Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Conferinta privind PAC dupa 2013 va valorifica succesul dezbaterii publice

Conferinta privind PAC dupa 2013 va valorifica succesul dezbaterii publice

  Publicat: 16 Jul 2010       892 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Aproximativ 600 de delegati din intreaga UE vor veni la Bruxelles luni si marti saptamana viitoare, pentru a discuta viitorul Politicii agricole comune dupa 2013.

Sustinerile si punctele de vedere ale partilor si procurorului exprimate in cursul procesului penal cu privire la solutionarea cauzei deduse judecatii.
1. Grup comstituit de catre o autoritate cu scopul desfasurarii, coordonarii, supravegherii, controlului unei activitati din diferite domenii ale vietii sociale
Politica Agricola Comuna (PAC) – common agricultural policy
Unitate de baza a organizarii administrativ-teritoriale a statului, alcatuita dintr-unul sau mai multe sate si
1. Grup comstituit de catre o autoritate cu scopul desfasurarii, coordonarii, supravegherii, controlului unei activitati din diferite domenii ale vietii sociale
Retea formata din sute de milioane de calculatoare, conectate intre ele, pe principiul \"oricine cu oricine\", pe care se gasesc cateva zeci de mii de servere care asteapta, gata sa deserveasca cereri de la oricare din milioanele de calculatoare client.
Lucruri utile omului, cu valoare economica si susceptibile de apropiere.
O situatie pe piata, in care vanzatorii unui produs sau serviciu actioneaza independent, pentru captarea clientelei, pentru a atinge un obiectiv comercial precis, adica un anumit nivel al beneficiilor, al volumului de vanzari si / sau al cotei de piata.
Ansamblu de conditii si elemente naturale qle Terrei: aerul, apa, solul si subsolul, toate straturile atmosferice, toate materiile organice si anorganice, precum si fiintele vii, sistemele naturale īn interactiune cuprinzand elementele enumerate anterior, inclusiv valorile materiale si spirituale.
Unitate de baza a organizarii administrativ-teritoriale a statului, alcatuita dintr-unul sau mai multe sate si
Politica Agricola Comuna (PAC) – common agricultural policy
Unitate de baza a organizarii administrativ-teritoriale a statului, alcatuita dintr-unul sau mai multe sate si
Consimtamant la ceva, intelegere intre doua parti la incheierea unui act juridic.
Ansamblu de conditii si elemente naturale qle Terrei: aerul, apa, solul si subsolul, toate straturile atmosferice, toate materiile organice si anorganice, precum si fiintele vii, sistemele naturale īn interactiune cuprinzand elementele enumerate anterior, inclusiv valorile materiale si spirituale.
1. Cuvantare, discurs, expunere facuta in public referitor la o tema stiintifica, literara etc.

Obiectivul conferintei este acela de a dezbate si formula concluzii pe baza dezbaterii publice privind perioada de dupa 2013, lansata de Comisie in aprilie, pornind de la urmatoarele patru intrebari cu adevarat fundamentale: a€˛De ce avem nevoie de o PAC? La ce se asteapta cetatenii de la agricultura? De ce sa reformam PAC? De ce instrumente avem nevoie pentru politica agricola comuna de maine?a€¯ Schimburile de opinii vor crea o platforma de discutie utila inaintea elaborarii de catre Comisie a Comunicarii privind viitorul PAC, care urmeaza a fi publicata in noiembrie 2010. In paralel cu conferinta, in centrul Bruxelles-ului (Piata St Catherine) va fi organizat un targ care va evidentia diversitatea produselor agricole de calitate ale Europei, fiecare stat membru avand un stand unde va oferi publicului specialitati nationale.

Intr-o interventie inaintea evenimentului, Dacian Ciolos, comisarul pentru agricultura si dezvoltare rurala, a atras atentia asupra reactiei puternice declansate de dezbaterea publica, in cadrul careia, in doua luni, au fost primite aproape 6 000 de contributii prin internet din partea publicului larg, precum si pozitii din partea a aproximativ 80 de grupuri de reflectie si a 93 de organizatii neguvernamentale. a€˛Acest fapt arata ca oamenii au opinii puternice despre PAC, iar reactiile demonstreaza ca politica noastra nu se refera a€˛doara€¯ la productia de alimente, ci si la furnizarea unei game mai ample de bunuri publicea€¯, a declarat comisarul.a€˛Astept cu nerabdare evenimentul din Piata St Catherine de duminica si luni, o celebrare a diversitatii Europei, deschis tuturor.Imi reafirm astfel convingerea profunda ca PAC nu ii priveste doar pe agricultori, ci pe toti cetatenii UE, in calitatea lor de contribuabili si consumatori.a€¯

Dezbaterea publica a€“ ideile tale conteaza

In perioada 12 aprilie a€“ 11 iunie, Comisia a organizat o dezbatere publica privind viitorul politicii agricole comune, solicitand din partea publicului larg raspunsuri la 4 intrebari cu adevarat fundamentale.In perioada respectiva de 2 luni, au fost primite peste 5 800 de contributii din partea publicului larg, precum si opinii formulate de 93 de parti interesate si de 80 de grupuri de reflectie.Au fost peste 1 000 de raspunsuri din Germania si Polonia, dar au fost, de asemenea, peste 100 de raspunsuri din Franta, Letonia, Austria, Spania, Belgia, Regatul Unit si Irlanda.Luni, in cadrul conferintei, va fi prezentat un rezumat al contributiilor, dar esenta raspunsurilor a fost urmatoarea:

De ce avem nevoie de o politica agricola comuna?Pentru a garanta aprovizionarea cu alimente, dar nu numai pentru asta.Multi cetateni, ONG-uri si grupuri de reflectie au evidentiat importanta asigurarii unor conditii de concurenta loiala intre agricultori, industria alimentara si distribuitori.Pastrarea diversitatii agriculturii pe intregul teritoriu al UE a fost o alta preocupare majora.

La ce se asteapta cetatenii de la agricultura?Ca aceasta sa furnizeze alimente sigure la preturi accesibile, sa utilizeze terenurile in mod sustenabil, sa mentina dinamismul comunitatilor rurale: acestea sunt principalele asteptari care au reiesit din dezbaterea publica.

De ce sa reformam PAC?Pentru a rezolva problema volatilitatii preturilor produselor alimentare si pentru a asigura standarde de viata decente pentru agricultorii europeni.De asemenea, pentru a incerca sa raspundem provocarii de a hrani populatia intregii lumi, pentru a ne consolida capacitatea de a face fata problemelor legate de mediu si de calitatea si siguranta alimentelor, pentru a imbunatati competitivitatea agriculturii si pentru a intretine peisajul bogat care formeaza mostenirea noastra comuna.

De ce instrumente avem nevoie pentru politica agricola comuna de maine? Suntem cu totii de acord ca trebuie sa continuam sa dezvoltam mecanismele de care dispunem.Unii doresc un accent mai puternic asupra platilor care trebuie acordate agricultorilor in schimbul furnizarii de a€˛bunuri publicea€¯ legate in special de protejarea si intretinerea mediului.

Conferinta din 19-20 iulie: PAC dupa 2013

Conferinta de doua zile va incepe cu un rezumat al contributiilor primite in cadrul dezbaterii publice, detalii privind un nou sondaj Eurobarometru referitor la atitudinea cetatenilor fata de PAC si apoi o discutie de grup cu diferiti experti, referitoare la diversele subiecte mentionate.Luni dupa-amiaza se vor desfasura ateliere referitoare la securitatea alimentara, la viitorul societatii rurale, la mediu si furnizarea de catre agricultura a bunurilor publice, precum si la calitate, diversitate si sanatate.Sesiunea de marti dimineata, prezidata de directorul general al DG AGRI Jean-Luc Demarty, va aborda ideile discutate in cadrul atelierelor.Vor mai fi apoi si alte ateliere referitoare la pastrarea capacitatii de productie alimentara, pastrarea diversitatii societatii rurale, asigurarea furnizarii de catre agricultura a bunurilor publice si promovarea calitatii si diversitatii alimentelor furnizate.Dupa-amiaza zilei de marti va fi dedicata concluziilor in urma discutiilor purtate.

Targul a€˛Gust pentru viataa€¯ a€“ celebrarea diversitatii agriculturii europene

Duminica la ora 11 dimineata, in Piata St Catherine, comisarul Dacian Ciolos, alaturi de ministrul belgian al agriculturii, Sabine Laruelle, si de primarul Bruxelles-ului, Freddy Thielemans, vor inaugura targul a€˛Gust pentru viataa€¯.Targul va include standuri cu specialitati alimentare din toate statele membre si programe culturale de animare, precum o degustare de ulei de masline spaniol, spectacole oferite de grupuri de dansuri populare, muzica portugheza (FADO) si alte grupuri muzicale.Targul va lua sfarsit luni seara, cu o receptie pentru delegatii care participa la conferinta care va include premierea castigatorilor recentului concurs pentru crearea noii sigle ecologice a UE, care a intrat in vigoare la 1 iulie 2010.Citeşte mai multe despre:    Politica Agricole Comune    PAC    Comisia Europeana    Agricultura

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Numarul posturilor din invatamantul preuniversitar afectate de prevederile OUG nr.1/2020
11 Jan 2020 | 253

Proiectele de acte normative adoptate sau de care Guvernul a luat act in cadrul sedintei din 4 noiembrie 2019
04 Nov 2019 | 1216

Ajutoare de urgenta de peste 1.000.000 lei pentru 299 familii si persoane singure, aprobate de Guvern
04 Nov 2019 | 1064

Cum sa fiti pregatiti pentru Brexit? Ghid vamal pentru comercianti
27 Oct 2019 | 475

Decrete semnate de Presedintele Romaniei in data de 17.10.2019
17 Oct 2019 | 339

Proiectele de acte normative adoptate sau de care Guvernul a luat act in cadrul sedintei din 14 octombrie 2019
15 Oct 2019 | 576Articole Juridice

Codul muncii al Romaniei din 1972 la cel din 2003, sau de la oamenii muncii pana la lucratorul de azi
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Curtea de Justitie respinge actiunea Republicii Cehe impotriva directivei privind consolidarea controlului achizitionarii si detinerii de arme de foc
Sursa: EuroAvocatura.ro

Obligarea unui stat la plata unor sanctiuni pecuniare pentru neexecutarea unei hotarari anterioare a Curtii de Justitie a Uniunii Europene
Sursa: Curtea de Justitie a Uniunii Europene

Cand un calator urca la bordul unui tren fara legitimatie de transport, acesta incheie un contract cu operatorul de transport
Sursa: Curtea de Justitie a Uniunii Europene

Jurisprudenţă

ICCJ - Decizia 16/2019: in cadrul procedurii de revocare a suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere, serviciul de probatiune este un subiect procesual la care hotararea atacata se refera
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

Decizia C.C.R. nr. 158/2019 referitoare la respingerea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 159 alin. (3) teza a doua din Codul penal
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Hotararea in Cauza D.M.D. impotriva Romaniei, din 03.10.2017
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Accident de munca. Angajatorul vinovat de a nu fi asigurat un program de verificari ale echipamentelor si de a nu fi prevazut responsabilitatile S.S.M. in fisa postului
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti Sectia a VII-a pentru cauze privind C.M.A.S., Decizia civila nr. 1104/2017, in sedinta din 23 februarie 2017