Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » Congresul national de dreptul muncii si securitatii sociale. Editia I

Congresul national de dreptul muncii si securitatii sociale. Editia I

  Publicat: 18 Jun 2013       1532 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
In Aula Academiei de Politie Alexandru Ioan Cuza, de vorba cu profesori universitari, academicieni si profesionisti din dreptul muncii!

1. Indicatie pe scrisori, colete, etc., ce contine numele si domiciliul destinatarului.
1. Indicatie pe scrisori, colete, etc., ce contine numele si domiciliul destinatarului.
Persoana care a implinit varsta de 18 ani.
Este o procedura diplomatica de reglementare a diferendelor internationale, drept conferit puterilor straine conflictului de a media ostilitatile, chiar in decursul acestora. Mediatorul trebuie sa fie un tertstat, un grup de state, O.N.U. sau institutiile sale specializate, alte organizatii internationale cu vocatie mondiala sau regionala sau o personalitate de prestigiu - acceptat de comun acord, de catre partile aflate in conflict.
In pofida crearii unei piete unice si a Uniunii economice si monetare, nu exista inca o politica comunitara adevarata cu privire la impozitare. Prevederi specifice sunt incluse in Articolele 90-93 ale Tratatului de constituire a Comunitatii Europene (fostele Articole 95-99), dar procedura de adoptare a deciziilor in ce priveste impozitarea impune votul in unanimitate in Consiliu. Pina acum, acest mecanism a functionat ca o frana in ce priveste adoptarea de reguli comune privind impozitarea directa si indirecta.
Specialist cu o competenta profesionala deosebita care poate fi desemnat de catre organul de urmarire penala ori de catre organul de jurisdictie pentru a efectua lucrari sau a da lamuririle necesare asupra unor situatii de fapt, in vederea rezolvarii unui proces. In activitatea sa expertul nu transeaza conflicte si nici nu arbitreaza interese, ci executa analize, investigatii, calcule, formuland evaluari, precieri si concluzii in legatura cu situatia respectiva.
Este acel raport juridic in continutul caruia intra dreptul subiectului activ, denumit creditor, de a cere subiectului pasiv, denumit debitor, sa dea, sa faca sau sa nu faca ceva, sub sanctiunea constrangerii de stat in cazul neexecutarii de buna voie.
Ansamblul normelor juridice care reglementeaza raporturile sociale de munca ale muncitorilor si functionarilor, precum si alte raporturi sociale derivate din raporturile sociale de munca.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.

Informatii aplicative, interpretari si solutii ancorate in realitate!
Un congres dinamic si interactiv, in care vor fi prezentate cele mai importante schimbari si noile solutii legislative in domeniul dreptului muncii.

In cadrul conferintei, participantii pot adresa intrebari direct lectorilor prezenti din toata tara: http://www.costelgilca.ro/evenimente/index/21/congresul-national-de-dreptul-muncii-si-securitatii-sociale-editia-i.html
Pentru prima data, va fi abordata in Romania o pozitie critica la adresa politicii sociale a UE din ultimii 20 de ani, aceste politici fiind considerate ca un esec major.
Nu in ultimul rand, controversatul avocat Costel Gilca, va avea si o sesiune ``deschisa``, in care va raspunde, ``in direct`` intrebarilor dvs.

Tematica:

- Esecul politicilor Uniunii Europene in materia dreptului muncii din ultimii 20 de ani
- Negocierea colectiva
- Medierea conflictelor de munca
- Aspecte practice legate de concedierea salariatilor pentru motive care tin de persoana lor
- Impozitarea veniturilor obtinute de administratori, directori, manageri.
- Expert legislatia muncii. Importanta, competente profesionale specific
- Atributiile inspectiei muncii in verificarea respectarii legislatiei muncii.
- Concedierea pentru motive economice in dreptul comparat.
- Obligatia de a oferi un alt loc de munca in cazul concedierii pentru motive care nu tin de persoana salariatului - conexiuni intre dreptul muncii roman si cel francez.
- Aspecte practice privind reprezentativitatea sindicatelor
- Aspecte practice privind aplicarea unor prevederi legale de protectie a salariatelor gravide

Taxa de participare :
- 150 lei
Pentru inscrieri rapide va sta la dispozitie:
- Cristina Bounegru
- Project Manager
- Telefon: +40 (771) 155 338
- E-mail: cristina.bounegru@costelgilca.ro


28 iunie 2013 Ora: 09:00
Academia de Politie Alexandru Ioan Cuza
(Adresa: Aleea Privighetorilor, Nr. 1-3, Sector 1, Bucuresti)Citeşte mai multe despre:    Conferinta    Congres    Dreptul Muncii    Costel Galca

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Firma de avocatura CMS Romania isi muta birourile la One Tower
10 Aug 2021 | 960

13 iulie 2021 - Conferinta Nationala de Dreptul Muncii
15 Jun 2021 | 1478

MCP Cabinet avocati a lansat serviciul de Programari online
26 May 2020 | 1227

[CUM A FOST] Conferintele Online UpDate Work (V): Masurile de protectie a salariatilor in contextul crizei economice
04 May 2020 | 1725

[CUM A FOST] UpDate Work (IV): Reorganizarea activitatii angajatorilor impusa de criza CoVID-19
29 Apr 2020 | 1841

[CUM A FOST] UpDate Work (II): Modificarea si adaptarea relatiilor de munca. Contractul on-call, contractul job-sharing, Kurzarbeit Romania
15 Apr 2020 | 2828Articole Juridice

Restrangerea dreptului la viata privata, intima si de familie prin metodele speciale de supraveghere tehnica. Proportionalitatea actiunilor
Sursa: Liliana Gologan

Dreptul la viata privata pe retelele de socializare, intre victima si iresponsabil
Sursa: Irina Maria Diculescu

Opinia juridica a unui cabinet de avocatura sau decizia unei autoritati nationale de concurenta nu exonereaza o intreprindere de comportamentul sau anticoncurential
Sursa: EuroAvocatura.ro

“Justitia tarzie este justititie nula”. Solutie alternative - Arbitrajul judiciar. Tribunalul de Arbitraj Judiciar – Bucuresti.
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Predare temporara in cazul in care predarea unei persoane in baza unui mandat european de arestare a fost amanata. Inoportunitatea predarii atunci cand persoana solicitata este arestata preventiv in cauza in care este judecata in Romania
Pronuntaţă de: Incheierea din 18 ianuarie 2018 a Curtii de Apel Galati

Contract de asigurare obligatorie RCA. Neindeplinirea obligatiilor de plata a despagubirii de catre asiguratorul RCA. Momentul de la care incep sa curga penalitatile de intarziere
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Iasi, Sectia civila, Decizia civila nr. 692/21.10.2020

Exceptie de neconstitutionalitate. Inadmisibilitate. Lipsa legaturii cu cauza care se judeca in apel
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Iasi, Sectia Civila, Decizia civila nr. 518/2.11.2020

Anulare act administrativ fiscal. Caracter deductibil cheltuieli. Sarcina probei. Prescriptia dreptului de a stabili creante fiscale
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Iasi, Sectia Contencios administrativ si fiscal, Decizia civila nr. 241/23.03.2020