din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3113 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Guvernul a decis suplimentarea bugetelor mai multor ministere din Fondul de rezerva pentru plata unor arierate

Guvernul a decis suplimentarea bugetelor mai multor ministere din Fondul de rezerva pentru plata unor arierate

  Publicat: 24 Dec 2010       1980 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a anuntat suplimentarea bugetului Ministerului Sanatatii cu suma de 42,79 milioane lei.

Suma de bani aflata intr-un depozit la tras-banca-, pe baza careia titularul contului poate emite un cec sau o cambie,
Veniturile si cheltuielile Uniunii Europene sunt prevazute in bugetul comunitatii, in baza unor prognoze anuale. Cheltuielile operationale determinate de transpunerea in practica a Titlurilor V si VI ale Tratatului asupra Uniunii Europene constituie o exceptie de la regula, fiind in sarcina statelor membre.
Totalitatea cheltuielilor care se fac pentru cumpararea bunurilor de capital.
Prevazuta in cap. IV, t. VII, art. 133, C. pen., partea generala, cauza care inlatura consecintele condamnarii si care da dreptul persoanei condamnate de a fi repusa in folosinta drepturilor de care a fost lipsita.
Denumire data monedei unice europene.
Balanta veniturilor si cheltuielilor dintr-o anumita perioada
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Udrea Elena Gabriela - membru al Parlamentului Romaniei.
Consum de resurse (mijloace de productie, forta de munca, mijloace banesti) pentru satisfacerea unor necesitati de productie sau individuale.
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Zile in care se cuprinde intreg intervalul de timp dintre momentul inceperii si implinirii termenului, inclusiv prima si ultima zi a termenului.
Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice,
Muntean Florin Nicolae - membru al Parlamentului Romaniei.

``Circa 32 de milioane din aceasta suma, sunt necesare pentru plata unor activitati din Programul national de sanatate, derulat de catre Ministerul Sanatatii, iar 10 milioane de lei sunt necesare pentru investitiile, lucrarile de reabilitare, in principal, care au fost efectuate de-a lungul anului si pentru care nu mai aveam acoperire bugetara``, a afirmat ministrul Sanatatii.
La randul sau, ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a precizat ca bugetul Ministerului Mediului si Padurilor a primit 48 de milioane de lei pentru achitarea arieratelor acumulate in cursul acestui an. ``Am primit acum o saptamana 68 de milioane de lei si acum 48 de milioane de lei. Deci, putem sa beneficiem de circa 110 milioane de lei acum, la sfarsit de an, suplimentar fata de ceea ce era in buget . Este bine pentru ca sunt investitii utile``, a declarat ministrul Mediului.
De asemenea, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a primit suma de 90 milioane de lei pentru plata datoriilor catre firmele care au realizat lucrari in cadrul programelor de reabilitare, infrastructura, drumuri si programelor de introducere a retelelor de apa si canalizare. ``Avem lucrari incepute in ceea ce priveste reabilitarea infrastructurii de drumuri de aproximativ 1 miliard de euro - lucrari incepute toate in anii precedenti - si un buget in anul 2011, de aproximativ 500 de milioane. In 2010 am avut bani doar cat sa platim datoriile din 2009, de aceea, orice suma care este alocata pentru plata acestor lucrari cu datorii restante, chiar de mai multi ani, este binevenita``, a afirmat ministrul de resort, Elena Udrea .
Purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean, a anuntat ca bugetul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale a fost suplimentat cu 500.000 lei pentru finantarea unor cheltuieli in vederea finalizarii constructiei si amenajarii unui Centru Social din municipiul Piatra Neamt, judetul Neamt. ``Centrul adaposteste persoane varstnice, lipsite de sustinatori legali, care nu-si pot asigura intretinerea si care necesita, permanent sau temporar, supraveghere, asistare si tratament``, a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului.
De asemenea, bugetul Ministerului Transporturilor a fost suplimentat cu 90 de milioane lei din Fondul de rezerva pentru plata obligatiilor restante al caror termen de plata depaseste 90 de zile . Tot din Fondul de rezerva, au fost suplimentate si bugetul Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale, precum si bugetele SRTV si SRR cu suma de 36 de milioane lei, a informat purtatorul de cuvant al Guvernului. TVR si Radioul Public au fiecare 15 milioane de lei pentru plata inchirierii spatiilor si circuitelor datorate agentilor economici din sistemul comunicatiilor. Pentru Ministerul Comunicatiilor banii vor fi destinati platii arieratelor din cadrul Programului ``Trecerea Romaniei la Guvernarea electronica``.
``Pentru Ministerul Agriculturii s-a decis suplimentarea bugetului cu suma de 107 milioane lei, pentru a asigura plata subventiilor la creditele acordate agricultorilor``, a mai adaugat Ioana Muntean .



Citeşte mai multe despre:    Datorii    Mugur Isarescu    Arierate    Fondul de rezerva al Guvernului

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

15 iunie 2021 este data limita pana la care se pot depune declaratiile de avere si de interese anuale
13 Jun 2021 | 1479

Frames: Peste 1 milion de angajati romani risca de intre in somaj din cauza coronavirusului
13 Mar 2020 | 1088

Este admisibila invocarea compensatiei legale a datoriilor reciproce dintre un creditor inscris la masa credala si debitorul aflat in insolventa
20 Feb 2020 | 1093

Proiectele de acte normative adoptate sau de care Guvernul a luat act in cadrul sedintei din 28 octombrie 2019
29 Oct 2019 | 1610

Cum sa fiti pregatiti pentru Brexit? Ghid vamal pentru comercianti
27 Oct 2019 | 1176

Consiliul Concurentei: preluarea termnalelor CFR Marfa de catre CFR Infrastructura - o posibila solutie pentru imbunatatirea transportului feroviar
02 Oct 2019 | 944



Articole Juridice

Recuperarea creantelor constructorului: Cum se inscrie ipoteca legala a constructorului in cartea funciara
Sursa: Societatea de avocatura Pavel, Margarit si Asociatii

Recuperarea creantelor constructorului: Cum se inscrie ipoteca legala a constructorului in cartea funciara
Sursa: Societatea de avocatura Pavel, Margarit si Asociatii

Cererea abuziva a falimentului introdusa de catre creditor. Mijloacele de aparare ale debitorului vizat
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu | MCP Cabinet avocati

Deschiderea succesiunii si dezbaterea succesiunii. Modalitati de dezbatere a succesiunii
Sursa: avocat Emilia Alexandra Ioana | MCP Cabinet avocati

Jurisprudenţă

Obiectiuni la raportul final al lichidatorului. Tardivitate. Contradictie intre considerente si dispozitiv
Pronuntaţă de: Decizia civila nr. 32/2018 din 13.04.2018 a Curtii de Apel Galati

Restituirea diferentei dintre indemnizatiile sociale de sanatate platite de catre angajator salariatilor proprii si contributia datorata, in calitate de angajator, pentru contributii si indemnizatii la bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate
Pronuntaţă de: Decizia nr. 233/13 februarie 2018 a Curtii de Apel Galati

Validarea deciziilor acordarea de despagubiri privind acordarea de despagubiri pentru bunurile abandonate in Bulgaria de catre persoanele refugiat in baza Tratatului dintre Romania Bulgaria
Pronuntaţă de: Decizia nr. 420/27 februarie 2018 a Curtii de Apel Galati

Procedura concordatului preventiv. Cerere de interventie principala. Admisibilitate. Conditii si efecte
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Iasi, Sectia civila, Decizia civila nr. 137/9.04.2020