din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2326 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Restantele populatiei si ale firmelor la plata creditelor au sporit cu 12,3 la suta in ianuarie 2010

Restantele populatiei si ale firmelor la plata creditelor au sporit cu 12,3 la suta in ianuarie 2010

  Publicat: 25 Feb 2010       1186 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Banca Centrala Europeana (BCE)a fost inaugurata pe 30 iunie 1998. De la 1 ianuarie 1999 a preluat responsabilitatea implementarii politicii monetare europene, asa cum este definita de Sistemul European al Bancilor Centrale (SEBC).
Unitate economica autonoma de productie, de constructii, de circulatia marfurilor, de transporturi
Creditele restante ale populatiei si firmelor au sporit cu 12,3% in ianuarie, la 8,77 miliarde lei (2,1 miliarde euro), fata de sfarsitul anului trecut, ponderea restantelor in volumul total al creditelor urcand astfel la 4,37%, potrivit datelor publicate de banca centrala .

Moneda nationala a unei tari, in numerar sau disponibil in cont, ce indeplineste functia de instrument de plata si de rezerva de plata pe plan international.
Moneda nationala a unei tari, in numerar sau disponibil in cont, ce indeplineste functia de instrument de plata si de rezerva de plata pe plan international.
Moneda nationala a unei tari, in numerar sau disponibil in cont, ce indeplineste functia de instrument de plata si de rezerva de plata pe plan international.
Suma de bani sau alte valori pe care o persoana numita creditor o acorda unei alte persoane, numita debitor,
Moneda nationala a unei tari, in numerar sau disponibil in cont, ce indeplineste functia de instrument de plata si de rezerva de plata pe plan international.

La sfarsitul lunii decembrie 2009, valoarea creditelor cu restante acordate populatiei (rezidenti si nerezidenti) si agentilor economici s-a ridicat la 7,82 miliarde lei, de trei ori mai mare fata de sfarsitul lui 2008.


Astfel, ponderea restantelor in volumul creditelor acordate populatiei si agentilor economici a crescut dupa prima luna din acest an cu 0,48%, dupa ce la sfarsitul lui 2009 ponderea era de 3,89%.


In ianuarie, restantele in lei ale populatiei si agentilor economici au crescut cu 6,45%, la 4,62 miliarde lei (1,12 miliarde euro), in timp ce pe componenta valutara avansul a fost mai sustinut, de 19,7%, la 4,15 miliarde lei (circa un miliard euro). La sfarsitul lui 2009, restantele in lei erau de 4,34 miliarde lei, iar cele in valuta de 3,47 miliarde lei.


Volumul total al creditelor populatiei la sfarsitul lui ianuarie era de 200,49 miliarde lei (48,66 miliarde euro). Creditele in lei reprezentau circa 40% din totalul imprumuturilor, iar cele in valuta aveau o pondere de aproape 60% din total.


Creditul neguvernamental in Romania a inceput sa scada in ianuarie in termeni nominali fata de nivelul din urma cu un an, cu 0,3%, pana la 199,28 miliarde lei (48,3 miliarde euro), ca urmare a contractiei soldului imprumuturilor in valuta si in lei ale rezidentilor, potrivit datelor publicate marti de BNR.


Astfel, soldul creditului neguvernamental acordat de institutiile de credit era de 199,28 miliarde lei (48,3 miliarde euro) la finalul lui ianuarie, in scadere cu 0,3% (respectiv cu 1,9% in termeni reali) fata de decembrie 2009, in conditiile in care creditul in lei a crescut in acest interval cu 0,7% (dar a scazut in termeni reali cu 1%), iar creditul in valuta exprimat in lei a scazut cu 1%.



Citeşte mai multe despre:    Credite    Restante    Debite    BNR

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Persoanele inregistrate in SPV pot face plata obligatiilor fiscale la buget direct cu cardul bancar prin interconectarea cu ghiseul.ro
13 Jun 2020 | 1112

Guvernul a eliminat doua conditionalitati din programul IMM Invest
28 May 2020 | 1083

Perioada pentru care nu se datoreaza dobanzi si penalitati de intarziere pentru obligatiile fiscale scadente
21 Mar 2020 | 990

M. Finantelor: Masuri fiscal-bugetare pentru sprijinirea economiei si companiilor afectate de raspandirea virusului COVID-19
20 Mar 2020 | 1059

Frames: Peste 1 milion de angajati romani risca de intre in somaj din cauza coronavirusului
13 Mar 2020 | 1084

Proiectele de acte normative adoptate de Guvern in cadrul sedintei din 10 martie 2020
11 Mar 2020 | 1192



Articole Juridice

Anularea executarii silite in cazul cesiunii de creanta
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

Ce se intampla cu sumele achitate in temeiul unui act administrativ fiscal anulat. Poate instanta dispune direct restituirea lor?
Sursa: Alex Slujitoru si Cristiana Ionescu, Avocati, Radu si Asociatii SPRL

Recunoasterea si aplicarea sporului pentru conditii de munca in domeniul sanatatii si asistentei sociale. Dispozitii legale incidente si paralizante
Sursa: avocat Emilia Alexandra Ioana | MCP Cabinet avocati

Dobandirea calitatii de notar public de catre judecatorii Curtii Constitutionale. Studiu de caz
Sursa: Dobre Ion

Jurisprudenţă

Calculul termenului de preaviz in cazul concedierii salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Hartuirea morala la locul de munca. Atingerea personalitatii, demnitatii sau integritatii unei persoane
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Transmitere fictiva a partilor sociale in scopul sustragerii de la urmarirea penala
Pronuntaţă de: R O M A N I A INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia Penala Decizia nr. 433/RC/2021

Anulare hotarari de consiliu local prin care s-au aprobat rectificari bugetare si/sau virari de credite bugetare in competenta consiliului local fara a fi indicata sau prevazuta sursa de finantare
Pronuntaţă de: Decizia nr. 1713 din 24.09.2018 a Curtii de Apel Galati