Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » ELSA Bucuresti organizeaza Conferinta pe Fiscalitate

ELSA Bucuresti organizeaza Conferinta pe Fiscalitate

  Publicat: 29 Apr 2014       1305 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


ELSA Bucuresti are deosebita placere de a va invita la cea de-a IV-a editie a Conferintei Nationale pe Fiscalitate, care va avea loc intre 6 si 8 mai, orele 10.00-17.00 in Salile Constantin Stoicescu (pentru cele doua zile alocate prelegerilor), Senatului (workshop-ul) si Dissescu (procesul simulat) ale Facultatii de Drept, Universitatea din Bucuresti.

Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Instrument de plata si titlu de credit utilizat in relatiile internationale.
Societate care detine cea mai mare parte de actiuni a mai multor firme (filiale). Fiecare firma din holding isi pastreaza identitatea si forma de organizare, precum si pietele de aprovizionare si desfacere.
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
1. Cuvantare, discurs, expunere facuta in public referitor la o tema stiintifica, literara etc.
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Grup de cuvinte prin care se individualizeaza si se identifica o persoana fizica in societate si familie.
1. Cuvantare, discurs, expunere facuta in public referitor la o tema stiintifica, literara etc.
Pretul la care se vand si se cumpara hartiile de valoare si valuta straina.
Numirea in functia de reprezentant diplomatic permanent intr-un stat strain
1. Indicatie pe scrisori, colete, etc., ce contine numele si domiciliul destinatarului.
Reglementata prin art.48 din Decretul Lege 115/1938 pentru unificarea dispozitiilor privitoare la cartile funciare, prin ea se face stramutarea, constituirea, modificarea sau stingerea dreptului real imobiliar sub conditia justificarii.

La aceasta editie ne propunem sa imbinam traditia evenimentului, care in fiecare an a vizat dezbaterea amanuntita a unor noi probleme de Drept Fiscal, cu elemente de noutate: un concurs national de procese simulate si un workshop, denumit sugestiv "Infractiunile carusel" - aplicatii ale tematicii discutate.
Conferinta va trata anumite teme larg dezbatute in prezent, precum cel de evaziune fiscala, TVA, moneda euro, dar si anumite sisteme noi pentru tara noastra, asa cum este cel de holding.
Concursul National de Procese Simulate de Drept Fiscal (ELSA National Moot Court Competition) este un eveniment nou in portofoliul ELSA Bucuresti, aflandu-se la prima sa editie.Acesta se adreseaza studentilor din anii II si III ai Facultatilor de Drept din intreaga tara, din randul celor care vor participa la Conferinta Nationala pe Fiscalitate.
Workshop-ul din cea de-a 3-a zi a conferintei (8 Mai, 10:00 -12:00, Sala Dissescu a Facultatii de Drept ) va avea ca tema "Infractiunile de tip carusel" si va fi sustinut de catre domnul Gabriel Biris. In cadrul acestuia vor participa studenti ai facultatilor de drept din toata tara.
Prelegerile vor fi sustinute de nume rezonante in domeniu, precum: prof. univ. dr. Dan-Drosu Saguna - Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti,Av. Dr. Ion Dragne - prodecan Baroul Bucuresti, Dragne si Asociatii, Anastasia Opris - Dragne si Asociatii, Alexandra Ologu - Dragne si Asociatii, Gabriel Biris - Biris&Goran, Mihai Ruiu - ANAF, Directia Generala Coordonare Inspectie Fiscala / prof. univ. Academia de Studii Economice, Av. prof. univ. dr. Bogdan Iacob - Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti, avocat, Alexandru Milcev - Ernst and Young, Dan Schwartz - RSM Scott.
Publicul tinta va fi format din studenti de la facultatile de drept, precum si de la Academia de Studii Economice, dar asteptam si practicieni din domeniu, conferinta fiind in curs de acreditare de catre INPPA.
Dorim sa multumim partenerilor nostri principali - "Dragne&Asociatii" - pentru sprijinul conferit in vederea desfasurarii Conferintei Nationale pe Fiscalitate.
Speram sa puteti participa alaturi de noi la un eveniment care s-a bucurat de un real succes la fiecare editie. Asteptam cat mai multe mailuri de inscriere pe adresa inscriere .fiscalitate@bucuresti.elsa.ro. Pentru mai multe detalii si lista finala a lectorilor va asteptam pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/events/1485609871652559/.

ELSA Bucuresti contribuie prin cele trei departamente principale (Activitati Academice, Seminare & Conferinte, Student Trainee Exchange Programme) la dezvoltarea culturala si profesionala a studentilor si a tinerilor juristi. Implicand stagii de practica, seminare si conferinte, publicatii sau procese simulate, ELSA are un singur scop, acela privind evolutia tinerilor in sistemul juridic.

ANCA MARIA BOESCUCiteşte mai multe despre:    ELSA    Conferinta    Fiscalitate    Drept fiscal    Proces simulat    Evaziune fiscala    Facultatea de drept

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

MCP Cabinet avocati a lansat serviciul de Programari online
26 May 2020 | 604

[CUM A FOST] Conferintele Online UpDate Work (V): Masurile de protectie a salariatilor in contextul crizei economice
04 May 2020 | 1161

[CUM A FOST] UpDate Work (IV): Reorganizarea activitatii angajatorilor impusa de criza CoVID-19
29 Apr 2020 | 1267

[CUM A FOST] UpDate Work (II): Modificarea si adaptarea relatiilor de munca. Contractul on-call, contractul job-sharing, Kurzarbeit Romania
15 Apr 2020 | 1912

Conferintele UpDate Work: Protectia economica si sociala a salariatilor
03 Apr 2020 | 1133

Conferintele UpDate Work: Reorganizarea societatilor angajatoare
03 Apr 2020 | 949Articole Juridice

Restrangerea dreptului la viata privata, intima si de familie prin metodele speciale de supraveghere tehnica. Proportionalitatea actiunilor
Sursa: Liliana Gologan

Opinia juridica a unui cabinet de avocatura sau decizia unei autoritati nationale de concurenta nu exonereaza o intreprindere de comportamentul sau anticoncurential
Sursa: EuroAvocatura.ro

“Justitia tarzie este justititie nula”. Solutie alternative - Arbitrajul judiciar. Tribunalul de Arbitraj Judiciar – Bucuresti.
Sursa: EuroAvocatura.ro