Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Dicţionar Juridic » GDPR - Protectia Datelor cu Caracter Personal » GDPR

GDPR, GDPR - Protectia Datelor cu Caracter Personal

REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN SI AL CONSILIULUI din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor, in limba engleza General Data Protection Regulation)



Alţi termini definiţi în cadrul categoriei GDPR - Protectia Datelor cu Caracter Personal: Autoritate de supraveghere, Cerinte minime de securitate, Creare de profiluri, Date biometrice, Date cu caracter personal, Date privind sanatatea, DPO, Evidenta pasiva, GDPR, Incalcarea securitatii datelor cu caracter personal, Incalcarea securitatii datelor cu caracter personal, Motor de cautare online, Parte terta, Persoana imputernicita de operator, Piata online, Plan de remediere, Prelucrare - GDPR, Prelucrare transfrontaliera, Pseudonimizare, Scopuri statistice,
Articole juridice conexe:
Administratorul unui site internet echipat cu butonul „imi place” al Facebook poate fi operator, impreuna cu Facebook, in privinta colectarii si a transmiterii catre Facebook a datelor cu caracter personal ale vizitatorilor site-ului sau
In schimb, acesta nu este, in principiu, operator in ceea ce priveste prelucrarea ulterioara a acestor date de catre Facebook singur ...
Data publicării: 2019-08-16
Prelucrarea si protectia datelor cu caracter personal in derularea raporturilor de munca
Protejarea datelor cu caracter personal, desi importanta de-a lungul istoriei, a devenit, in contextul evolutiei tehnologice si al valorii informatiei ...
Data publicării: 2019-07-05
Restrangerea dreptului la viata privata, intima si de familie prin metodele speciale de supraveghere tehnica. Proportionalitatea actiunilor
Libertatea individuala si dreptul la viata privata, intima si de familie reprezinta valori ce trebuie respectate in orice stat de drept, insa cum echi ...
Data publicării: 2019-03-18
Dreptul la viata privata pe retelele de socializare, intre victima si iresponsabil
Prezenta lucrare isi propune sa realizeze o scurta analiza a legislatiei interne si europene cu privire la dreptul la viata privata, si a implicatiil ...
Data publicării: 2019-03-13
Regulament intern angajatori-salariati | Model 2019
Regulamentul intern se intocmeste de catre angajator, cu consultarea sindicatului sau a reprezentantilor salariatilor, dupa caz. ...
Data publicării: 2018-12-24
Contract individual de munca 2019 (Model editabil WORD si PDF). CIM 2019, conform modificarilor aduse Codului muncii
In cursul anului trecut, Codul muncii a suferit o serie de modificari si completari in ceea ce priveste forma scrisa a contractului individual de munc ...
Data publicării: 2018-12-23
GDPR aplicat pe cloud storage
Ce este Cloud Storage? Este un un numar in continua crestere, cel al serviciilor de Cloud Storage. Acestea iti permit sa uploadezi diferite documente, ...
Data publicării: 2018-10-16
Legea nr. 190/2018 privind masurile de aplicare a GDPR intra in vigoare
La data de 17 iulie 2018 a fost promulgata si trimisa spre publicare de catre Presedinte Propunerea legislativa privind masurile de punere in aplicare ...
Data publicării: 2018-07-19
Cum se poate contesta o sanctiune a ANSPDCP (Autoritatii de supraveghere)?
Operatorul sau persoana imputernicita de operator poate introduce contestatie la sectia de contencios administrativ a tribunalului competent, in terme ...
Data publicării: 2018-07-09
Legea 129/2018: Cum poate fi inspectat sediul societatii de inspectorii Autoritatii de supraveghere si ce documente pot solicita?
La data de 19 iunie a fost publicata in Monitorul Oficial Legea nr. 129 din 15 iunie 2018 pentru modificarea si completarea Legii nr. 102/2005 privind ...
Data publicării: 2018-06-27
Date si informatii cu caracter personal ale salariatilor prelucrate de catre angajatori
La incheierea (cat si anterior cu ocazia recrutarii), modificarea, executarea, incetarea (cat si ulterior) contractelor care vizeaza deruralea relatii ...
Data publicării: 2018-04-28

Ştiri Juridice conexe:
Mai 2019: Aniversare 1 an de GDPR
Pe data de 25 mai 2019 se implineste un an de la aplicarea directa, in toate statele Uniunii Europene, a prevederilor Regulamentului (UE) 2016/679 pri ...
Data publicării: 2019-05-18
[CARTE] Codul muncii comentat, av. Marius-Catalin Predut. Editia a 2-a
La editura Univesrul Juridic, a aparut in luna februarie 2019, lucrarea Codul muncii - comentat. Editia a II-a, completata si revizuita. Protectia dat ...
Data publicării: 2019-02-06
Parlamentul a adoptat noi reglementari privind accesul la informatiile cu caracter confidential ale pacientilor
IN Monitorul Oficial nr. 3 din 03.01.2019 a fost publicata Legea nr. 347/2018 pentru completarea art. 24 din Legea drepturilor pacientului nr. 46/2003 ...
Data publicării: 2019-01-04
GDPR. Cazurile in care este obligatorie realizarea evaluarii impactului asupra protectiei datelor cu caracter personal (DPIA/EIPD)
In conformitate cu prevederile art. 35 alin. (4) din Regulamentul general privind protectia datelor, care stipuleaza ca autoritatea de supraveghere es ...
Data publicării: 2018-11-11
[INTEGRAL] Legea GDPR aplicabila in Romania a fost a fost promulgata
In data de 17 iulie 2018, prin decret prezidential, Presedintele Klaus Iohannis a promulat si trimis spre publicare in Monitorul Oficial legea privind ...
Data publicării: 2018-07-19
Rectificarea GDPR din 4 mai 2018
In Jurnalul Oficial al Uniunii Europene L 119 din 4 mai 2016 a fost publicata Rectificarea la Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European si ...
Data publicării: 2018-05-25
Demersuri ce trebuie facute de catre autoritatile nationale pentru protectia datelor
Comisia Europeana a publicat noi orientari pentru a facilita aplicarea directa si uniforma, incepand cu data de 25 mai, in intreaga UE, a noilor norme ...
Data publicării: 2018-01-25


Legislaţie conexă:
Legea nr. 233/2019 pentru modificarea Legii 190/2019 privind punerea in aplicarea a Regulamentului GDPR
Legea nr. 233/2019 pentru modificarea art. 8 alin. (1) din Legea nr. 190/2018 privind masuri de punere in aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor) Publicata in Monitorul Oficial nr. 956 din 28.11.2019
Normele privind organizarea si desfasurarea testului de verificare a cunostintelor pentru accesul la stagiul in activitatea de audit financiar
Au fost publicate in Monitorul Oficial nr. 283 din 12.04.2019 si aprobate prin Ordinul Autoritatii pentru Supravegherea Publica a Activitatii de Audit Statutar nr. 201/2019
Legea nr. 363/2018 privind protectia persoanelor fizice referitor la prelucrarea datelor cu caracter personal de catre autoritatile competente in scopul prevenirii, descoperirii, cercetarii, urmaririi penale si combaterii infractiunilor sau al executarii pedepselor, masurilor educative si de siguranta, precum si privind libera circulatie a acestor date
Legea nr. 363/2018 privind protectia persoanelor fizice referitor la prelucrarea datelor cu caracter personal de catre autoritatile competente in scopul prevenirii, descoperirii, cercetarii, urmaririi penale si combaterii infractiunilor sau al executarii pedepselor, masurilor educative si de siguranta, precum si privind libera circulatie a acestor date Publicata in Monitorul Partea I nr. 13 din 07.01.2019
Legea 31/1990 a societatilor, Actualizata 2019
LEGEA nr. 31/1990 a societatilor. Republicata si actualizata 2019 Actualizata prin: - Legea 163/2018 pentru modificarea si completarea Legii contabilitatii nr. 82/1991, modificarea si completarea Legii societatilor nr. 31/1990, precum si modificarea Legii nr. 1/2005 privind organizarea si functionarea cooperatiei - Legea 152/2015 pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniul inregistrarii in registrul comertului
Revisal 2019: HG 905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor
HOTARAREA nr. 905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor (Revisal 2019) Forma actualizata 2019.
LEGEA nr. 102/2005, Republicata 2018, privind infiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal
LEGEA nr. 102 din 3 mai 2005, Republicata 2018, privind infiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (re)Publicata in Monitorul Oficial numarul 947 din data de 9 noiembrie 2018
LEGEA 190/2018 pentru punerea in aplicare a GDPR (Regulamentul general privind protectia datelor)
LEGEA nr. 190 din 18 iulie 2018 privind masuri de punere in aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE Publicat in Monitorul Oficial numarul 651 din data de 26 iulie 2018
LEGE nr. 102/2005, Actualizata 2018, privind infiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal
LEGE nr. 102/2005, Actualizata 2018, privind infiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal Actualizata prin LEGEA 129/2018 pentru modificarea si completarea Legii nr. 102/2005 privind infiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, precum si pentru abrogarea Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, publicat in Monitorul Oficial cu numarul 503 din data de 19 iunie 2018
Legea 129/2018 privind infiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal
LEGE nr. 129/2018 pentru modificarea si completarea Legii nr. 102/2005 privind infiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, precum si pentru abrogarea Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date
REGULAMENTUL (UE) 2016/679 (RGPD 2018) privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date
REGULAMENTUL (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor RGPD 2018)
Legea 76/2002, Actualizata 2016, privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca
Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, Actualizata 2016 Actualizata prin Legea 195/2015




Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.
Articole Juridice

Codul muncii al Romaniei din 1972 la cel din 2003, sau de la oamenii muncii pana la lucratorul de azi
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Fiecare proprietar al unui apartament dintr-o cladire aflata in proprietate comuna este obligat sa contribuie la costurile legate de energia termica c
Sursa: EuroAvocatura.ro

Curtea de Justitie respinge actiunea Republicii Cehe impotriva directivei privind consolidarea controlului achizitionarii si detinerii de arme de foc
Sursa: EuroAvocatura.ro



Jurisprudenţă

Decizia CCR nr. 657/2019 referitoare la admiterea exceptiei de neconstitutionalitate a sintagmei "pe baza de abonament" - Legea 1/2011
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

ICCJ - Decizia 16/2019: in cadrul procedurii de revocare a suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere, serviciul de probatiune este un subiect p
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

RIL - Decizia ICCJ 2/2019 - tribunalele specializate sunt competente sa solutioneze apelurile in cererile formulate in procedura executarii silite in
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

Ştiri Juridice
Legislaţie

Contract colectiv de munca 2019-2021 in sectorul bugetar sanatate
Contract colectiv de munca la Nivel de Sector Bugetar Sanatate pe anii 2019-2021, inregistrat la M.M ...

Legea nr. 233/2019 pentru modificarea Legii 190/2019 privind punerea in aplicarea a Regulamentului GDPR
Legea nr. 233/2019 pentru modificarea art. 8 alin. (1) din Legea nr. 190/2018 privind masuri de pune ...

Procedura de anulare a obligatiilor de plata catre AJOFM, AMOFM, CRFPA
Procedura de anulare a obligatiilor de plata accesorii, in conformitate cu prevederile cap. II - Anu ...