Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Protocolul inter-institutional: „Corelarea datelor statistice intre institutiile publice care gestioneaza informatii referitoare la angajatori si angajatii acestora”

Protocolul inter-institutional: „Corelarea datelor statistice intre institutiile publice care gestioneaza informatii referitoare la angajatori si angajatii acestora”

  Publicat: 20 Mar 2012       6457 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Claudia Boghicevici, si ministrul Finantelor Publice, Bogdan Alexandru Dragoi, au semnat astazi, 20 martie 2012, un protocol inter-institutional in vederea corelarii si reconcilierii datelor statistice cu cele din surse administrative care vizeaza indicatorul statistic „numarul de salariati”.

Co-semnatari ai documentului au fost domnii Andras Zsolt Szakal, presedintele Agentiei Nationale a Functionarilor Publici si prof. univ. dr. Vergil Voineagu, Presedinte al Institutului National de Statistica, iar in calitate de avizatori au fost prezenti presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Sorin Blejnar, presedintele Casei Nationale de Pensii Publice, Domnica Doina Parcalabu, inspectorul general de stat al Inspectiei Muncii, Dantes Nicolae Bratu, presedintele Comisiei Nationale pentru Prognoza, Ion Ghizdeanu, secretarul general al Institutului National de Statistica, Gabriel Petrica Jifcu si secretarul general al Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Ion Anghel.

Protocolul semnat astazi la sediul MMFPS urmareste in principal analiza aspectelor de ordin metodologic si identificarea posibilitatilor de uniformizare a sferei de cuprindere a indicatorului statistic ``numarul de salariati``, astfel incat sa se poata exploata si integra sursele de date administrative cu cele statistice pentru producerea si diseminarea acelorasi date statistice. Obiectivul principal al protocolului este analiza informatiilor existente la nivelul surselor administrative si transmiterea lor catre INS in vederea dezvoltarii unor procedee de reconciliere care sa fie utile in exploatarea si dezvoltarea statisticilor referitoare la piata muncii.

Semnarea acestui protocol vine ca urmare a constituirii unui grup tehnic de lucru format din experti ai Institutului National de Statistica, Inspectiei Muncii (IM), Agentiei Nationale a Functionarilor Publici (ANFP), Casei Nationale de Pensii Publice (CNPP), Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Comisiei Nationale de Prognoza (CNP) si Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.Necesitatea incheierii acestui protocol de colaborare intre institutiile publice (INS, ANFP, CNPP, ANAF, IM) pentru realizarea cadrului organizatoric si metodologic privind transferul informatiilor disponibile din surse administrative cu cele din domeniul statistic a fost principala concluzie a grupului tehnic de lucru.Citeşte mai multe despre:    Salariati    REVISAL    Ministerul Muncii    Inspectia Muncii

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Soferii UBER au calitatea de salariati, ci nu de lucratori independenti
13 Sep 2021 | 487

INTERVIU | Drumul catre pensionare. Realitatea constituirii si distribuirii bugetului de pensii
06 May 2021 | 1159

Operator medical sactionat pentru divulgarea neautorizata si accesul neautorizat la datele cu caracter personal
27 Mar 2021 | 1101

Persoana fizica, in calitate de operator, sanctionata contraventional pentru dezvaluire de date cu caracter personal
15 Mar 2021 | 971

Legi promulgate in data de 12 martie 2021
15 Mar 2021 | 862

REVISAL 2021. Forma actualizata pusa la dispozitie de Inspectia Muncii
27 Dec 2020 | 2651Articole Juridice

Dialogurile MCP (XI): Recuperarea prejudiciilor stabilite de Curtea de Conturi de la salariati
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Dialogurile MCP (X) - Utilizarea retelelor de mesagerie electronica in raporturile de munca
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Dialogurile MCP (VIII): Clauza de confidentialitate in contractul individual de munca. Ce este si ce nu este confidential?
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Dialogurile MCP (VII): Legalitatea testarii obligatorii a salariatilor pentru prezenta la locul de munca
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Jurisprudenţă

Angajatorul are dreptul de a-si organiza activitatea insa aceasta nu inseamna ca prin reorganizare se poate modifica contractul individual de munca al salariatului
Pronuntaţă de: Decizia civila nr.569/04.10.2017 a Curtii de Apel Galati

Anularea inregistrarii in scopuri de TVA
Pronuntaţă de: Decizia nr. 879/20.04.2018 a Curtii de Apel Galati

Restituirea, cu titlu de plata nedatorata, a drepturilor salariale incasate fara temei legal
Pronuntaţă de: Decizia civila nr.410/14.06.2018 a Curtii de Apel Galati

Restituirea diferentei dintre indemnizatiile sociale de sanatate platite de catre angajator salariatilor proprii si contributia datorata, in calitate de angajator, pentru contributii si indemnizatii la bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate
Pronuntaţă de: Decizia nr. 233/13 februarie 2018 a Curtii de Apel Galati