Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Baroul Timis: contracte de asistenta juridica in format electronic

Baroul Timis: contracte de asistenta juridica in format electronic

  Publicat: 21 Dec 2011       2844 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Una din formele importante prin care se manifesta dreptul de aparare,
Baroul Timis a publicat marti, 20 decembrie 2011, Hotararea nr. 4 din data de 14 decembrie 2011 a Consiliului Baroului Timis privind emiterea de catre formele de exercitare a profesiei de contracte de asistenta juridica in format electronic.

Una din formele importante prin care se manifesta dreptul de aparare,
Socoteala scrisa sub forma de balanta cu doua parti (debit si credit) care reflecta valoric si uneori in unitati naturale, in ordine cronologica si sistematica,
Una din formele importante prin care se manifesta dreptul de aparare,
Componenta a sistemului de protectie sociala, reprezinta ansamblul de institutii si masuri prin care statul, autoritatile publice ale administratiei locale si societatea civila asigura prevenirea, limitarea sau inlaturarea efectelor temporare sau permanente ale unor situatii care pot genera marginalizarea sau excluderea sociala a unor persoane.
Cheltuielile totale efectuate de utilizatorii interni si externi pentru achizitionarea bunurilor si serviciilor finale produse intr-o economie.
Baroul este constituit din toti avocatii inscrisi pe Tabloul avocatilor, care au sediul profesional principal in localitatile de pe raza acestuia.
Este acel raport juridic in continutul caruia intra dreptul subiectului activ, denumit creditor, de a cere subiectului pasiv, denumit debitor, sa dea, sa faca sau sa nu faca ceva, sub sanctiunea constrangerii de stat in cazul neexecutarii de buna voie.
Una din formele importante prin care se manifesta dreptul de aparare,
Este acel raport juridic in continutul caruia intra dreptul subiectului activ, denumit creditor, de a cere subiectului pasiv, denumit debitor, sa dea, sa faca sau sa nu faca ceva, sub sanctiunea constrangerii de stat in cazul neexecutarii de buna voie.
1. Din punctul de vedere al drepului civil, dreptul de dispozitie este alcatuit din dreptul de dispozitie materiala si dreptul de dispizitie juridica.
Baroul este constituit din toti avocatii inscrisi pe Tabloul avocatilor, care au sediul profesional principal in localitatile de pe raza acestuia.
Principala caracteristica a terorismului este intimidarea prin violenta, mijloacele folosite fiind extrem de variate, incluzand rapirea de persoane, luarea de ostatici, asasinatul, executiile sumare, producerea de explozii, distrugerea unor edificii publice, sabotarea cailor ferate sau a unor instalatii industriale ori a mijloacelor de telecomunicatii, ruperea unor diguri, otravirea apei potabile (a raurilor, fantanilor sau rezervoarelor de apa), producerea unor boli contaginoase, executarea de bombardamente etc.
Una din formele importante prin care se manifesta dreptul de aparare,
Este actul juridic procesual, final si de dispozitie prin care se solutioneaza cauza penala de catre instanta de judecata, punandu-se, astfel, capat judecatii.

"Avand in vedere propunerea formulata de catre doamna Consilier Ligia Catuna precum si solicitarea unor colegi avocati din cadrul Baroului Timis privind posibilitatea ca unele forme de exercitare a profesiei sa poata emite contracte de asistenta juridica in format electronic;


Tinand cont de solicitarea ca Baroul sa acorde o plaja de numere a acestor contracte de asistenta juridica emisa de catre formele de exercitare a profesiei


HOTARASTE:


Incepand cu data de 3 ianuarie 2012, Consiliul Baroului Timis aproba ca formele de exercitare a profesiei, sa emita contracte de asistenta juridica inseriate, in baza unei plaje de numere acordate la cerere acestora, de catre barou.


Contractele emise de catre formele de exercitare a profesiei, vor cuprinde in mod obligatoriu clauzele prevazute in contractul tip prevazut in statutul profesiei de avocat, putand fi eliminate doar acele clauze contrare dispozitiilor noului Cod civil.


Contractele emise de catre formele de exercitare a profesiei, vor fi intocmite in 3 exemplare originale, din care in mod obligatoriu unul se va inmana clientului.


Formele de exercitare a profesiei sunt obligate sa solicite baroului acordarea unei plaje de numere si sa respecte aceasta plaja.


Formele de exercitare a profesiei sunt obligate sa emita imputerniciri avocatiale pe care le vor ridica de la sediul baroului.


Contractele tip utilizate in prezent vor putea fi folosite de catre formele de exercitare a profesiei si in continuare, avocatii din Baroul Timis neavand obligatia de a opta pentru contracte de asistenta juridica inseriate, cu plaja de numere acordate la cererea acestora.


Formele de exercitare a profesiei au insa obligatia de a opta pentru una din cele doua modalitati mai sus prevazute, fiind interzisa utilizarea concomitenta a contractelor tip puse la dispozitie de barou si a contractelor cu plaja de numere emise de formele de exercitare a profesiei.


In situatia in care baroul va constata nerespectarea de catre formele de exercitare a profesiei a prezentei Hotarari, consiliul poate hotara retragerea dreptului formei de exercitare a profesiei de a emite contracte de asistenta juridica .


Secretariatul Baroului va aduce de indeplinire prezenta Hotarare .


Decanul Baroului Timis
Av. Gruneantu Lazar"Citeşte mai multe despre:    Asistenta juridica    Baroul Timis

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Firma de avocatura CMS Romania isi muta birourile la One Tower
10 Aug 2021 | 421

Avocat Bucuresti - obtinere cazier judiciar, specimen de semnatura ONRC si certificate de stare civila
23 Sep 2020 | 1987

Comunicat: Desfasurarea activitatii MCP Cabinet avocati in contextul pandemiei cu CoVID-19 si a starii de urgenta decretate
16 Mar 2020 | 565

CSM a aprobat calendarul, tematica si bibliografia pentru Concursul de admitere la INM - septembrie 2019 – februarie 2020
17 Sep 2019 | 2484

20.000 de lucratori nou-admisi pe piata fortei de munca in anul 2019
31 Jan 2019 | 901

Conferinta INPPA: „Probleme actuale in procesul civil si in procesul penal”
02 May 2018 | 2036Articole Juridice

Plata cheltuielilor de judecata. Aspecte practice. Netemeinicia solicitarii de cenzurare a cheltuielilor de judecata. Solutii jurisprudentiale
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu

Constitutionalitatea acordului de recunoastere a vinovatiei
Sursa: Irina Maria Diculescu

Codul de procedura civila aplicabil din 2019, conform modificarilor aduse prin Legea 310/2018
Sursa: MCP Cabinet avocati

Contract individual de munca 2019 (Model editabil WORD si PDF). CIM 2019, conform modificarilor aduse Codului muncii
Sursa: MCP Cabinet avocati

Jurisprudenţă

Contract de asigurare de raspundere civila profesionala incheiat de avocat. Introducerea unei clauze de anterioritate
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia a II-a civila, decizia nr. 46 din 16 ianuarie 2020

Nu orice conditie pentru exercitarea unui drept constituie si criteriu de discriminare
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti - Decizia civila nr. 4058 din data de 09 Noiembrie 2020

Dovedirea faptei ce reprezinta abatere disciplinara. Sarcina probei
Pronuntaţă de: Curtea de Apel BUCURESTI - Decizie civila nr. 1343/07.03.2019

Conditiile raspunderii patrimoniale a salariatului. Prezumtia de culpa
Pronuntaţă de: CURTEA DE APEL BUCURESTI– Decizia civila nr. 5860/13.12.2019