din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3007 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » CSM a dispus suspendarea din functie de magistrat a lui Florin Costiniu

CSM a dispus suspendarea din functie de magistrat a lui Florin Costiniu

  Publicat: 12 Apr 2010       1672 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
Sectia pentru Judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a dispus suspendarea din functie a judecatorului Florin Costiniu, potrivit articolului 62/ alin.2 din Legea privind statutul judecatorilor si procurorilor, ca urmare a punerii in miscare a actiunii penale impotriva lui de catre procurorii DNA.

Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
1. Persoana fizica membra a unei societati comerciale care, pe baza unui contract, convine sa contribuie cu bunuri,
Organ de stat insarcinat cu solutionarea litigiilor dintre persoane fizice sau dintre acestea si persoanele juricide.
Denumire data monedei unice europene.
Persoana fizica sau juridica imputernicita de adunarea generala a unei societati comerciale care, in limita atributiilor si functiilor acordate, exercita vointa societatii.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Este fapta ce prezinta pericol social, care a fost savarsita cu vinovatie si este prevazuta de legea penala.
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
Privare de libertate a unei persoane prin arestarea sa.Arestare preventiva,
Voicu Catalin - membru al Parlamentului Romaniei.
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
Privare de libertate a unei persoane prin arestarea sa.Arestare preventiva,
Forma a participatiei penale ce consta in fapta unei persoane care, cu intentie, inlesneste sau ajuta in orice mod la savarsirea unei fapte prevazute in legea penala,
1. Persoana fizica membra a unei societati comerciale care, pe baza unui contract, convine sa contribuie cu bunuri,
Persoana fizica sau juridica imputernicita de adunarea generala a unei societati comerciale care, in limita atributiilor si functiilor acordate, exercita vointa societatii.
Conform art. 290 Cod Penal, falsificarea unui inscris sub semnatura privata prin vreunul din modurile aratate in art. 288 (falsul material in inscrisuri oficiale),
Mijloace de proba, prevazute in cap. II, t. III, C. proc. pen., partea generala.Potrivit legii, inscrisurile pot servi ca mijloace de proba, daca in continutul lor se arata fapte sau imprejurari de natura sa contribuie la aflarea adevarului.
(numita si imperfecta). Reglementata in cap. III, t. II, art. 31, C. pen., partea generala. Potrivit legii, ea consta in determinarea, inlesnirea sau ajutarea in orice mod, cu intentie, la savarsirea din culpa de catre o alta persoana,
Este fapta ce prezinta pericol social, care a fost savarsita cu vinovatie si este prevazuta de legea penala.


Judecatorul Florin Costiniu a recunoscut faptul ca atat el, cat si senatorul Catalin Voicu au actionat, la solicitarea omului de afaceri Costel Casuneanu, in interesul obtinerii unei solutii favorabile firmei acestuia, precum si ca vor fi recompensati de acesta cu importante sume de bani, potrivit Directiei Nationale Anticoruptie.

Din ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat ca in perioada iulie-septembrie 2009, inculpatul Catalin Voicu, in prezent cercetat in stare de arest preventiv in aceeasi cauza, prevalandu-se de calitatea sa de senator, a pretins si primit de la inculpatul Costel Casuneanu - asociat la SC PA&CO International SRL - suma de 200.000 euro, promitandu-i ca, in schimbul banilor, va interveni la Instanta Suprema pentru obtinerea unei solutii favorabile intr-un dosar avand ca obiect litigiul dintre firma omului de afaceri si CNADNR.

In august 2009, Costel Casuneanu i-a dat senatorului Catalin Voicu, la cererea acestuia, inca aproximativ 60.000 euro in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa magistratii investiti cu solutionarea dosarului.

DNA mai spune ca, in luna august 2009, senatorul a pretins si primit si de la Marius Locic, administrator al SC Locic Imobiliare SRL, suma de 119.000 lei in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa politistii Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti si-i va determina sa nu dispuna masura preventiva a retinerii impotriva omului de afaceri, ci sa propuna o solutie de neurmarire penala intr-un dosar in care acesta era cercetat pentru infractiunea de inselaciune.

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis, in noaptea de vineri spre sambata, arestarea preventiva pentru 29 de zile a judecatorului Florin Costiniu si a oamenilor de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic, in dosarul in care sunt cercetati alaturi de senatorul Catalin Voicu .

Decizia a fost atacata cu recurs de avocatii lui Casuneanu, Costiniu si Locic. Completul de noua judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie judeca luni recursurile celor trei.

In acelasi dosar, la data de 31 martie, ICCJ a dispus arestarea preventiva a senatorului Catalin Voicu pentru 30 de zile, pana la 28 aprilie, inclusiv.

Potrivit DNA, procurorii efectueaza cercetari penale fata de judecatorul Florin Costiniu, de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru complicitate la trafic de influenta, Costel Casuneanu, asociat la SC PA&CO International SRL Bacau, pentru cumparare de influenta, in forma continuata, si Marius Locic, administrator al SC Locic Imobiliare SRL, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de cumparare de influenta, fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu fapte de coruptie, participatie improprie la infractiunea de fals intelectual la Legea contabilitatii in legatura cu fapte de coruptie, toate in forma continuata.



Citeşte mai multe despre:    Florin Costiniu    Judecatori    Arestare prevetiva    CSM    DNA    Coruptie    Punerea in miscare a actiunii penale    Actiune penala

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Soferii UBER au calitatea de salariati, ci nu de lucratori independenti
13 Sep 2021 | 1602

Judecatori eliberati din functie la data de 16 iunie 2020
17 Jun 2020 | 1408

Impactul starii de urgenta asupra Justitiei
16 Mar 2020 | 1225

Tribunalul Bucuresti isi suspenda activitatea, termenele vor fi preschimbate
11 Mar 2020 | 1171

Judecatori eliberati din functie la data de 02 martie 2020
03 Mar 2020 | 1045

Judecatori si Procurori eliberati din functie la data de 28 februarie 2020
29 Feb 2020 | 1234



Articole Juridice

Executarea silita a institutiilor publice. Recuperarea sumelor datorate prin procedura de validare a popririi
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

Nelegalitatea proceselor-verbale de constatare si sanctionare a contraventiilor aplicate conform O.U.G. nr. 129/2021
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

Anularea executarii silite in cazul cesiunii de creanta
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

Cesiunea de creanta. Efectele asupra executarii silite
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

Jurisprudenţă

Contencios administrativ. Dispozitia primarului de suspendare a activitatii unei societati. Sanctiune contraventionala complementara
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Iasi, Sectia Contencios administrativ si fiscal, Decizia nr. 450/24.06.2020

CEDO: Iancu impotriva Romaniei. Proces echitabil
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Publicarea numelui reclamantului in cuprinsul listei debitorilor, ulterior stingerii obligatiei de plata si anularii titlurilor de creanta. Nerespectarea dispozitiilor legale privind protectia datelor cu caracter personal
Pronuntaţă de: Judecatoria Iasi - Sentinta civila nr. 13391 din data de 27 Noiembrie 2019

Pretentiile intemeiate pe un contract de bursa. Inexistenta unor raporturi de munca ale partilor
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti - Decizia civila nr. 43 din data de 02 Septembrie 2020