din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1898 de useri onlinePrima pagină » Ştiri juridice » Drink and Drive - Schimb de bune practici

Drink and Drive - Schimb de bune practici

  Publicat: 20 Nov 2014       2665 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


1. Cuvantare, discurs, expunere facuta in public referitor la o tema stiintifica, literara etc.
Astazi, 20 noiembrie 2014, a avut loc la Bucuresti, conferinta finala a proiectului �Drink and Drive - Schimb de bune practici in vederea elaborarii unui program specific de reabilitare a persoanelor condamnate pentru infractiuni savarsite pe fondul conducerii autovehiculelor sub influenta bauturilor alcoolice�, eveniment in cadrul caruia au fost prezentate rezultatele si bunele practici dezvoltate in cadrul proiectului.

Balanta veniturilor si cheltuielilor dintr-o anumita perioada
Denumire data monedei unice europene.
Comisia Europeana este organul executiv al Uniunii Europene. Este o institutie independenta politic de guvernele statelor membre si reprezinta interesele Uniunii in ansamblu. In cadrul orientarilor politice generale stabilite de Consiliul European, pregateste si implementeaza deciziile Consiliului Uniunii Europene si ale Parlamentului European.
Denumire data monedei unice europene.
Intreprindere care cumpara sau sconteaza facturile de la un fabricant sau de la un vanzator si urmareste incasarea pretului de la clienti.
( lat. expertus, de la experior "incerc, dovedesc"). Mijloc de proba, prevazut in sectiunea X, cap. II, t. III, C. proc. pen., partea generala si in diferite legi speciale, consta in rezolvarea unor probleme de stricta specialitate de catre persoane care poseda cunostinte profunde intr-un domneiu dat.
Forma a pluralitatii de infractiuni prevazuta in cap. IV, t. II, art. 37, C. pen., partea generala,
Hartie de valoare care reprezinta o cota fixa din capitalul unei societati pe actiuni.
Hartie de valoare care reprezinta o cota fixa din capitalul unei societati pe actiuni.
La eveniment au participat Alin Lucian Antochi, secretar de stat in Ministerul Justitiei, Iuliana Carbunaru, directorul general al Directiei Nationale de Probatiune, Willem van der Brugge, secretarul general al Confederatiei Europene de Probatiune, reprezentanti ai sistemelor de probatiune din Romania, Olanda, Croatia, Irlanda, Bulgaria, Republica Moldova, dar si reprezentanti ai sistemului judiciar, ai Inspectoratului General al Politiei Romane, ai Administratiei Nationale a Penitenciarelor si ai Agentiei Nationale Antidrog.

Proiectul ``Drink and Drive``este finantat prin Programul ``Justitie Penala`` 2011 al Comisiei Europene, fiind implementat in perioada 15 ianuarie 2013 - 15 ianuarie 2015 de catre Directia Nationala de Probatiune, in parteneriat cu Stichting Reclassering Nederland (Serviciul de Probatiune Olandez) si Stichting Verslavingsreclassering GGZ (Asociatia pentru Adictie si Probatiune/Sanatate Mentala din Olanda), sub coordonarea Ministerului Justitiei din Romania. Proiectul beneficiaza de un buget total de 244.749,48 euro, din care suma de 195.799,58 euro reprezinta grantul acordat de Comisia Europeana iar suma de 48.949,90 euro reprezinta cofinantarea celor 3 parteneri.

Potrivit celor afirmate de catre secretarul de stat in Ministerul Justitiei, Alin Lucian Antochi, in alocutiunea din deschidere a conferintei, a��programul elaborat in cadrul proiectului raspunde nu doar nevoilor sistemului de probatiune, ci si unor nevoi de ordin social, avand rolul de a contribui la prevenirea savarsirii de noi infractiuni la regimul circulatiei rutiere si implicit, la un trafic desfasurat in conditii de mai mare siguranta. De asemenea, acesta a precizat ca Romania ocupa, din pacate, unul din primele locuri in ceea priveste decesele provocate de accidente rutiere, si de aceea autoritatile isi doresc scaderea drastica a acestui fenomen. Consumul de bauturi alcoolice si apoi conducerea unui autovehicul sub influenta acestor bauturi reprezinta un factor care genereaza mari probleme in trafic. a��a��Cred ca sunt 96 de decese la un milion de locuitori la nivelul anului 2012 si dorim sa scadem drastic aceasta cifra, iar initiative precum proiectul ``Drink and Drive`` ar trebui implementate si derulate si pe viitor in Romania, in colaborare cu parteneri straini, folosind expertiza lor in aceste problemea��a��.

Astfel, scopul proiectului precizat anterior a constat in elaborarea unui program specific particularitatilor societatii romanesti, in vederea reabilitarii persoanelor condamnate pentru infractiuni savarsite pe fondul conducerii autovehiculelor sub influenta bauturilor alcoolice, care sa contribuie la reducerea riscului de recidiva in ceea ce priveste comiterea de infractiuni la regimul circulatiei rutiere.

Totodata, asa cum a afirmat directorul Directiei Nationale de Probatiune, Iuliana Carbunaru ``prin acest program ne propunem ca persoanele condamnate pentru conducerea sub influenta alcoolului aflate in supravegherea serviciilor de probatiune sa nu mai urce pe viitor la volanul unui autovehicul dupa ce au consumat alcool. In acest mod putem contribui la cresterea sigurantei in trafic si, implicit la diminuarea numarului de victime.``

Proiectul a carui inchidere a fost marcata in cadrul conferintei finale se inscrie in directiile strategice de actiune ale Comisiei Europene, care a adoptat ``Programul UE de actiune pentru siguranta rutiera 2011- 2020``al carui obiectiv consta in reducerea la jumatate a numarului de decese cauzate de accidente rutiere, in urmatorii 10 ani.


Citeşte mai multe despre:    Comisia Europeana    Ministerul Justitiei

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

CJUE impune sanctiuni financiare Romaniei pentru ca nu a inchis depozite de deseuri neautorizate
15 Dec 2023 | 513

Comisia Europeana: Liniile Directoare privind lucratorii sezonieri in contextul pandemiei COVID-19
23 Jul 2020 | 1422

Consiliul Concurentei: Companiile pot actiona coordonat astfel incat sa evite deficitul de produse esentiale
23 Mar 2020 | 1103

Romania va avea cel putin un hub de inovare digitala cu grad ridicat de specializare in inteligenta artificiala
20 Feb 2020 | 1026

Sumele alocate de MJ in anul 2020 pentru plata onorariilor pentru asistenta judiciara
23 Jan 2020 | 872

CE lanseaza o noua cerere de candidaturi pentru permisele de calatorie DiscoverEU
25 Nov 2019 | 1564Articole Juridice

Fenomenul muncii subdeclarate. Reglementare si probleme practice
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu | MCP Cabinet avocati

Un medicament care se elibereaza fara prescriptie medicala intr-un stat membru nu poate fi comercializat in alt stat membru decat daca acesta din urma a autorizat la randul sau introducerea sa pe piata
Sursa: Curtea de Justitie a Uniunii Europene

Ce sunt locurile de munca ecologice?
Sursa: EuroAvocatura.ro

E-sanatatea si securitatea in munca pe piata unica digitala
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu | MCP Cabinet avocati

Jurisprudenţă

Contract de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu apa si canalizare incheiat intre o asociatie intercomunitara de dezvoltare a serviciilor publice de apa-canal si un operator. Aderarea unei unitati administrativ teritoriale la asociatie. Aplicarea dispozitiilor legale privind stabilirea redeventei
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Iasi, Sectia Contencios administrativ si fiscal, Decizia nr. 626/30.07.2020

Fonduri europene. Evaluarea gresita a proiectului de catre autoritatea de finantare. Stabilirea unor limite de cheltuieli cu depasirea plafoanelor maximale stabilite in Ghidul solicitantului
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia de contencios administrativ si fiscal, decizia nr. 5636 din 30 octombrie 2020

Discriminare directa sau tratament diferentiat, justificat si rezonabil
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti - Sentinta civila nr. 39 din data de 17.01.2020

Perioada petrecuta in consemn la dispozitia si la sediul angajatorului. Timp de lucru
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Craiova - Decizia civila nr. 2777 din data de 23.11.2019