Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Arestat pentru fraude informatice

Arestat pentru fraude informatice

  Publicat: 09 Apr 2012       2198 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Sunt participanti in procesul penal, alaturi de parti si organele judiciare. Persoanele sunt martorii, experti, interpretii, traducatorii, substituitii procesuali etc.
Un barbat de 39 de ani a ajuns in arest, dupa ce a savarsit mai multe fraude informatice, inseland peste 400 de persoane .

Mijloace de proba prevazute in cap . II, t. III, C. proc. pen., partea generala.
Document cu forma speciala, exprimat intr-o anumita moneda, utilizat in efectuarea operatiunilor de plati prin intermediul bancilor.
Legea privind comerţul electronic
Document cu forma speciala, exprimat intr-o anumita moneda, utilizat in efectuarea operatiunilor de plati prin intermediul bancilor.
Legea privind comerţul electronic
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Operatiune prin care o persoana numita imprumutator acorda spre folosinta unei alte persoane, numita imprumutat
Acord liber consimtit intre doua sau mai multe persoane fizice sau juridice, in scopul nasterii, modificarii sau stingerii unor raporturi juridice, rezultat al unor negocieri.
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Consum de resurse (mijloace de productie, forta de munca, mijloace banesti) pentru satisfacerea unor necesitati de productie sau individuale.
Loc in care persoana fizica isi are locuinta statornica sau principala.
Contractul prin care o persoana, numita comodant, remite spre folosinta altei persoane, numita comodatar, un lucru nefungibil si neconsumptibil, cu obligatia pentru acesta de a-l restitui la termen in natura, in individualitatea sa (art.1560 Cod Civil).
Socoteala scrisa sub forma de balanta cu doua parti (debit si credit) care reflecta valoric si uneori in unitati naturale, in ordine cronologica si sistematica,
Mijloace de plata formate din monede si bancnote.
1. (ca probe noi in apel si recurs) orice inscrisuri avand legatura cu obiectul litigiului si fiind de natura sa lamureasca anumite aspecte ale raporturilor dintre impricinati, dar pe care partea interesata, indiferent din ce motive, nu le-a infatisat primei instante pentru ca aceasta sa le poata lua in considerare cu ocazia solutionarii pricinii.
(comunitate de bunuri) Regim stabilit de lege sau prin invoiala partilor cu privire la bunurile lor.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Privare de libertate a unei persoane prin arestarea sa.Arestare preventiva,
Zile in care se cuprinde intreg intervalul de timp dintre momentul inceperii si implinirii termenului, inclusiv prima si ultima zi a termenului.

Politistii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Dambovita, sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T- Biroul Teritorial Dambovita, au documentat activitatea infractionala a lui B.I.C., de 39 de ani, din municipiul Alexandria, care locuia pe raza municipiului Bucuresti, suspectat de savarsirea infractiunilor de fals informatic, fapta prevazuta si pedepsita de art. 48 din Legea 161/2003, inselaciune, fapta prevazuta si pedepsita de art. 215, alin.1, 2 din Cod Penal, fals in declaratii in vederea emiterii unui instrument de plata electronic, fapta prevazuta si pedepsita de art. 26 din Legea 365/2002 si efectuarea frauduloasa de operatiuni financiare prin utilizarea unui instrument de plata electronica, prevazuta si pedepsita de art.27 din Legea 365/2002.In fapt, suspectul, incepand cu luna iunie 2011, ar fi postat mai multe anunturi pe site-uri specializate in publicitate, prin care oferea sume de bani cu imprumut in conditii avantajoase, prin contract notarial, conditionand incheierea contractelor de depunerea in prealabil a unor sume de bani, cuprinse intre 250-300 lei, bani ce reprezentau asa-zisele cheltuieli de deplasare ale acestuia pana in localitatea de domiciliu a clientului, unde urma sa se incheie contractul de imprumut .

Pentru primirea banilor, barbatul comunica datele de cont ale altor doua persoane, pe numele carora deschisese conturi la mai multe banci, iar cu ajutorul cardurilor emise pe numele acestora, efectua retragerile de numerar de la ATM-uri din Bucuresti.

In acest mod, suspectul a reusit sa insele peste 400 de persoane, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 100.000 lei.

In urma flagrantului organizat de politisti in dimineata zilei de 5 aprilie a.c., asupra suspectului au fost gasite doua carti de identitate si mai multe carduri emise pe numele altor persoane, inscrisuri referitoare la operatiuni bancare, precum si 7 telefoane mobile, bunuri folosite de acesta in activitatea infractionala.

Cel in cauza a fost retinut pe baza de ordonanta de retinere, pentru 24 de ore, iar la data de 6 aprilie a.c., Judecatoria Targoviste a admis propunerea D.I.I.C.O.T- Biroul Teritorial Dambovita si a dispus arestarea preventiva pentru 29 de zile .Citeşte mai multe despre:    Comisia Europeana    Criminalitate informatica    Infractiuni informatice    Europol    Card    Judecatoria Targoviste

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Comisia Europeana: Liniile Directoare privind lucratorii sezonieri in contextul pandemiei COVID-19
23 Jul 2020 | 574

Consiliul Concurentei: Companiile pot actiona coordonat astfel incat sa evite deficitul de produse esentiale
23 Mar 2020 | 596

Romania va avea cel putin un hub de inovare digitala cu grad ridicat de specializare in inteligenta artificiala
20 Feb 2020 | 595

CE lanseaza o noua cerere de candidaturi pentru permisele de calatorie DiscoverEU
25 Nov 2019 | 1173

MFP a publicat, spre dezbatere publica, un proiect de lege pentru modificarea Legii 132/2017 privind asigurarea obligatorie de raspundere civila auto
23 Sep 2019 | 916

MFP aduce modificari importante schemelor de ajutor de stat 807/2014 si 332/2014
11 Sep 2019 | 477Articole Juridice

E-sanatatea si securitatea in munca pe piata unica digitala
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu | MCP Cabinet avocati

Restrictiile impuse de Ungaria finantarii organizatiilor civile de catre persoane stabilite in afara acestui stat membru nu sunt conforme cu dreptul Uniunii
Sursa: EuroAvocatura.ro

Curtea de Justitie respinge actiunea Republicii Cehe impotriva directivei privind consolidarea controlului achizitionarii si detinerii de arme de foc
Sursa: EuroAvocatura.ro

Produsele alimentare originare din teritorii ocupate de Statul Israel trebuie sa poarte mentiunea teritoriului lor de origine
Sursa: Curtea de Justitie a Uniunii Europene

Jurisprudenţă

Decizia C.C.R. nr. 222/2019 asupra initiativei legislative a cetatenilor intitulate "Lege de revizuire a Constitutiei Romaniei"
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia C.C.R. nr. 140/2019 referitoare la admiterea obiectiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor Legii pentru completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 50/2010
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia CCR nr. 139/2019 referitoare la admiterea obiectiei de neconstitutionalitate a Legii pentru completarea OG 13/2011 privind dobanda legala remuneratorie si penalizatoare pentru obligatii banesti, precum si pentru reglementarea unor masuri financiar-fiscale in domeniul bancar.
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Modificarea unilaterala a contractului individual de munca respecta Codul muncii in ipoteza in care prin actul modificator se urmareste a se reintra in legalitate
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti Sectia a VII-a pentru cauze privind C.M.A.S., Decizia civila nr. 220/2017, in sedinta publica din 18 ianuarie 2017