din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2006 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » [INTERVIU] Povestea conceptului de Lawyer Coaching

[INTERVIU] Povestea conceptului de Lawyer Coaching

  Publicat: 10 Jun 2013       1814 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Suntem diferiti si perceptia noastra ia forme diferite in acelasi context.

Din punct de vedere contabil, post contabil care cuprinde:
Persoana fizica sau juridica, parte in contractul de asigurare, care, in temeiul acestui contract,
(al unitatii de protectie speciala). Gestionarea activitatilor si resurselor (materiale, umane, financiare) la nivelul unitatilor de protectie speciala, efectuata de conducerea unitatii, in baza prerogativelor legale.
Pretul la care se vand si se cumpara hartiile de valoare si valuta straina.
Pretul la care se vand si se cumpara hartiile de valoare si valuta straina.
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
Forma a vinovatiei , reglementata in cap. I , t. II, art. 19, C. pen., partea generala.Legea arata ca fapta este savarsita cu intentie cand infractorul:
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Conform Ordonantei guvernamentale nr. 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii, fundatia este subiectul de drept infiintat de una sau mai multe persoane care, pe baza unui act juridic intre vii ori pentru cauza de moarte, constituie un patrimoniu afectat, in mod permanent si irevocabil, realizarii unui scop de interes general sau, dupa caz, comunitar.
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
inseamna o persoana fizica sau juridica, autoritate publica, agentie sau organism altul decat persoana vizata, operatorul,
Data calendaristica a unui inscris sub semnatura privata, care nu poate fi contestata de terti.
Registru de contabilitate in care operatiunile economice se inregistreaza in mod sistematic pe conturi.
Structura organizatorica de tipul intreprinderii, specializata in valorificarea dreptului de autor prin reproducerea si difuzarea operelor de creatie intelectuala de orice fel (literare, stiintifice, artistice), prin editarea de carti si de publicatii periodice precum si prin editarea de brosuri, ziare, afise etc.

In cariera noastra, am observat aceasta nevoie de alte tehnici suplimentare pe langa pregatirea profesionala pentru a elimina timpul si energia irosite chiar atunci cand ai o intentia pozitiva, intentia de a invata pe cineva, in cazul acesta, lucrul cu stagiarii , dar la fel este valabil si cu colegii sau clientii . Descoperind tehnicile de coaching ,si alte tehnici ale dezvoltarii personale, automat schimbarea a intervenit atat la noi cat si la oamenii din jurul nostru. Relatiile devin mult mai eficiente, armonioase si capacitatea de a identifica blocajele, obstacolele este mai mare , astfel solutiile pot fi gasite instant. La fel si sedinetele de coaching one to one sunt foarte benefice si observ schimbare si rezultate la avocatii carora le facem coaching.


In continuare va prezentam interviul acordat ce Av. Andreea Serban, initiatorul si promoterul in Romania a conceptului Lawyer Coaching:


1. Care este povestea conceptului de Lawyer Coaching?
Raspuns:
LC s a nascut sub egida proiectului Be Different - Am promovat conceptul avocatului diferit prin Programe pe care le am intitulat Be a Different LAwyer . Ce inseamna sa fii un avocat diferit ? Inseamna sa iesi din stereotipul avocatului clasic, sa te adaptezi noilor tehnologii, noii gandiri, dar mai inainte sa definim conceptul in sine ne oprim la aspectul cel mai important acela a grijii fata de om , fata de valoarea umana. Astfel LC a fost lansat in 2011 la Bucuresti si la Milano - este un program de pregatire si dezvoltare personala,pe langa pregatirea profesionala obligatorie . Este primul program din Romania si Italia de dezvoltare personala pentru avocati .

2. Care sunt perspectivele acestei forme de pregatire?
Raspuns:
Intentia noastra este sa ajutam cat mai multi avocati , in special pe cei care sunt la inceput de cariera , dar nu este de uitat si aspectul avocatului care a ajuns l aun punct in propri acariera si are nevoie de ceva diferit . In acel moment intervenim cu programe de coaching si programe de dezvolatre personala. Programele de dezvolatre personala vin in completarea dezvoltarii profesionale astfel rezultand echilibrul intre viata personala si cea profesionaa. Intentia aceasta acopera doua nevoi, si aceea a avocatilor dar si aceea a clientilor. Mai precis beneficiile sunt de ambele parti . Astfel de programe aduc claritate personala, astfel solutiile vor fi mult mai eficiente si succesului avocatului este asigurat.

3. Care sunt problemele cu care se confrunta cel mai frecvent avocatii participanti?
Raspuns:
In urma cursurilor pe care le am organizat, am constatat diferite probleme care si au gasit foarte usor solutiile prin tehnicile care au fost predate de catre trainerii nostri. Probleme precum gestionarea timpului, incasarea onorariului , gestionarea emotiilor, gestionarea vietii personale- time management , astfel si/au rezolvat aspectul ce mai important al unui avocat respectiv timpul dedicat propriei persoane , familiei.

4. Care este diferenta intre un curs clasic de oratorie si cursurile organizate de Lawyer Coaching?
Raspuns:
In cadrul programului LC am avut un curs numit " Vocea avocatului de succes" unde avocatii au invatat tehnici de folosirea a vocii in functie de intentie ( pledoarie, negociere, compasiune, autoritate ) Fiecare participant a practicat in fata publicului metode de oratorie , astfel si a insusit noi abilitati pe care le au folosit si au avut si rezultate . Am primit testimoniale in acest sens.

5. Participarea la cursurile Lawyer Coaching este conditionata de calitatea de avocat? Dat fiind faptul ca din programele universitare lipsesc cursurile de oratorie, intelegem ca acestea ar putea fi utile si studentilor la drept sau altor categorii
Raspuns:
Nu este conditionata de calitatea d avocat . Unul din proiectele noastre este sa creem programe speciale pentu studentii la drept dar si pentru avocatii stagiari ( Programul PAS - Pasul avocatului de succes " in cadrul caruia vom acoperi mai multe aspecte din viata avocatului atat personala cat si profesionala. Ne am propus sa ajutam viitorii avocati sa porneasca cu pasi siguri in cariera si astfel se evite pe cat posibil lipsa motivarii, a perseverentei , dezorientarea in calea catre o cariera de succes la care fiecare avocat aspira . Avem o fundatie in cadrul careia am pregatit un proiect pe care urmeaza sa l prezentam colegilor nostri interesati sa ni se alature, astfel impreuna sa ajutam avocatii tineri.

6. Participarea la cursurile Lawyer Coaching este recunoscuta ca fiind o forma de pregatire continua de Barourile din Romania?
Raspuns:
Da , programele LC au fost acreditate de catre Baroul din Bucuresti cat si de catre Baroul din Milano.

7. Exista o ierarhizare a cursurilor? Participantii ating diferite niveluri, pe parcursul pregatirii?
Raspuns:
Programul la care lucram va impune o ierarhizare a cursurilor ,si bineintees a calificarii in functie de parcursul efectuat de fiecare participant in parte . Structura va fi lansata odata cu lansarea cartii / Fii un avocat diferit * Be a different lawyer , la care lucram si intentionam sa o lansam pana la sfarsitul anului .


8. Avand in vedere calitatea dvs de membru al Baroului Milano, care este perceptia asupra conceptului de Lawyer Coaching in Italia?
Raspuns:
In italia avocatii au participat intr un numar mult mai mare si au fost mult mai deschisi la astfel de programe, astazi solicitandu ne sa reluam cursurile , lucru care se va intampla probabil in paralel cu Romania , asa cum s a intamplat si in 2011 .


Suntem multumite si bucuroase sa vedem in aceasta profesie oameni deosebiti care sunt pregatiti sa si depaseasca limitele si sa devina diferiti fata de ceea ce stiau sau credeau ca este modelul clasic al avocatului de alta data . Traim intr o perioada in care asa cum se schimba se restructureaza cadrul legislativ , prin alinierea la altfel de norme , asa si pregatirea si perceptia abordarii aceste profesii are nevoie de ceva diferit . Suntem pregatite sa participam la aceasta schimbare si ne dorim cat mai muti dintre colegii nostri sa ni se alature . Acest proiect face parte din Proiectul Be Different care a lansat deja Cartea Unici si Diferiti, Editura Trei *, a carei autoare suntem si , care se afla deja in toate librariile din tara .


Be Different !


Citeşte mai multe despre:    Interviu    Avocati

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

MCP Cabinet avocati recruteaza avocat stagiar/definitiv
07 Feb 2022 | 2128

Codul muncii comentat 2022. Noua organizare a muncii. Editia a III-a, completata si revizuita
26 Jan 2022 | 1975

Firma de avocatura CMS Romania isi muta birourile la One Tower
10 Aug 2021 | 1382

Curs de dreptul mediului si o Clinica juridica. Inscrieri pana pe 22 august
10 Aug 2021 | 1147

13 iulie 2021 - Conferinta Nationala de Dreptul Muncii
15 Jun 2021 | 1926

INTERVIU | Drumul catre pensionare. Realitatea constituirii si distribuirii bugetului de pensii
06 May 2021 | 2213



Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Model contract de munca 2024. CIM editabil 2024!
Sursa: EuroAvocatura.ro

Contestarea deciziei de pensionare conform Noii Legi a Pensiilor (Legea 360/2023)
Sursa: MCP Cabinet avocati

Nu constituie discriminare interzicea purtarii vizibile a semnelor religioase, filozofice sau spirituale in cazul in care se aplica in mod general si nediferentiat tuturor lucratorilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Jurisprudenţă

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Procedura convocarii la cercetarea disciplinara a salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Acordarea nejustificata a calificativului nesatisfacator. Metoda de hartuire la locul de munca
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti

Imunitatea de jurisdictie a Uniunii Europene. Incheiere contract individual de munca
Pronuntaţă de: Decizia civila nr. 40/A din 07.03.2018 a Curtii de Apel Galati