Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » Universul Juridic organizeaza Conferinta GDPR in relatiile de munca

Universul Juridic organizeaza Conferinta GDPR in relatiile de munca

  Publicat: 24 Feb 2020       1092 citiri       Sursa: EuroAvocatura  


Ramura a economiei in cadrul careia se realizeaza circulatia marfurilor de la producator la consumator prin indeplinirea functiei de echilibru dintre oferta si cererea de produse si servicii.
Ramura economica a activitatii economice constituita pe baza diviziunii muncii, care transforma obiecte preluate din natura sau alte materii prime (produse agricole, piscicole)
Workshop-ul va fi organizat joi, 26 martie, incepand cu ora 9.30, in Sala Cerchez a Palatului Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti din str. Ion Ghica nr. 4, sector 3, Bucuresti.

Persoana fizica sau juridica ce livreaza unui client o marfa, un produs sau presteaza un anumit serviciu.
Categorie de fapte juridice, care se produc independent de vointa omului si de care legea leaga anumite efecte juridice.
Forma specifica a motivatiei care consta in orientarea activa si durabila a persoanei spre anumite domenii de activitate, fiind cel mai puternic mobil al actiunilor omenesti.
REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN SI AL CONSILIULUI din 27 aprilie 2016
Reprezinta forma raspunderii sociale stabilita de stat, in urma incalcarii normelor de drept printr-un fapt ilicit si care determina suportarea consecintelor corespunzatoare de catre cel vinovat,
Instrument care ofera clientilor protectie impotriva riscului.
1. Persoana fizica membra a unei societati comerciale care, pe baza unui contract, convine sa contribuie cu bunuri,
1. Persoana fizica membra a unei societati comerciale care, pe baza unui contract, convine sa contribuie cu bunuri,
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Din punctul de vedere al resurselor umane, o persoana care conduce o institutie, o intreprindere, o publicatie etc. sau un sector al acestora; functie detinuta de aceasta persoana.

Ca furnizor traditional de continut editorial juridic de calitate, dar si ca organizator al unor evenimente de referinta, cu audienta la nivel national, Grupul editorial UNIVERSUL JURIDIC si publicatia recent lansata pe piata locala, REVISTA ROMANA PENTRU PROTECTIA SI SECURITATEA DATELOR CU CARACTER PERSONAL, continua seria de conferinte cu un eveniment dedicat exclusiv celor angrenati in activitatile de prelucrare specifice relatiilor de munca din organizatii.


General Data Protection Regulation (GDPR), regulament care a intrat in vigoare la 25 mai 2016 si a fost pus in aplicare in 25 mai 2018, a reprezentat cea mai mare schimbare legislativa produsa la nivelul Uniunii Europene din ultimii 20 de ani.


Evenimentul, ca si celelalte workshop-urile lunare din aceeasi serie, se va desfasura intr-un format interactiv, pe durata a circa 4 ore, unde alaturi de juristi consacrati, va participa si un invitat special din domeniul de referinta, in acest caz HR.


In cadrul evenimentului dedicat acestui segment important, ne dorim ca intr-un cadru adecvat sa oferim participantilor posibilitatea de a intelege modul in care prevederile Regulamentului se aplica concret proceselor de resurse umane din cadrul unei entitati juridice, incepand de la recrutare, evaluare, selectare, angajare, salarizare si administrare de personal.


Astfel, ne propunem sa delimitam un cadru care sa contina abordari care pornesc de la conceptele, principiile si obligatiile generale, mergand catre elementele specifice aplicabile domeniului de interes in care fiecare participant sa poata gasi solutiile si raspunsurile atat de necesare conformarii la cerintele Regulamentului GDPR in activitatea propriei organizatii.



Suntem pregatiti sa aducem in atentia participantilor atat exemple de bune practici, cat si cazuri constatate de autoritatile nationale de supraveghere in activitatea operatorilor din Romania sau statele UE.


Dintre punctele sensibile ce urmeaza a fi atinse, enumeram:


- Masuri pentru respectarea principiilor prelucrarii datelor cu caracter personal si a drepturilor persoanelor vizate in activitate de resurse umane;


- Temeiuri legale ale prelucrarii datelor cu caracter personal in relatiile de munca;


- Drepturile persoanei vizate. Raspunderea juridica a operatorului. Sanctiuni;


- Proceduri specifice necesare in activitatea de HR;


- Relatia DPO - Departament HR - Conducerea operatorului;


- Evidenta activitatilor de prelucrare in contextul proceselor de resurse umane;


- Masuri de asigurare a securitatii prelucrarii datelor cu caracter personal in activitatea departamentelor HR;


Evenimentul va fi moderat de dr. Doru Dorobantu - secretar general de redactie al Revistei Romane pentru Protectia si Securitatea Datelor cu Caracter Personal, profesor asociat si cercetator stiintific in cadrul Universitatii Politehnica din Bucuresti.



Speakerii invitati sunt:


Irina Alexe, cercetator stiintific asociat la Institutul de Cercetari Juridice ``Acad. Andrei Radulescu`` al Academiei Romane


Prof. univ. dr. Daniel Mihail Sandru, Universitatea Crestina ``Dimitrie Cantemir`` si Universitatea din Bucuresti, coordonator al Centrulului de Studii de Drept European al Institutului de Cercetari Juridice ``Acad. Andrei Radulescu`` al Academiei Romane


Av. senior Mihaela Nitu - Gruia Dufaut Law Office


Av. Marius-Catalin Predut, fondator al Cabinetului de avocatura ``MCP Cabinet avocati``


Invitat special: George Rauti, director general City Square Center.


Taxa de participare este de 300 lei + TVA/ pers. si include:


- un exemplar al REVISTEI ROMANE PENTRU PROTECTIA SI SECURITATEA DATELOR CU CARACTER PERSONAL


- 3 luni abonament la portalul universuljuridic.ro


- pauzele de cafea


Participarea se va face pe baza inscrierii prin completarea formularului disponibil aici.



Citeşte mai multe despre:    GDPR    Conferinta    Securitatea datelor cu caracter personal    Universul Juridic    MCP Cabinet Avocati    Workshop    GDPR in relatiile de munca

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Firma de avocatura CMS Romania isi muta birourile la One Tower
10 Aug 2021 | 776

13 iulie 2021 - Conferinta Nationala de Dreptul Muncii
15 Jun 2021 | 1187

15 iunie 2021 este data limita pana la care se pot depune declaratiile de avere si de interese anuale
13 Jun 2021 | 887

Operator medical sactionat pentru divulgarea neautorizata si accesul neautorizat la datele cu caracter personal
27 Mar 2021 | 1302

Persoana fizica, in calitate de operator, sanctionata contraventional pentru dezvaluire de date cu caracter personal
15 Mar 2021 | 1113

Telekom Romania a fost sanctionat contraventional pentru incalcarea normelor GDPR
13 Jun 2020 | 901



Articole Juridice

Lipsa consimtamantului persoanei vizate pentru transmiterea de date personale catre instanta de judecata
Sursa: Raportul pe anul 2020 al ANSPDCP

Transmiterea unor date personale in cadrul unui dosar aflat pe rolul instantelor de judecata
Sursa: Raportul pe anul 2020 al ANSPDCP

Transmitere de mesaje de catre o banca, desi relatia contractuala aceasta entitate era incheiata
Sursa: Raportul pe anul 2020 al ANSPDCP

Refuzul unei autoritati publice de a raspunde unei cereri de exercitare a dreptului de acces la propriile date cu caracter personal
Sursa: Raportul pe anul 2020 al ANSPDCP

Jurisprudenţă

Predare temporara in cazul in care predarea unei persoane in baza unui mandat european de arestare a fost amanata. Inoportunitatea predarii atunci cand persoana solicitata este arestata preventiv in cauza in care este judecata in Romania
Pronuntaţă de: Incheierea din 18 ianuarie 2018 a Curtii de Apel Galati

Comunicare informatii de interes public. Excluderea de la comunicare a informatiilor ce privesc datele personale
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Iasi, Sectia Contencios administrativ si fiscal, Decizia nr. 180/10 februarie 2021

Opinie contrara: mentinerea sanctiunii pentru nedeclararea salariului confidential al membrilor de familie
Pronuntaţă de: Judecatoria Sectorul 3 Bucuresti, Sentinta civila nr. 1221 din 13.02.2019

Societatilor comerciale tranzactionate pe o bursa de valori mobiliare le sunt aplicabile prevederile speciale ale Legii nr. 297/2004. GDPR actionari
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Decizia nr. 1733/2019