Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Proiect de lege: decontarea pe viata a tratamentului victimelor de la clubul Colectiv

Proiect de lege: decontarea pe viata a tratamentului victimelor de la clubul Colectiv

  Publicat: 31 Oct 2019       524 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.
Un proiect de lege care prevede decontarea tratamentelor necesare pe durata nelimitata va fi dezbatut, de urgenta, in Senat.

1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Totalitatea bunurilor si creantelor (drepturi de incasare) apartinand subiectului economic;
Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.

In prezent, persoanele ranite in incendiul de la clubul Colectiv in anul 2015 beneficiaza, conform dispozitiilor OUG 56/2015, aprobata prin legea nr. 32/2016 si modificata prin OUG 8/2018 de plata tratamentului in strainatate pentru perioada 2015-2020.


In expunerea de motive a proiectului legislativ se arata ca ``dupa patru ani de suferinte si interventii medicale, starea de sanatate a victimelor de la Colectiv este in continuare precara si necesita multiple tratamente si interventii chirurgicale". Se subliniaza, de asemenea, faptul ca leziunile impun continuarea tratamentului medical in centre specializate din tara sau din strainatate, intreruperea tratamentului ca urmare a nefinantarii lui de catre Statul Roman fiind de natura a pune in pericol procesul de vindecare a victimelor.


Initiatorii proiectului arata ca aceasta masura se impune, intrucat sechelele produse de arsuri sunt atat de grave incat pot cauza morbiditate, reduc sansele revenirii in viata sociala ori la munca, drept persoane active si autonome, iar efectele psihologice asupra tinerilor - victime sunt devastatoare.


Proiectul de lege a fost formulat in urma unei scrisori deschise prin care supravietuitorii tragediei din clubul Colectiv, personal si prin familiile acestora, au solicitat Guvernului Romaniei asigurarea sprijinului pe viata, ci nu doar pana la sfarsitul anului 2020, prin plata tuturor tratamentelor, interventiilor si procedurilor de recuperare, in tara si in strainatate.


Pentru a intra in vigoare, proiectul va trebui aprobat atat de Senat cat si de Camera DeputatilorCiteşte mai multe despre:    Proiect de lege    Colectiv    Decontare    Victime    Arsuri    OUG 56/2015    Legea 32/2016    OUG 8/2019

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Factura de utilitati emisa pe numele unei asociatii de proprietari este titlu executoriu
20 Feb 2020 | 33

Proiectele de acte normative adoptate in cadrul sedintei din 6 noiembrie 2019
06 Nov 2019 | 1390

Un alt Cod administrativ al Romaniei a fost propus in Senat pentru dezbatere
02 Nov 2019 | 930

Alocatiile de stat pentru copii vor fi indexate cu rata inflatiei de la 01.01.2020
16 Oct 2019 | 464

Proiect de lege: investirea profesorilor cu autoritate publica. Lovirea unui profesor va fi pedepsita similar ultrajului!
09 Oct 2019 | 650Articole Juridice

Modificarea functiei la revenirea din concediul de crestere a copilului
Sursa: MCP Cabinet avocati

Mentinerea publica a datelor cu caracter personal de catre o institutie publica
Sursa: MCP Cabinet avocati

Deplasarile in interes de serviciu. Timpul de munca
Sursa: MCP Cabinet avocati

Contract individual de munca, Model 2020. PDF si Word editabil
Sursa: MCP Cabinet avocati

Jurisprudenţă

Decizia CCR nr. 466/2019 - admiterea obiectiei de neconstitutionalitate a Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, precum si a Legii nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia CCR nr 467/2016 - Legea pentru modificarea Codului Penal si a Legii Organizarii judiciare este neconstitutionala.
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia nr. 404/2019 referitoare la admiterea obiectiilor de neconstitutionalitate referitoare la Strategia "Romania 2040"
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia CCR nr. 383/2019 referitoare la admiterea obiectiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor Legii privind aprobarea OUG nr. 85/2016
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei