din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1785 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Comisia Europeana si OIM au convenit sa isi consolideze cooperarea in domeniul migratiei si mobilitatii

Comisia Europeana si OIM au convenit sa isi consolideze cooperarea in domeniul migratiei si mobilitatii

  Publicat: 08 Nov 2011       2183 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Comisarii Cecilia Malmstrom (Afaceri interne) si Andris Piebalgs (Dezvoltare) au semnat un acord-cadru cu directorul general al OIM (Organizatia Internationala pentru Migratie), William L. Swing. Cadrul prevede metode de cooperare mai simple si mai eficiente prin simplificarea si rationalizarea procedurii de negociere contractuala dintre UE si OIM.

(UE). Fondata la 1 ianuarie 1993 prin aplicarea Tratatului de la Maastricht , Uniunea Europeana (UE) preia initiativa constructiei europene de la Comunitatea Economica Europeana (CEE).
Ceea ce poate fi realizat cu usurinta.
Consimtamant la ceva, intelegere intre doua parti la incheierea unui act juridic.
Pretul la care se vand si se cumpara hartiile de valoare si valuta straina.
Conceptul de dezvoltare durabila se refera la o forma de crestere economica ce satisface nevoia de bunastare a societatii pe termen scurt, mediu si, mai ales, lung.
Persoana care, in schimbul muncii, primeste un salariu.
Consimtamant la ceva, intelegere intre doua parti la incheierea unui act juridic.
Conceptul de dezvoltare durabila se refera la o forma de crestere economica ce satisface nevoia de bunastare a societatii pe termen scurt, mediu si, mai ales, lung.
Desemneaza orice instrument bilateral sau multilateral in domeniul securitatii sociale care leaga sau va lega, in mod exclusiv, doua sau mai multe state,
Consimtamant la ceva, intelegere intre doua parti la incheierea unui act juridic.
Sunt subiectele derivate ale dreptului international, titulare de drepturi si obligatii in conformitate cu normele internationale, instituite de state prin acorduri incheiate intre ele.
1. Grup comstituit de catre o autoritate cu scopul desfasurarii, coordonarii, supravegherii, controlului unei activitati din diferite domenii ale vietii sociale
Organizatia Internationala pentru Migratie (OMI) este un organism interguvernamental, cu statut diplomatic si misiune umanitara, infiintat in 1951 si format din peste 110 state membre sau cu statut de observator, printre care si Romania.
Comisia Europeana este organul executiv al Uniunii Europene. Este o institutie independenta politic de guvernele statelor membre si reprezinta interesele Uniunii in ansamblu. In cadrul orientarilor politice generale stabilite de Consiliul European, pregateste si implementeaza deciziile Consiliului Uniunii Europene si ale Parlamentului European.
Aceasta sintagma se refera la finantarea unei activitati de doua ori, din doua surse diferite.
Unitate de baza a organizarii administrativ-teritoriale a statului, alcatuita dintr-unul sau mai multe sate si
(UE). Fondata la 1 ianuarie 1993 prin aplicarea Tratatului de la Maastricht , Uniunea Europeana (UE) preia initiativa constructiei europene de la Comunitatea Economica Europeana (CEE).
Unitate de baza a organizarii administrativ-teritoriale a statului, alcatuita dintr-unul sau mai multe sate si
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,

Acordul-cadru se aplica tuturor operatiunilor, programelor sau proiectelor administrate de OIM si finantate sau cofinantate de Uniunea Europeana.

La ceremonia semnarii, comisarul MalmstrA�m, a declarat: ``OIM este un partener-cheie al Uniunii Europene. UE si OIM coopereaza in mod curent in cadrul unor proiecte care promoveaza cooperarea internationala in domenii cum ar fi migratia legala, migratia ilegala si dezvoltarea. Acest nou acord va facilita cooperarea curenta dintre organizatiile noastre, va elimina barierele birocratice si va permite o colaborare mai eficienta.``

Comisarul Piebalgs a adaugat: ``Migratia are, totodata, un impact asupra tarilor in curs de dezvoltare . In conditiile in care exista, la nivel mondial, peste 200 de milioane de migranti, UE s-a angajat sa identifice solutii pentru problemele care ii afecteaza pe acestia si sa ajute tarile care se confrunta cu provocari legate de migratie. Cooperarea noastra cu OIM va fi stimulata gratie acestui nou acord si vom fi mai eficienti in a-i ajuta pe migrantii care au nevoie de ajutorul nostru.``

``Suntem incantati de faptul ca ne-am atins acest obiectiv crucial``, a spus directorul general al OIM, William L.Swing. ``Acest acord-cadru reprezinta rezultatul fructuos al cooperarii noastre aflate in permanenta dezvoltare . Privim cu incredere catre noile oportunitati pe care le deschide acest acord .``


Comisia Europeana a elaborat un acord general standard, pe care il aplica in relatiile sale contractuale cu organizatiile internationale (denumit ``acord standard privind contributia incheiat cu o organizatie internationala`` sau `` ASC``). Acordul-cadru semnat astazi isi propune sa adapteze dispozitiile standard ale ASC la cerintele specifice ale OIM. Acest lucru va simplifica si mai mult negocierile contractuale referitoare la acordurile individuale privind contributia (``acorduri privind contributia``) incheiate intre Comisie si Organizatia Internationala pentru Migratie (OIM) pentru viitoarele programe sau proiecte specifice.

OIM este unul dintre principalii parteneri ai Uniunii Europene in materie de implementare a politicii in domeniul migratiei, in special in contextul abordarii globale privind migratia.

Comisia Europeana si statele membre ale UE au, impreuna, o contributie majora la bugetul OIM. Comisia Europeana a finantat, de exemplu, o serie de proiecte desfasurate de OIM in cadrul programului tematic privind migratia si azilul si prin intermediul instrumentelor geografice de finantare . OIM este, de asemenea, un partener important in initiativa comuna emblematica privind migratia si dezvoltarea (JMDI), in valoare de 15 milioane de euro, care sprijina organizatiile societatii civile si autoritatile locale in conectarea problematicilor migratiei si dezvoltarii.

Recent, OIM a luat parte, de asemenea, la o initiativa specifica, in valoare de 3 milioane de euro, de sprijinire a dialogului privind migratia dintre Uniunea Europeana si America Latina si Caraibe. In plus, OIM a participat activ la proiectele din cadrul parteneriatului UE pentru mobilitate si la elaborarea profilurilor de migratie.

Cooperarea UE cu OIM contribuie la obiectivul mai amplu care vizeaza o politica comuna echilibrata si cuprinzatoare in domeniul migratiei. Acest lucru va ajuta Europa sa valorifice la maximum beneficiile aduse de migratie, cum sunt imbogatirea culturala a societatii si o mai buna performanta si dezvoltare economica pe termen lung, atat in Uniunea Europeana, cat si in tarile de origine ale migrantilor.



Citeşte mai multe despre:    Imigranti    Comisia Europeana    Organizatia Internationala pentru Migratie

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

CJUE impune sanctiuni financiare Romaniei pentru ca nu a inchis depozite de deseuri neautorizate
15 Dec 2023 | 449

Comisia Europeana: Liniile Directoare privind lucratorii sezonieri in contextul pandemiei COVID-19
23 Jul 2020 | 1401

Consiliul Concurentei: Companiile pot actiona coordonat astfel incat sa evite deficitul de produse esentiale
23 Mar 2020 | 1088

Romania va avea cel putin un hub de inovare digitala cu grad ridicat de specializare in inteligenta artificiala
20 Feb 2020 | 1007

In 2020 vor fi admisi 30.000 de lucratori straini pe piata fortei de munca din Romania
26 Dec 2019 | 1138

CE lanseaza o noua cerere de candidaturi pentru permisele de calatorie DiscoverEU
25 Nov 2019 | 1551



Articole Juridice

Fenomenul muncii subdeclarate. Reglementare si probleme practice
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu | MCP Cabinet avocati

Un medicament care se elibereaza fara prescriptie medicala intr-un stat membru nu poate fi comercializat in alt stat membru decat daca acesta din urma a autorizat la randul sau introducerea sa pe piata
Sursa: Curtea de Justitie a Uniunii Europene

Ce sunt locurile de munca ecologice?
Sursa: EuroAvocatura.ro

E-sanatatea si securitatea in munca pe piata unica digitala
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu | MCP Cabinet avocati

Jurisprudenţă

Excluderea perioadei de disponibilitate din timpul lucrat. Conditiile restituirii platii nedatorate unor drepturi salariale
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Constanta - Decizia civila nr. 153 din data de 17.06.2020