiscoverEU
25 Nov 2019 | 1551

Camera Deputatilor a adoptat Proiectul de Lege pentru pentru modificarea si completarea Legii privind colectarea selectiva a deseurilor in institutiile publice
02 Oct 2019 | 781



Articole Juridice

Fenomenul muncii subdeclarate. Reglementare si probleme practice
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu | MCP Cabinet avocati

Un medicament care se elibereaza fara prescriptie medicala intr-un stat membru nu poate fi comercializat in alt stat membru decat daca acesta din urma a autorizat la randul sau introducerea sa pe piata
Sursa: Curtea de Justitie a Uniunii Europene

Ce sunt locurile de munca ecologice?
Sursa: EuroAvocatura.ro

E-sanatatea si securitatea in munca pe piata unica digitala
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu | MCP Cabinet avocati

Jurisprudenţă

Contract de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu apa si canalizare incheiat intre o asociatie intercomunitara de dezvoltare a serviciilor publice de apa-canal si un operator. Aderarea unei unitati administrativ teritoriale la asociatie. Aplicarea dispozitiilor legale privind stabilirea redeventei
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Iasi, Sectia Contencios administrativ si fiscal, Decizia nr. 626/30.07.2020

Fonduri europene. Evaluarea gresita a proiectului de catre autoritatea de finantare. Stabilirea unor limite de cheltuieli cu depasirea plafoanelor maximale stabilite in Ghidul solicitantului
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia de contencios administrativ si fiscal, decizia nr. 5636 din 30 octombrie 2020

Discriminare directa sau tratament diferentiat, justificat si rezonabil
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti - Sentinta civila nr. 39 din data de 17.01.2020

Perioada petrecuta in consemn la dispozitia si la sediul angajatorului. Timp de lucru
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Craiova - Decizia civila nr. 2777 din data de 23.11.2019