Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » ANRP incepe emiterea titlurilor de plata

ANRP incepe emiterea titlurilor de plata

  Publicat: 28 Oct 2013       4612 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor a anuntat ca incepe emiterea titlurilor de plata pentru dosarele aprobate inainte de aparitia Legii nr. 165/2013.

Este puterea materiala pe care o exercita o persoana asupra bunului dandu-i posibilitatea de a se comporta ca si cum ar fi adevaratul proprietar al bunului.
1. Indicatie pe scrisori, colete, etc., ce contine numele si domiciliul destinatarului.
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Este puterea materiala pe care o exercita o persoana asupra bunului dandu-i posibilitatea de a se comporta ca si cum ar fi adevaratul proprietar al bunului.
Este actul juridic procesual, final si de dispozitie prin care se solutioneaza cauza penala de catre instanta de judecata, punandu-se, astfel, capat judecatii.
Realizarea veniturilor bugetare si folosirea lor pentru acoperirea cheltuielilor aprobate de buget.

Instiintarile de plata si titlurile de plata vor fi trimise chiar din luna octombrie de catre A.N.R.P., prin posta. Pentru ca aceste documente sa ajunga in posesia titularilor dosarelor, persoanele care si-au schimbat domiciliul in ultimii ani sunt rugate sa transmita Autoritatii, prin posta, copii ale actelor de identitate cu noua adresa. De asemenea, mostenitorii celor indreptatiti la despagubiri care nu au trimis pana acum copii ale certificatelor de mostenitor si acte de identitate din care sa reiasa domiciliul, trebuie sa depuna cat mai repede aceste documente.

Plata despagubirilor pentru dosarele aprobate inainte de adoptarea Legii nr. 165/2013 se va face incepand cu 1 ianuarie 2014, in termen de 5 ani. Titlul de plata emis de A.N.R.P. se plateste de catre Ministerul Finantelor. Modalitatea concreta privind intrarea in posesia primei transe urmeaza a fi stabilita de Ministerul Finantelor.

A.N.R.P. nu va emite titluri de plata pentru dosarele in care persoanele indreptatite au executat silit Autoritatea pana cand nu va exista o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila in cazul acestor dosare de executare .Citeşte mai multe despre:    Legea 165/2013    Despagubiri    ANRP

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.
Alte titluri

Decizie ICCJ cu privire la Legea 165/2013 - cum se aplica termenul de 6 luni in situatia refuzului de solutionare a notificarilor
17 Oct 2019 | 534

CEDO: inrautatirea conditiilor de detentie pe durata grevei gardienilor inchisorii - tratament degradant
02 Jun 2019 | 224

Parlamentul a modificat procedura de restituire a imobilelor preluate in mod abuziv in perioada regimului comunist
29 May 2019 | 192

RIL admis: Obligatia de a transmite dispozitia impreuna cu dosarul administrativ direct catre Secretariatul CNCI
25 May 2019 | 435

Decrete de promulgare semnate de Presedintele Romaniei in data de 24.05.2019
24 May 2019 | 393

CEDO: Violarea dreptului la proprietate prin lipsa de compensare: apelul la un comitet de compensatii ofera acum un remediu eficace
12 May 2019 | 198Articole Juridice

Incidenta Deciziei CCR nr. 279/2015 asupra contractelor de munca suspendate la data pronuntarii. Neretroactivitate si neconstitutionalitate
Sursa: Irina Maria Diculescu

Raspunderea administrativa in Codul Administrativ (VII)
Sursa: Irina Maria Diculescu

Criterii jurisprudentiale in stabilirea daunelor morale de catre instantele de judecata
Sursa: Irina Maria Diculescu

Raspunderea coordonatorului activitatii salariatului in accidentele de munca. Plata daunelor morale
Sursa: Irina Maria Diculescu

Jurisprudenţă

ICCJ: Art. 21 alin. (3) din Legea nr. 165/2013 - entitatea notificata va inainta dispozitia, la emiterea careia a fost obligata de instanta, impreuna cu dosarul administrativ, direct catre Secretariatul Comisiei Nationale pentru Compensarea Imobilelor.
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

Rejudecarea cauzei. Lipsa motivarii hotararii judecatoresti
Pronuntaţă de: ICCJ, Decizia nr. 124 din 23 ianuarie 2019

Decizia C.C.R. nr. 205/2019 referitoare la respingerea exceptiei de neconstitutionalitate a unor prevederi din Legea nr. 165/2013 privind masurile pentru finalizarea procesului de restituire, in natura sau prin echivalent, a imobilelor preluate in mod abuziv in perioada regimului comunist in Romania.
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia ICCJ 14/2019. RIL: competenta instantei de judecata sa solutioneze actiunea prin care expropriatul contesta despagubirile si solicita stabilirea acestora si obligarea expropriatorului la plata.
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie