Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Reluarea activitatii Ambasadei Romaniei la Tripoli

Reluarea activitatii Ambasadei Romaniei la Tripoli

  Publicat: 04 Oct 2011       1663 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Legea 10 din 2001. Suprafata de teren afectata utilizarii constructiei retrocedabile, in limita imprejmuirilor existente;
Ambasada Romaniei la Tripoli si-a reluat oficial activitatea la 2 octombrie 2011, la nivel de insarcinat cu afaceri a.i si cu personal restrans, adecvat conditiilor politice si de securitate de pe teren . Reluarea activitatii survine in contextul evolutiilor recente din Libia.

Pretul la care se vand si se cumpara hartiile de valoare si valuta straina.
Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Ceha, Romania, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria.
Prevazuta in cap. IV, t. VII, art. 133, C. pen., partea generala, cauza care inlatura consecintele condamnarii si care da dreptul persoanei condamnate de a fi repusa in folosinta drepturilor de care a fost lipsita.
Masura de constrangere efectuata in temeiul dispozitiei date de organul administrativ competent
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Traian Basescu, politician roman, s-a nascut in data de 4 noiembrie 1951, Basarabi, azi Murfatlar, judetul Constanta.
1. Cuvantare, discurs, expunere facuta in public referitor la o tema stiintifica, literara etc.
Diferenta intre pretul de vanzare al unui produs/serviciu si costul acestuia; diferenta intre dobanda platita la depozite si dobanda perceputa la creditele acordate de catre o banca.

Statul roman se alatura astfel actiunilor comunitatii internationale in sprijinul Libiei si da curs dorintei reciproce privind mentinerea si dezvoltarea relatiilor de prietenie si colaborare dintre cele doua tari . Reluarea activitatii Ambasadei raspunde si interesului pe care il manifesta mediul de afaceri romanesc de a participa la reabilitarea infrastructurii generale avariate de conflictul intern si la reconstructia economica a Libiei. Totodata, statul roman va fi in masura sa reia asistenta consulara si sprijinul in situatii de urgenta pentru cetatenii romani care traiesc in Libia si pentru cei care vor participa la activitati economice si sociale in aceasta tara.


Pe fondul agravarii situatiei de securitate din Libia, activitatea Ambasadei Romaniei la Tripoli a fost suspendata temporar, la 14 mai 2011, odata cu aplicarea celei de-a doua etape a evacuarii personalului diplomatic si de protectie al oficiului diplomatic. Intre 21 februarie si 1 martie autoritatile romane au coordonat o operatiune de evacuare prin care 735 de cetateni romani si peste 100 de cetateni straini au fost extrasi din Libia.


La 1 septembrie 2011, Romaniaa recunoscut Consiliul National de Tranzitie (CNT) drept singurul partener politic in relatia cu Libia, iar Presedintele Traian Basescu a participat la Conferinta internationala pentru sprijinirea Libiei, de la Paris. Ministrul afacerilor externe al Romaniei a avut, la 21 septembrie, in marja dezbaterilor politice generale ale celei de-a 66-a sesiuni a Adunarii Generale ONU, o scurta intrevedere cu presedintele CNT, Mustafa Abdul Jalil.


La propunerea MAE, Presedintele Romaniei a aprobat, la 20 septembrie 2011, reluarea activitatii Ambasadei Romaniei la Tripoli, printr-o abordare graduala, adecvata evolutiilor politice si de securitate de la fata locului.


Romania se afla in primul esalon de state membre UE care redeschid ambasadele lor de la Tripoli. Printre statele care au redeschis oficiile lor diplomatice, incepand cu 25 august 2011, se numara Franta, Marea Britanie, Italia, Polonia, Spania, Malta, plus o misiune/Delegatie a UE, Turcia, SUA si Canada.Citeşte mai multe despre:    CSAT    Romania    Libia    Traian Basescu    Liban

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Asociatia Constructorilor de Automobile din Romania (ACAROM) a fost recunocuta ca fiind de utilitate publica
25 May 2020 | 79

021.444-0000 - Un nou numar unic de apel pentru informarea cetatenilor cu privire la somajul tehnic
15 Apr 2020 | 1448

UNBR: Atentie la avocatura falsa! Verificati Tabloul avocatilor!
08 Apr 2020 | 643

Eliberarea certificatelor se va face automat, electronic, si gratuit
07 Apr 2020 | 617

aici.gov.ro - Platforma online pentru acordarea somajului tehnic
07 Apr 2020 | 1009

Conditiile pentru intrarea in somaj tehnic. Depunerea online a documentelor
02 Apr 2020 | 657Articole Juridice

Contractul de munca si lucratorul “au pair”
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

Acordarea vizei de scurta sedere pe teritoriul Romaniei (Short-stay visa)
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

Societatea comerciala cu raspundere limitata. Particularitati. Infiintarea si inregistrarea in registrul comertului
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

Modificarea contractelor de munca in contextul noilor realitati economice
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu

Jurisprudenţă

Decizia nr. 404/2019 referitoare la admiterea obiectiilor de neconstitutionalitate referitoare la Strategia "Romania 2040"
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia C.C.R. nr. 205/2019 referitoare la respingerea exceptiei de neconstitutionalitate a unor prevederi din Legea nr. 165/2013 privind masurile pentru finalizarea procesului de restituire, in natura sau prin echivalent, a imobilelor preluate in mod abuziv in perioada regimului comunist in Romania.
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia C.C.R. nr. 159/2019 referitoare la respingerea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 35 alin. (1) din Legea nr. 165/2013
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia C.C.R. nr. 7/2019 referitoare la respingerea exceptiei de neconstitutionalitate a unor prevederi din Legea nr. 165/2013
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei