din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2027 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Ministerul Educatiei a lansat Bursa de proiecte pentru studentii antreprenori

Ministerul Educatiei a lansat Bursa de proiecte pentru studentii antreprenori

  Publicat: 23 Jun 2011       2280 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului a lansat astazi, 23 iunie 2011, la Universitatea Ovidius din Constanta, conceptul inovativ de �bursa de proiecte", in cadrul proiectului cu acelasi nume, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, 2007 - 2013.

Stefan al III-lea , supranumit Stefan cel Mare (n. 1433 , Borzesti - d. 2 iulie 1504 , Suceava ), fiul lui Bogdan al II-lea , a fost domnul Moldovei intre anii 1457 si 1504.
Este parte in procesul penal alaturi de inculpat, partea vatamata si partea responsabila civilmente, care exercita actiunea civila in cadrul procesului penal.
Este o metoda care se utilizeaza in evaluarea unor proiecte de investitii si care foloseste tehnica actualizarii.
Propunere ce o adreseaza un subiect de drept, persoana fizica sau juridica, unui alt subiect de drept, cu privire la incheierea unei conventii, in conditii determinate.
Specialist cu o competenta profesionala deosebita care poate fi desemnat de catre organul de urmarire penala ori de catre organul de jurisdictie pentru a efectua lucrari sau a da lamuririle necesare asupra unor situatii de fapt, in vederea rezolvarii unui proces. In activitatea sa expertul nu transeaza conflicte si nici nu arbitreaza interese, ci executa analize, investigatii, calcule, formuland evaluari, precieri si concluzii in legatura cu situatia respectiva.
Persoana care a implinit varsta de 18 ani.
Perioada electorala - intervalul de timp cuprins intre ziua aducerii la cunostinta publica a datei la care vor avea loc alegerile si data in care rezultatele finale

Universitatea Ovidius din Constanta este unul dintre partenerii implicati in proiectul ``Bursa de proiecte", alaturi de Universitatea Politehnica Bucuresti, Universitatea Petrol-Gaze din Ploiesti, Universitatea Stefan cel Mare din Suceava, Novensys Corporation si Gold Agama Consulting.



Proiectul isi propune sa dezvolte si sa sustina cultura de tip inovativ - antreprenorial la nivelul universitatilor din Romania prin crearea unei platforme online, un loc unde ideile si propunerile de afaceri ale studentilor intalnesc potentialii finantatori din mediul economic. ``Proiectul este o mare oportunitate pentru studentii celor patru universitati implicate intrucat se axeaza pe doua directii complementare: partea teoretica - prin predarea unor cursuri privind mecanismele pietelor bursiere, modalitatile de promovare a proiectelor s.a. - si partea aplicativa - prin posibilitatea de a posta planuri de afaceri direct pe platforma bursei de proiecte", a declarat managerul proiectului, Codrin Doru Lungu (MECTS).



Bursa de proiecte va functiona ca o platforma online unde studentii isi vor putea posta ideile de afaceri, vor primi feedback si evaluari din partea mediului economic si a mediului academic. Mai mult, platforma le ofera studentilor sansa de a gasi modalitati de implementare pentru proiectele lor. Portalul online va fi dezvoltat de firma Novensys in conformitate cu cerintele intocmite de partenerii universitari si cu necesitatile rezultate din analiza . ``Bursa de proiecte va simula conditiile de pe o piata reala in care cererea intalneste oferta. Studentii nostri se vor familiariza cu etapele de baza ale dezvoltarii unui plan de afaceri. Cunostintele deprinse astfel ii vor ajuta sa dezvolte planuri de afaceri cu un mare potential. Universitatea Ovidius din Constanta este onorata sa faca parte dintre cele patru universitati partenere in proiect care se implica activ in pregatirea studentilor pentru piata muncii.", a declarat Prof. univ. dr. Victor Ciupina, Rectorul Universitatii Ovidius din Constanta si expert educatie in cadrul echipei de implementare a proiectului.
Proiectul ``Bursa de proiecte" se inscrie pe axa prioritara 1 - "Educatia si formarea profesionala in sprijinul cresterii economice si societatii bazate pe cunoastere", in Domeniul major de interventie 1.2 - ``Calitate in invatamantul superior" si are o perioada de implementare de 30 de luni.



Citeşte mai multe despre:    Ministerul Educatiei    Burse    Fondul Social European

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Nivelul Sponsozarilor ONG-urilor si Asociatilor incepand cu 1 ianuarie 2022
30 Dec 2021 | 1822

Firma de avocatura CMS Romania isi muta birourile la One Tower
10 Aug 2021 | 1380

Adaptarea structurii anului scolar 2020-2021 la situatia epidemiologica actuala
27 Mar 2021 | 1275

Aplicarea unitara a prevederilor referitoare la acordarea zilelor libere pentru parintii din familiile monoparentale care isi supravegheaza copiii
15 Mar 2021 | 1206

MEC a aprobat noile programe pentru examenele nationale (Evaluare Nationala 2020 si Bacalaureat 2020)
15 Apr 2020 | 1565

Masurile stabilite de MEC cu privire la reluarea cursurilor
08 Apr 2020 | 1280



Articole Juridice

Incidenta Regulamentului GDPR in cazul difuzarii in direct prin videoconferinta a cursurilor de invatamant scolar
Sursa: MCP Cabinet avocati

Prelucrare copii acte identitate ale persoanelor fizice (minori si reprezentanti legali) si transmiterea acestora prin intermediul aplicatiei WhatsApp
Sursa: Raportul pe anul 2020 al ANSPDCP

Timpul de lucru si perioada de repaus in cazul incheierii mai multor contracte individuale de munca
Sursa: Curtea de Justitie a Uniunii Europene

Protectia sociala a salariatilor. Drepturi si Proceduri de care acestia pot beneficia (I � in general)
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu

Jurisprudenţă

Actiune in revendicare. Efectele hotararii judecatoresti fata de terti
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Iasi, Sectia civila, Decizia civila nr. 181/19.03.2020

CEDO: Convertito si altii impotriva Romaniei. Respectarea vietii private si de familie
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Reducerea programului de lucru si a salariului in contextul reducerii temporare a activitatii impune existenta unor motive obiective care nu depind de vointa exclusiva a angajatorului
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Timisoara - Decizia civila nr.135/2020

Obligarea angajatorului la plata zilelor de concediu de odihna neefectuat in ultimii 3 ani
Pronuntaţă de: Decizia civila nr. 7011.02.2020- Tribunalul Bucuresti