din anul 2007, atuul tau de DREPT!
4446 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » [VIDEO] Destructurare grup organizat specializat in furt din TIR-uri

[VIDEO] Destructurare grup organizat specializat in furt din TIR-uri

  Publicat: 12 Jun 2012       2143 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Totalitatea infractiunilor savarsite pe un teritoriu determinat, intr-o anumita perioada.
Unitate economica autonoma de productie, de constructii, de circulatia marfurilor, de transporturi
Conform art.208 Cod Penal, luarea unui bun mobil din posesia sau detentia altuia, fara consimtamintul acestuia, in scopul de a si-l insusi pe nedrept, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 12 ani.
Lucruri utile omului, cu valoare economica si susceptibile de apropiere.
Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism � Structura Centrala au destructurat cea mai importanta grupare infractional organizata, din zona Urziceni - Afumati, specializata in comiterea de infractiuni de furt cu consecinte deosebit de grave, de bunuri transportate in autocamioane TIR, in timpul deplasarii pe rutele de transport rutier.

Unitate de baza a organizarii administrativ-teritoriale a statului, alcatuita dintr-unul sau mai multe sate si
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Persoana fizica sau juridica, parte in contractul de asigurare, care, in temeiul acestui contract,
Lucruri utile omului, cu valoare economica si susceptibile de apropiere.
Efect negativ, cu caracter patrimonial sau nepatrimonial, produs unei persoane prin fapta ilicita a altei persoane ori prin actiunea lucrurilor sau animalelor care se afla sub paza juridica a altei persoane.
Denumire data monedei unice europene.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Actiune diplomatica prin care un stat accepta prevederile unui tratat international, obligandu-se sa le respecte
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.

Liderii gruparii au fost identificati ca fiind membrii familiei inculpatului PORUMBITA SANTER, 37 de ani, din comuna Afumati, jud.Ilfov, care au atras in mediul infractional astfel creat si alte persoane cu preocupari similare.
De asemenea, un membru important al gruparii era inculpatul ION DANUT zis ``Dan Jeg``, fost membru al CLANULUI CAMATARILOR, aflat in prezent in stare de arest in executarea unei pedepse dispuse anterior.
In cauza sunt efectuate 20 de perchezitii domiciliare pe raza judetelor Ilfov, Alba Iulia si in municipiile Bucuresti si Hunedoara, la imobile apartinand membrilor gruparii.
Procurorii DIICOT vizeaza un numar 15 invinuiti care, in perioada martie-mai 2012, au sustras, pe timp de noapte si prin efractie, diverse marfuri din autovehicule de transport marfa,aflate in miscare, in timpul deplasarii acestora pe drumuri nationale, cu precadere pe raza judetelor VALCEA, ALBA, SIBIU si HUNEDOARA.
Este important de mentionat metoda inedita si riscanta prin care membrii gruparii savarseau faptele de sustragere si care le asigura reusita activitatii infractionale. Astfel, autovehiculele TIR, aflate in mers, erau incadrate in trafic de alte autovehicule, apartinand invinuitilor, din care un prim autoturism circula in fata TIR - ului vizat pentru a incetini deplasarea acestuia, iar un altul aflat imediat in spatele TIR-ului, circula cu luminile stinse, pentru a asigura transportul celorlalti coinculpati.
Unul dintre invinuiti, aflat in acest ultim autoturism, asigurat in dispozitive special realizate, urca pe capota si actiona prin taierea sigiliilor si fortarea usilor din spate ale TIR-ulor, sustragand bunurile transportate.
Marfurile sustrase - aparate TV, tigari, cafea sau alte bunuri usor vandabile, erau preluate de alti invinuti, aflati in autoturism si incarcate intr-o autoutilitara, fiind depozitate ulterior in doua locatii detinute de catre invinuiti, dupa care erau comercializate in municipiul Bucuresti, in zona pietei Obor.
In aceasta modalitate, membrii gruparii au cauzat un prejudiciu total de peste 300.000 de Euro.
La sediul D.I.I.C.O.T. au fost conduse 20 de persoane in vederea audierii, urmand ca dupa finalizarea audierilor sa fie dispuse masurile legale.
In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de ``initiere, constituire, aderare sau sprijinire a unui grup infractional organizat`` prev. de art. 7 al. 1 si 3 din Legea nr. 39/2003 si ``furt calificat cu consecinte deosebit de grave`` prev. de art. 208 al. 1 - 209 al. 1 lit. a, e, g, i si al.4 C.p.
Cercetarile sunt efectuate impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul IGPR- Directia de Investigatii Criminale.
Activitatile de suport au fost realizate cu sprijinul lucratorilor din cadrul Jandarmeriei Romane.











Citeşte mai multe despre:    Furt calificat    DIICOT    Grup organizat

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Cazuistica Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism in materia infractiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, pornografie infantila
18 Aug 2019 | 641

DIICOT: Destructurare grup infractional organizat care a actionat pe raza judetului Galati si a municipiului Bucuresti
07 May 2019 | 843

CEDO: Imposibilitatea inculpatului de a reaudia un martor la rejudecarea cauzei nu incalca dreptul inculpatului la un proces echitabil
04 May 2019 | 888

Pozitia DNA privind modificarea Codului Penal, a Codului de procedura penala si a altor acte normative
26 Apr 2019 | 1050

DIICOT: Destructurare grup infractional organizat din Slatina, judetul Olt, specializat in savarsirea infractiunii de contrabanda
18 Apr 2019 | 686

DIICOT: Cercetari penale fata de un grup infractional organizat, frauda informatica in forma continuata si fals informatic in forma continuata
18 Apr 2019 | 806



Articole Juridice

Nevoia de schimbare in Politia Romana
Sursa: EuroAvocatura.ro

Criminalitatea fara violenta � fraudele informatice
Sursa: Inspectoratul General al Politiei si DIICOT

Aparatorul in procesul penal
Sursa: EuroAvocatura.ro

Persoanele chemate la judecarea minorilor
Sursa: EuroAvocatura

Jurisprudenţă

Perioada serviciului de permanenta al procurorilor fara prestarea activitatii nu constituie timp de lucru
Pronuntaţă de: Tribunalul Valcea - Sentinta Civila nr. 867 din 24.09.2020.

ICCJ. Fals in inscrisuri sub semnatura privata. Continutul infractiunilor de folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - ICCJ

Pentru admiterea revizuirii faptele trebuie sa fie noi, iar nu mijloacele de proba in dovedirea unei fapte sau imprejurari cunoscute de instanta la solutionarea cauzei
Pronuntaţă de: INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia Penala Decizia nr. 40/A/2019

Decizia CCR nr. 466/2019 - admiterea obiectiei de neconstitutionalitate a Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, precum si a Legii nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei