din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3290 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Vizita in Romania a delegatiei Serviciului pentru Executarea hotararilor CEDO

Vizita in Romania a delegatiei Serviciului pentru Executarea hotararilor CEDO

  Publicat: 04 Jul 2012       1966 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Din punctul de vedere al dreptului civil, actul juridic prin care o persoana (delegant) insarcineaza o alta persoana (delegat) sa execute o anumita prestatie in favoarea unei terte persoane (delegatar), cu consimtamantul acesteia.
O delegatie a Serviciului pentru Executarea hotararilor CEDO, condusa de Corinne Amat, sef de divizie, efectueaza o vizita in Romania, in perioada 3-4 iulie 2012, la invitatia Ministerului Afacerilor Externe.

Din punctul de vedere al dreptului civil, actul juridic prin care o persoana (delegant) insarcineaza o alta persoana (delegat) sa execute o anumita prestatie in favoarea unei terte persoane (delegatar), cu consimtamantul acesteia.
(termen CNA). Ansamblul programelor de radiodifuziune sau de televiziune, al emisiunilor si al celorlalte elemente ale unor servicii specifice, furnizat de un radiodifuzor,
vezi Curtea Europeana a Drepturilor Omului
vezi Curtea Europeana a Drepturilor Omului
Unitate de baza a organizarii administrativ-teritoriale a statului, alcatuita dintr-unul sau mai multe sate si
Curtea Europeana a Drepturilor Omului reprezinta un tribunal international care are sediul la Strasbourg.
Reglementate in sectiunea I, cap. I, t. III, C. proc pen., partea speciala,
vezi Curtea Europeana a Drepturilor Omului
vezi Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Din delegatie mai fac parte Laura Ielciu si Ruxandra Pasoi, experte in cadrul aceluiasi serviciu .


Cu acest prilej, au avut loc discutii privind stadiul executarii hotararilor Curtii de la Strasbourg pronuntate in cauzele impotriva Romaniei, incluse in grupurile de cauze privind problematica restituirii proprietatilor, problema integrarii romilor si chestiunea conditiilor de detentie din penitenciarele si aresturile politiei.


Din partea autoritatilor romane, au luat parte la discutii, pe langa reprezentantii Directiei Agentului Guvernamental pentru CEDO din cadrul MAE, reprezentanti ai Ministerului Justitiei, Ministerului Finantelor Publice, Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (referitor la grupul de cauze Strain, privind problematica restituirii proprietatilor), ai Agentiei Nationale pentru Romi, Secretariatului General al Guvernului, Ministerului Administratiei si Internelor si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, consilierul de stat al primului-ministru pe problemele romilor, Damian Draghici (referitor la grupul de cauze Moldovan si altii, privitor la problema integrarii romilor), ai Ministerului Justitiei, Administratiei Nationale a Penitenciarelor si Ministerului Administratiei si Internelor (referitor la grupul de cauze Bragadireanu, in ceea ce priveste problema conditiilor de detentie din penitenciarele si aresturile politiei, din Romania).


In data de 4 iulie, delegatia CEDO se va deplasa in comuna Plaiesii de Jos - judetul Harghita, unde vor avea loc discutii cu reprezentantii autoritatilor locale direct implicate in executarea masurilor generale impuse de cauzele Gergely si Kalanyos si altii privind problema integrarii romilor .



Actiunea face parte din eforturile MAE si ale Agentul Guvernamental al Romaniei la Curtea Europeana a Drepturilor Omului de a pune in contact, anual, reprezentantii Serviciului pentru Executarea hotararilor CEDO cu autoritatile romane cu atributii in domeniu, in vederea executarii integrale a hotararilor CEDO pronuntate impotriva Romaniei.



Citeşte mai multe despre:    Serviciul pentru Executarea hotararilor CEDO    CEDO

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

CEDO: o disputa intre avocat si judecator poate afecta dreptul la un proces echitabil
03 Nov 2019 | 2726

CEDO: Educatia religioasa obligatorie in scoala si obligarea la dezvaluirea convingerilor religioase - o incalcare a Conventiei
02 Nov 2019 | 1516

CEDO: Ilinca c. Romaniei - cererea privind retragerea permisului de port-arma - inadmisibila
28 Oct 2019 | 1209

CEDO: Supravegherea video in secret a salariatilor nu reprezinta o incalcare a dreptului la viata privata atunci cand exista o justificare adecvata
23 Oct 2019 | 1575

CEDO: Incalcari ale drepturilor unei mame si ale copiilor ei retinuti in regim de detentie a imigrantilor
23 Oct 2019 | 1290

CEDO: Doua condamnari condamnari diferite pentru aceleasi fapte reprezinta o incalcare a conventiei. Curtea recomanda schimbari in sistemul penal al Rusiei.
13 Oct 2019 | 1088



Articole Juridice

Ce se intampla cu sumele achitate in temeiul unui act administrativ fiscal anulat. Poate instanta dispune direct restituirea lor?
Sursa: Alex Slujitoru si Cristiana Ionescu, Avocati, Radu si Asociatii SPRL

Plata cheltuielilor de judecata. Aspecte practice. Netemeinicia solicitarii de cenzurare a cheltuielilor de judecata. Solutii jurisprudentiale
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu

Tratamentul inegal aplicat salariatilor. Discriminare. Solutii jurisprudentiale
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu

Diferentierea termenelor de solutionare a cererilor de restituire a imobilelor preluate abuziv si egalitatea in drepturi
Sursa: Irina Maria Diculescu

Jurisprudenţă

Hotararea CEDO in Cauza Danciu si altii impotriva Romaniei. ancheta prompta si efectiva
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului - CEDO

CEDO: Sava impotriva Romaniei. Protectia proprietatii
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

CEDO: Hassine impotriva Romaniei. Garantii procedurale in cazul expulzarilor de straini
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

CEDO: Iancu impotriva Romaniei. Proces echitabil
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului