Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Dicţionar Juridic » GDPR - Protectia Datelor cu Caracter Personal » GDPR

GDPR, GDPR - Protectia Datelor cu Caracter Personal

REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN SI AL CONSILIULUI din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor, in limba engleza General Data Protection Regulation)



Alţi termini definiţi în cadrul categoriei GDPR - Protectia Datelor cu Caracter Personal: Accesul persoanei vizate, Autoritate de supraveghere vizata, Cerinte minime de securitate, Consimtamant, Creare de profiluri, Date biometrice, Date genetice, Datele cu caracter personal privind sanatatea, Destinatar, DPO, Incalcarea securitatii datelor cu caracter personal, Parte terta, Persoana imputernicita de operator, PIA, Prelucrare - GDPR, Prelucrare transfrontaliera, Pseudonimie, Reprezentant, Scopuri statistice, Sistem de evidenta a datelor,
Articole juridice conexe:
Cum se poate contesta o sanctiune a ANSPDCP (Autoritatii de supraveghere)?
Operatorul sau persoana imputernicita de operator poate introduce contestatie la sectia de contencios administrativ a tribunalului competent, in terme ...
Data publicării: 2018-07-09
Legea 129/2018: Cum poate fi inspectat sediul societatii de inspectorii Autoritatii de supraveghere si ce documente pot solicita?
La data de 19 iunie a fost publicata in Monitorul Oficial Legea nr. 129 din 15 iunie 2018 pentru modificarea si completarea Legii nr. 102/2005 privind ...
Data publicării: 2018-06-27
Date si informatii cu caracter personal ale salariatilor prelucrate de catre angajatori
La incheierea (cat si anterior cu ocazia recrutarii), modificarea, executarea, incetarea (cat si ulterior) contractelor care vizeaza deruralea relatii ...
Data publicării: 2018-04-28
Exemple de date si informatii care constituie date cu caracter personal
Mai jos gasiti o serie de date si informatii care, in opinia autoritatilor/institutiilor cu competente in domeniul prelucrarii datelor cu caracter per ...
Data publicării: 2018-04-28
Ce sunt autoritatile de protectie a datelor cu caracter personal (APD)?
APD sunt autoritati publice independente care supravegheaza, prin competente de investigare si competente corective, aplicarea legii privind protectia ...
Data publicării: 2018-04-18
Salariatul poate fi obligat de catre angajator pentru a-si da consimtamantul pentru utilizarea datelor cu caracter personal?
Situatia angajator-angajat este considerata, in general, o relatie dezechilibrata, in care angajatorul dispune de mai multa putere decat angajatul. ...
Data publicării: 2018-04-18
In ce conditii pot fi colectate datele cu caracter personal despre copii?
Pentru acest tip de date cu caracter personal s-au instituit masuri de protectie suplimentare, deoarece copiii sunt mai putin constienti de riscurile ...
Data publicării: 2018-04-18
Cum sunt protejate datele privind confesiunea religioasa, orientarea sexuala, sanatatea, opiniile politice?
Cum sunt protejate datele privind confesiunea religioasa, orientarea sexuala, sanatatea, opiniile politice? ...
Data publicării: 2018-04-18
Date cu caracter personal. Exemple
Datele cu caracter personal sunt orice informatii care se refera la o persoana fizica identificata sau identificabila. ...
Data publicării: 2018-04-18
Ce sunt datele cu caracter personal?
Datele cu caracter personal sunt orice informatii care se refera la o persoana fizica identificata sau identificabila. ...
Data publicării: 2018-04-18
Drepturi noi sau extinse ale cetatenilor in contextul implementarii GDPR Partea I
Regulamentul privind protectia datelor cu caracter personal, avand directa aplicare incepand cu 25 mai 2018, contine un set precis de reguli ce se tra ...
Data publicării: 2018-01-28

Ştiri Juridice conexe:
Rectificarea GDPR din 4 mai 2018
In Jurnalul Oficial al Uniunii Europene L 119 din 4 mai 2016 a fost publicata Rectificarea la Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European si ...
Data publicării: 2018-05-25
Demersuri ce trebuie facute de catre autoritatile nationale pentru protectia datelor
Comisia Europeana a publicat noi orientari pentru a facilita aplicarea directa si uniforma, incepand cu data de 25 mai, in intreaga UE, a noilor norme ...
Data publicării: 2018-01-25


Legislaţie conexă:
LEGE nr. 102/2005, Actualizata 2018, privind infiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal
LEGE nr. 102/2005, Actualizata 2018, privind infiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal Actualizata prin LEGEA 129/2018 pentru modificarea si completarea Legii nr. 102/2005 privind infiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, precum si pentru abrogarea Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, publicat in Monitorul Oficial cu numarul 503 din data de 19 iunie 2018
Legea 129/2018 privind infiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal
LEGE nr. 129/2018 pentru modificarea si completarea Legii nr. 102/2005 privind infiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, precum si pentru abrogarea Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date
REGULAMENTUL (UE) 2016/679 (RGPD 2018) privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date
REGULAMENTUL (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor RGPD 2018)




Articole Juridice

Poate fi obligat Statul Roman la plata cheltuielilor de judecata efectuate de inculpatul achitat pentru ca fapta penala nu exista?
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Cum se poate contesta o sanctiune a ANSPDCP (Autoritatii de supraveghere)?
Sursa: EuroAvocatura.ro

Legea 129/2018: Cum poate fi inspectat sediul societatii de inspectorii Autoritatii de supraveghere si ce documente pot solicita?
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim



Jurisprudenţă

Decizia CCR referitoare la subiectul activ al infractiunii de spalare de bani
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

RIL. Litigiile avand ca obiect drepturile banesti solicitate de jandarmi, pompieri si personalul militar cu statut de functionari publici sunt de comp
Pronuntaţă de: ICCJ

Dezlegarea unei chestiuni de drept. Cazurile si efectele reducerii limitei de pedeapsa martorului denuntator in temeiul art. 19 din Legea nr. 682/2002
Pronuntaţă de: ICCJ

Ştiri Juridice
Legislaţie

LEGEA nr. 156/2018 pentru modificarea si completarea Legii nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici
LEGEA nr. 156/2018 pentru modificarea si completarea Legii nr. 188/1999 privind Statutul functionari ...

Legea 129/2018 privind infiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal
LEGE nr. 129/2018 pentru modificarea si completarea Legii nr. 102/2005 privind infiintarea, organiza ...

LEGE nr. 102/2005, Actualizata 2018, privind infiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu C
LEGE nr. 102/2005, Actualizata 2018, privind infiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii Na ...