Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Materiale juridice despre GDPR in dreptul muncii (9)


    Articole   Magazinul online prin prisma Regulamentului General privind protectia Datelor Personale
  Cei care nu respecta Regulamentului General privind protectia Datelor Personale se expun unui risc foarte important, amenzile aplicate fiind unele intr-un cuantum foarte ridicat.
   Data aparitiei: 21 Septembrie 2020

    Stiri   Telekom Romania a fost sanctionat contraventional pentru incalcarea normelor GDPR
  Autoritatea Nationala de Supraveghere a finalizat in data de 23.04.2020 o investigatie la operatorul Telekom Romania Communications SA si a constatat incalcarea dispozitiilor art. 32 din Regulamentul General privind Protectia Datelor.
   Data aparitiei: 13 Iunie 2020

    Stiri   BCR sactionata pentru incalcarea dispozitiilor referitoare la securitatea prelucrarii datelor cu caracter personal
  Autoritatea Nationala de Supraveghere a finalizat, in data de 14.04.2020, o investigatie la operatorul Banca Comerciala Romana S.A., constatand incalcarea dispozitiilor referitoare la securitatea prelucrarii, respectiv art. 32 alin. (4) coroborat cu art. 32 alin. (1) si alin. (2) din Regulamentul General privind Protectia Datelor.
   Data aparitiei: 13 Mai 2020

    Stiri   Prelucrarea datelor privind starea de sanatate. GDPR si CoVID-19 (coronavirus)
  In contextul pandemiei de coronavirus, precum si a declararii starii de urgenta, in ceea ce priveste prelucrarea datelor privind starea de sanatate care reprezinta date cu caracter special, recomandam operatorilor sa aiba in vedere urmatoarele:
   Data aparitiei: 19 Martie 2020

    Stiri   GDPR. In anul 2019, Autoritatea Nationala de Supraveghere a primit peste 6000 de plangeri si a deschis 912 investigatii
  In anul 2019, Autoritatea Nationala de Supraveghere a primit un numar total de 6193 de plangeri, sesizari si notificari privind incidente de securitate, pe baza carora au fost deschise 912 investigatii.
   Data aparitiei: 06 Februarie 2020

    Stiri   28 ianuarie - Ziua Europeana a Protectiei Datelor
  Pe data de 28 ianuarie 2020, se aniverseaza Ziua Europeana a Protectiei Datelor, care marcheaza implinirea a 39 de ani de la semnarea, la Strasbourg in anul 1981, a Conventiei 108 pentru protectia persoanelor referitor la prelucrarea automatizata a datelor cu caracter personal - primul instrument legal adoptat in domeniul protectiei datelor.
   Data aparitiei: 23 Ianuarie 2020

    Articole   Dreptul de a fi uitat. Pastrarea datelor cu caracter personal in lipsa consimtamantului persoanei vizate
  Buna ziua, anul trecut in luna iunie am realizat un contract de telefonie mobila cu Compania X, contract ce a fost reziliat in maximum 15 minute (contra oferta de la Compania Y, era vorba de o portare de numar).
   Data aparitiei: 11 Ianuarie 2020

    Articole   Mentinerea publica a datelor cu caracter personal de catre o institutie publica
  Buna ziua! As dori putin ajutor intr-o situatie.
   Data aparitiei: 09 Ianuarie 2020

    Articole   Prelucrarea si protectia datelor cu caracter personal in derularea raporturilor de munca
  Protejarea datelor cu caracter personal, desi importanta de-a lungul istoriei, a devenit, in contextul evolutiei tehnologice si al valorii informatiei in societatea contemporana, un imperativ pe toate planurile.
   Data aparitiei: 05 Iulie 2019