Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Proiect de lege: decontarea pe viata a tratamentului victimelor de la clubul Colectiv

Proiect de lege: decontarea pe viata a tratamentului victimelor de la clubul Colectiv

  Publicat: 31 Oct 2019       594 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.
Un proiect de lege care prevede decontarea tratamentelor necesare pe durata nelimitata va fi dezbatut, de urgenta, in Senat.

1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Totalitatea bunurilor si creantelor (drepturi de incasare) apartinand subiectului economic;
Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.

In prezent, persoanele ranite in incendiul de la clubul Colectiv in anul 2015 beneficiaza, conform dispozitiilor OUG 56/2015, aprobata prin legea nr. 32/2016 si modificata prin OUG 8/2018 de plata tratamentului in strainatate pentru perioada 2015-2020.


In expunerea de motive a proiectului legislativ se arata ca ``dupa patru ani de suferinte si interventii medicale, starea de sanatate a victimelor de la Colectiv este in continuare precara si necesita multiple tratamente si interventii chirurgicale". Se subliniaza, de asemenea, faptul ca leziunile impun continuarea tratamentului medical in centre specializate din tara sau din strainatate, intreruperea tratamentului ca urmare a nefinantarii lui de catre Statul Roman fiind de natura a pune in pericol procesul de vindecare a victimelor.


Initiatorii proiectului arata ca aceasta masura se impune, intrucat sechelele produse de arsuri sunt atat de grave incat pot cauza morbiditate, reduc sansele revenirii in viata sociala ori la munca, drept persoane active si autonome, iar efectele psihologice asupra tinerilor - victime sunt devastatoare.


Proiectul de lege a fost formulat in urma unei scrisori deschise prin care supravietuitorii tragediei din clubul Colectiv, personal si prin familiile acestora, au solicitat Guvernului Romaniei asigurarea sprijinului pe viata, ci nu doar pana la sfarsitul anului 2020, prin plata tuturor tratamentelor, interventiilor si procedurilor de recuperare, in tara si in strainatate.


Pentru a intra in vigoare, proiectul va trebui aprobat atat de Senat cat si de Camera DeputatilorCiteşte mai multe despre:    Proiect de lege    Colectiv    Decontare    Victime    Arsuri    OUG 56/2015    Legea 32/2016    OUG 8/2019

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Modificari aduse la Codul muncii si Legea pensiilor. Legi promulgate in data de 30 septembrie 2020
01 Oct 2020 | 419

UpDate Work. Banca orelor de munca, Saptamana comprimata sau Munca la dispozitia angajatorului
25 Sep 2020 | 309

[VIDEO MCP Cabinet avocati] Flexicuritate si digitalizare in contextul noilor tendinte din piata muncii din Romania
23 Jun 2020 | 453

Inspectia Muncii: Campanie nationala pentru verificarea agentilor de plasare a fortei de munca in strainatate
31 May 2020 | 361

[CUM A FOST] Conferintele Online UpDate Work (V): Masurile de protectie a salariatilor in contextul crizei economice
04 May 2020 | 1203

[CUM A FOST] UpDate Work (IV): Reorganizarea activitatii angajatorilor impusa de criza CoVID-19
29 Apr 2020 | 1301Articole Juridice

Particularitati privind procedura concilierii in litigiile de munca
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

Persoanele juridice de drept public pot fi raspunzatoare pentru daunele aduse mediului cauzate prin activitati desfasurate in interesul colectivitatii
Sursa: EuroAvocatura.ro

Restrictiile impuse de Ungaria finantarii organizatiilor civile de catre persoane stabilite in afara acestui stat membru nu sunt conforme cu dreptul Uniunii
Sursa: EuroAvocatura.ro

Societatea comerciala cu raspundere limitata. Particularitati. Infiintarea si inregistrarea in registrul comertului
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

Jurisprudenţă

Hotarare AGA dividende. Vointele individuale ale asociatilor, prin manifestarea lor in adunarea generala, devin o vointa colectiva, care constituie vointa societatii, ca persoana juridica
Pronuntaţă de: INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia a II-a civila Decizia nr. 48/2020

Decizia CCR nr. 466/2019 - admiterea obiectiei de neconstitutionalitate a Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, precum si a Legii nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia CCR nr 467/2016 - Legea pentru modificarea Codului Penal si a Legii Organizarii judiciare este neconstitutionala.
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia nr. 404/2019 referitoare la admiterea obiectiilor de neconstitutionalitate referitoare la Strategia "Romania 2040"
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei