din anul 2007, atuul tau de DREPT!


Prima pagină » Ştiri juridice » Consiliul Uniunii Europene doreste zboruri mai sigure

Consiliul Uniunii Europene doreste zboruri mai sigure

  Publicat: 17 Mar 2010       1205 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Intamplare neplacuta care produce ranirea, mutilarea sau moartea cuiva.
Ca mod de transport, zborul este unul dintre cele mai sigure. Pentru a deveni chiar mai sigur, orice accident trebuie investigat amanuntit si independent.

Sarcina probei revine autorului unei reclamatii, afirmatii sau sustineri,expresie latina care consacra un principiu valabil in procesele penale, in cele civile si in orice alte litigii.
Una din institutiile fundamentale ale dreptului penal, alaturi de institutia infractiunii si a pedepsei, reglementata in diferite dispozitii din Codul penal (ex. infractiunea este singurul temei al raspunderii penale, cap. I, t. II, C. pen., partea generala etc).
Parlamentul European reprezinta cele 453 milioane de cetateni ai Statelor Membre ale Uniunii Europene. Este singura institutie Uniunii care este aleasa direct de catre cetateni si joaca un rol politic in crestere in cadrul Uniunii Europene.

Noile norme UE pentru investigarea accidentelor din aviatia civila au fost aprobate de ministrii transporturilor in cadrul reuniunii Consiliului din 11 martie.

In prezent, autoritatile de investigare in materie de siguranta ale statelor membre coopereaza intre ele la nivel informal. Proiectul de regulament va da un caracter formal acestei cooperari prin crearea unei retele europene a autoritatilor de investigare in materie de siguranta a aviatiei civile. Reteaua va facilita schimbul de informatii si partajarea resurselor.

Noile norme precizeaza rolurile diferitilor actori . De exemplu, Agentia Europeana de Siguranta a Aviatiei (AESA) si Comisia vor fi implicate in cooperarea si schimbul de informatii cu statele membre.

Proiectul de regulament stabileste drepturile si obligatiile anchetatorilor in materie de siguranta. Acesta asigura, de asemenea, protectia probelor si a informatiilor sensibile. Fiecare stat membru va trebui sa aiba un plan national pentru acordare de asistenta victimelor si familiilor acestora.


Responsabilitatea pentru investigatiile in materie de siguranta revine in continuare autoritatilor nationale. Unicul obiectiv al acestor actiuni ar trebui sa fie acela de a afla cauzele pentru a preveni viitoare accidente, si nu acela de a atribui vina sau de a imparti raspunderea .


Regulamentul va fi adoptat in comun de Consiliu si de Parlamentul European in conformitate cu procedura legislativa ordinara.Citeşte mai multe despre:    Consiliul Uniunii Europene    Agentia Europeana de Siguranta a Aviatiei

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

CJUE aplica noi norme privind admiterea in principiu a recursurilor in cauzele care au beneficiat deja de o dubla examinare
02 May 2019 | 1092

Presedintele Romaniei va participa la Conferinta �The State of The Union�
01 May 2019 | 978

In data de 9 mai va avea loc o reuniune informala a sefilor de stat sau de guvern la Sibiu
25 Apr 2019 | 534

Guvernul a aprobat Nota de fundamentare referitoare la necesitatea si oportunitatea efectuarii cheltuielilor aferente proiectului "Extinderea implementarii solutiei tehnice de recuperare in caz de dezastru a N.SIS II"
12 Apr 2019 | 754

Romania a fost gazda Sesiunii �Vecinatatea europeana: Balcani; Parteneriatul Estic; Relatiile euro-atlantice�
06 Apr 2019 | 1483

Consiliul Uniunii Europene si-a adoptat pozitia privind pietele secundare pentru creditele neperformante
31 Mar 2019 | 786Articole Juridice

Principiul egalitatii de remunerare intre lucratorii de sex masculin si cei de sex feminin se refera deopotriva pentru �aceeasi munca� si pentru o �munca de aceeasi valoare�
Sursa: EuroAvocatura.ro

E-sanatatea si securitatea in munca pe piata unica digitala
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu | MCP Cabinet avocati

Curtea de Justitie respinge actiunea Republicii Cehe impotriva directivei privind consolidarea controlului achizitionarii si detinerii de arme de foc
Sursa: EuroAvocatura.ro

Statele membre UE pot refuza, pe baza dreptului national, acordarea vizei umanitare persoanelor care doresc sa intre pe teritoriul lor
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Perioada petrecuta in consemn la dispozitia si la sediul angajatorului. Timp de lucru
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Craiova - Decizia civila nr. 2777 din data de 23.11.2019

Actiune in anularea inregistrarii. Invocarea incalcarii dreptului la imagine al persoanei juridice
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia I civila, decizia nr. 1109 din 4 iunie 2019

Decizia C.C.R. nr. 250/2019 referitoare la admiterea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 386 alin. (1) din Codul de procedura penala
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia nr. 146/2019 referitoare la obiectia de neconstitutionalitate a unor prevederi din Legea privind alegerea Presedintelui Romaniei, Legea privind organizarea si desfasurarea alegerilor pentru Parlamentul European si din din Legea pentru modificarea si completarea unor acte normative in materie electorala.
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala