Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Dicţionar Juridic » GDPR - Protectia Datelor cu Caracter Personal » GDPR

GDPR, GDPR - Protectia Datelor cu Caracter Personal

REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN SI AL CONSILIULUI din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor, in limba engleza General Data Protection Regulation)



Alţi termini definiţi în cadrul categoriei GDPR - Protectia Datelor cu Caracter Personal: Autoritate de supraveghere, Autoritate de supraveghere vizata, CEPD (EDPB), Cerinte minime de securitate, Date biometrice, Date genetice, Datele cu caracter personal privind sanatatea, Destinatar, DPO, Dreptul la stergerea datelor. Dreptul de a fi uitat, GDPR, Operator, Parte terta, PIA, Prelucrare - GDPR, Prelucrare transfrontaliera, Pseudonimie, Reguli corporatiste obligatorii, Scopuri statistice, Sistem de evidenta a datelor,
Articole juridice conexe:
Legea nr. 190/2018 privind masurile de aplicare a GDPR intra in vigoare
La data de 17 iulie 2018 a fost promulgata si trimisa spre publicare de catre Presedinte Propunerea legislativa privind masurile de punere in aplicare ...
Data publicării: 2018-07-19
Cum se poate contesta o sanctiune a ANSPDCP (Autoritatii de supraveghere)?
Operatorul sau persoana imputernicita de operator poate introduce contestatie la sectia de contencios administrativ a tribunalului competent, in terme ...
Data publicării: 2018-07-09
Legea 129/2018: Cum poate fi inspectat sediul societatii de inspectorii Autoritatii de supraveghere si ce documente pot solicita?
La data de 19 iunie a fost publicata in Monitorul Oficial Legea nr. 129 din 15 iunie 2018 pentru modificarea si completarea Legii nr. 102/2005 privind ...
Data publicării: 2018-06-27
Date si informatii cu caracter personal ale salariatilor prelucrate de catre angajatori
La incheierea (cat si anterior cu ocazia recrutarii), modificarea, executarea, incetarea (cat si ulterior) contractelor care vizeaza deruralea relatii ...
Data publicării: 2018-04-28
Exemple de date si informatii care constituie date cu caracter personal
Mai jos gasiti o serie de date si informatii care, in opinia autoritatilor/institutiilor cu competente in domeniul prelucrarii datelor cu caracter per ...
Data publicării: 2018-04-28
Ce sunt autoritatile de protectie a datelor cu caracter personal (APD)?
APD sunt autoritati publice independente care supravegheaza, prin competente de investigare si competente corective, aplicarea legii privind protectia ...
Data publicării: 2018-04-18
Salariatul poate fi obligat de catre angajator pentru a-si da consimtamantul pentru utilizarea datelor cu caracter personal?
Situatia angajator-angajat este considerata, in general, o relatie dezechilibrata, in care angajatorul dispune de mai multa putere decat angajatul. ...
Data publicării: 2018-04-18
In ce conditii pot fi colectate datele cu caracter personal despre copii?
Pentru acest tip de date cu caracter personal s-au instituit masuri de protectie suplimentare, deoarece copiii sunt mai putin constienti de riscurile ...
Data publicării: 2018-04-18
Cum sunt protejate datele privind confesiunea religioasa, orientarea sexuala, sanatatea, opiniile politice?
Cum sunt protejate datele privind confesiunea religioasa, orientarea sexuala, sanatatea, opiniile politice? ...
Data publicării: 2018-04-18
Date cu caracter personal. Exemple
Datele cu caracter personal sunt orice informatii care se refera la o persoana fizica identificata sau identificabila. ...
Data publicării: 2018-04-18
Ce sunt datele cu caracter personal?
Datele cu caracter personal sunt orice informatii care se refera la o persoana fizica identificata sau identificabila. ...
Data publicării: 2018-04-18

Ştiri Juridice conexe:
[INTEGRAL] Legea GDPR aplicabila in Romania a fost a fost promulgata
In data de 17 iulie 2018, prin decret prezidential, Presedintele Klaus Iohannis a promulat si trimis spre publicare in Monitorul Oficial legea privind ...
Data publicării: 2018-07-19
Rectificarea GDPR din 4 mai 2018
In Jurnalul Oficial al Uniunii Europene L 119 din 4 mai 2016 a fost publicata Rectificarea la Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European si ...
Data publicării: 2018-05-25
Demersuri ce trebuie facute de catre autoritatile nationale pentru protectia datelor
Comisia Europeana a publicat noi orientari pentru a facilita aplicarea directa si uniforma, incepand cu data de 25 mai, in intreaga UE, a noilor norme ...
Data publicării: 2018-01-25


Legislaţie conexă:
LEGEA 190/2018 pentru punerea in aplicare a GDPR (Regulamentul general privind protectia datelor)
LEGEA nr. 190 din 18 iulie 2018 privind masuri de punere in aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE Publicat in Monitorul Oficial numarul 651 din data de 26 iulie 2018
LEGE nr. 102/2005, Actualizata 2018, privind infiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal
LEGE nr. 102/2005, Actualizata 2018, privind infiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal Actualizata prin LEGEA 129/2018 pentru modificarea si completarea Legii nr. 102/2005 privind infiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, precum si pentru abrogarea Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, publicat in Monitorul Oficial cu numarul 503 din data de 19 iunie 2018
Legea 129/2018 privind infiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal
LEGE nr. 129/2018 pentru modificarea si completarea Legii nr. 102/2005 privind infiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, precum si pentru abrogarea Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date
REGULAMENTUL (UE) 2016/679 (RGPD 2018) privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date
REGULAMENTUL (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor RGPD 2018)




Articole Juridice

Ajutorul public judiciar beneficiari, forme, conditii de acordare
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Conditiile acordarii indemnizatiei de merit pentru recompensarea activitatilor din domeniul culturii, stiintei si sportului
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Reglementarea internship-ului in Romania in 2018. Conditii, reguli, avantaje
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim



Jurisprudenţă

Decizia CCR nr. 387/2018 privind neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 53 alin. (1) teza intai din Codul muncii (varsta de pensionare a femeilor)
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala

Decizia CCR referitoare la subiectul activ al infractiunii de spalare de bani
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

RIL. Litigiile avand ca obiect drepturile banesti solicitate de jandarmi, pompieri si personalul militar cu statut de functionari publici sunt de comp
Pronuntaţă de: ICCJ

Ştiri Juridice
Legislaţie

HG 714/2018 privind drepturile si obligatiile personalului autoritatilor si institutiilor publice pe perioada delegarii si detasarii in alta localitat
HOTARARE nr. 714 din 13 septembrie 2018 privind drepturile si obligatiile personalului autoritatilor ...

HG mr. 729/2018 privind organizarea si functionarea CNCAN
HOTARAREA nr. 729 din 13 septembrie 2018 privind organizarea si functionarea Comisiei Nationale pent ...

METODOLOGIE din 25 iulie 2018 privind ocuparea prin redistribuire a locurilor/posturilor ramase libere la concursul de rezidentiat
METODOLOGIE din 25 iulie 2018 privind ocuparea prin redistribuire a locurilor/posturilor ramase libe ...