din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2164 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Guvernul a aprobat infiintarea Consiliului National pentru Competitivitate

Guvernul a aprobat infiintarea Consiliului National pentru Competitivitate

  Publicat: 05 Oct 2011       1057 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Forma a demersului diplomatic in care este prezentata situatia relatiilor dintre state, solutii juridice relative la rezolvarea diferendelor existente intre acestea.
Vass Levente - membru al Parlamentului Romaniei.
Guvernul a aprobat prin Memorandum infiintarea Consiliului National pentru Competitivitate, platforma guvernamentala care sa asigure un dialog autentic intre Executiv, mediul de afaceri si mediul universitar, a anuntat consilierul de stat pe probleme economice al primului-ministru, Andreea Paul Vass .

Persoana care a implinit varsta de 18 ani.
Potrivit Legii 213/1998 privind proprietatea publica si regimul juridic al acesteia, totalitatea bunurilor care formeaza obiectul dreptului de proprietate publica.
Readucerea la masa succesorala de catre anumiti mostenitori mai inainte de imparteala mostenirii, a bunurilor si sumelor primite cu titlu de donatie,
Paul Negulescu (n. 12 ianuarie 1874, Bucuresti - d. 6 mai 1946) a fost un jurist, membru de onoare al Academiei Romane. In cursul activitatii sale academice.
Vass Levente - membru al Parlamentului Romaniei.
Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice,
(UE). Fondata la 1 ianuarie 1993 prin aplicarea Tratatului de la Maastricht , Uniunea Europeana (UE) preia initiativa constructiei europene de la Comunitatea Economica Europeana (CEE).
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Paul Negulescu (n. 12 ianuarie 1874, Bucuresti - d. 6 mai 1946) a fost un jurist, membru de onoare al Academiei Romane. In cursul activitatii sale academice.
Vass Levente - membru al Parlamentului Romaniei.
Veniturile si cheltuielile Uniunii Europene sunt prevazute in bugetul comunitatii, in baza unor prognoze anuale. Cheltuielile operationale determinate de transpunerea in practica a Titlurilor V si VI ale Tratatului asupra Uniunii Europene constituie o exceptie de la regula, fiind in sarcina statelor membre.

Obiectivul major al acestui Consiliu este elaborarea Strategiei Nationale pentru Competitivitate Romania 2020, care va oferi o viziune integrata asupra acestui domeniu si va fundamenta politicile publice. Semestrial, Consiliul National pentru Competitivitate va prezenta rapoarte publice cu privire la dinamica competitivitatii economice.
``Competitivitatea este un domeniu la care Romania are foarte mult de recuperat. Intr-un raport global al competitivitatii ne pozitionam pe locul 77 din 142 de tari analizate. La nivel european, productivitatea medie economica ne pozitioneaza sub jumatatea mediei europene``, a declarat Andreea Paul Vass .
Consilierul de stat pe probleme economice a argumentat ca este nevoie de un asemenea consiliu intrucat Romania nu dispunea de un organism public specializat in problemele competitivitatii, iar planurile si strategiile nationale solicitate de Uniunea Europeana nu pot inlocui o strategie nationala a competitivitatii pe termen lung.
Din structura Consiliului National pentru Competitivitate vor face parte, in proportii egale, cate 20 de reprezentanti, decidenti din institutiile centrale, experti din mediul academic si universitar si reprezentanti ai asociatiilor de afaceri. ``Ma refer, in special, la primele 12 universitati aflate in topul celor mai competitive, la care se adauga cele 3 academii de stiinte din Romania, si reprezentanti ai asociatiilor de afaceri, respectiv ai companiilor cele mai mari angajatoare si cele mai mari contributoare la bugetul de stat``, a explicat Andreea Paul Vass .
Vineri va avea loc prima intalnire a Consiliului National pentru Competitivitate.
Aceasta structura va fi coordonata de consilierul de stat pe probleme economice al primului-ministru, iar pentru functionarea sa nu va fi alocat un buget .



Citeşte mai multe despre:    Consiliul National pentru Competitivitate

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

BNR a stabilit rata dobanzii platite la rezervele minime obligatorii constituite pentru 24 noiembrie-23 decembrie 2023
22 Dec 2023 | 467

BNR: Lansare moneda din argint cu tema 150 de ani de la nasterea lui Vladimir Ghika
22 Dec 2023 | 486

Zilele libere din 2024, acordate conform Codului muncii
19 Dec 2023 | 1265

CJUE impune sanctiuni financiare Romaniei pentru ca nu a inchis depozite de deseuri neautorizate
15 Dec 2023 | 483

Formularul 230 pe 2023 editabil si PDF
26 Dec 2022 | 54128

Casele de pensii vor avea obligatia de a informa angajatorii cu privire la pensionarea salariatului
06 Apr 2022 | 13706



Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Alocatia de stat pentru copii in anul 2024. Conditii de acordare si valoare alocatie
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de cresa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor culturale in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Conditiile speciale de munca presupun cote de contributii de asigurari sociale diferite
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti