din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2581 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » DIICOT Alba Iulia: 167 de inculpati au fost trimisi in judecata

DIICOT Alba Iulia: 167 de inculpati au fost trimisi in judecata

  Publicat: 14 Mar 2012       2010 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Totalitatea infractiunilor savarsite pe un teritoriu determinat, intr-o anumita perioada.
Reglementata in cap. IV, t. I, C. proc. pen., partea speciala, consta in inaintarea instantei de judecata competente a doasrului de cercetare penala,
Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism � Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea in judecata a unui numar de 167 inculpati.

Mijloace de proba, prevazute in cap. II, t. III, C. proc. pen., partea generala.Potrivit legii, inscrisurile pot servi ca mijloace de proba, daca in continutul lor se arata fapte sau imprejurari de natura sa contribuie la aflarea adevarului.
Conform art. 290 Cod Penal, falsificarea unui inscris sub semnatura privata prin vreunul din modurile aratate in art. 288 (falsul material in inscrisuri oficiale),
Mijloace de proba, prevazute in cap. II, t. III, C. proc. pen., partea generala.Potrivit legii, inscrisurile pot servi ca mijloace de proba, daca in continutul lor se arata fapte sau imprejurari de natura sa contribuie la aflarea adevarului.
Toma Constantin - membru al Parlamentului Romaniei.
Reprezinta ansamblul de competente profesionale care permit unei persoane sa desfasoare activitati specifice unei ocupatii sau profesii.
Orice munca sau serviciu impus unei persoane sub amenintare ori pentru care persoana nu si-a exprimat consimtamantul in mod liber.
Mijloace de proba, prevazute in cap. II, t. III, C. proc. pen., partea generala.Potrivit legii, inscrisurile pot servi ca mijloace de proba, daca in continutul lor se arata fapte sau imprejurari de natura sa contribuie la aflarea adevarului.
Plata efectuata din eroare de catre o persoana pentru o datorie inexistenta sau de care nu era tinuta sa raspunda, avand ca urmare obligatia beneficiarului de a restitui cee ce a primit in mod necuvenit.
Efect negativ, cu caracter patrimonial sau nepatrimonial, produs unei persoane prin fapta ilicita a altei persoane ori prin actiunea lucrurilor sau animalelor care se afla sub paza juridica a altei persoane.
Orice munca sau serviciu impus unei persoane sub amenintare ori pentru care persoana nu si-a exprimat consimtamantul in mod liber.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Ansamblul atributiilor stabilite de lege, care confera autoritatilor si institutiilor administratiei publice drepturi si obligatii de a desfasura,

Dintre acestia sapte au fost trimisi in judecata in stare de arest preventiv, pentru constituirea unei asocieri infractionale in vederea savarsirii infractiunilor de fals material in inscrisuri oficiale, prev. de art. 288 al.1 C.pen., uz de fals, prev. de art. 291 teza I, fals in inscrisuri sub semnatura privata , prev. de art. 290 C.pen., fals privind identitatea, prev. de art.293 al.1 C.pen. si inselaciune cu consecinte deosebit de grave, prev. de art. 215 al.1,2 si 5 C.pen.

In fapt, se retine ca liderii gruparii, inculpatii Toma Constantin si Coasian Sabin, impreuna cu ceilalti membri ai gruparii au actionat pe raza judetelor Alba, Bihor, Cluj, Arad, Hunedoara, Maramures, Satu Mare, Teleorman, precum si pe raza municipiului Bucuresti, fiind specializati in falsificarea de dosare de pensie, falsificarea de diplome de studiu si alte acte oficiale.
Inculpatii au realizat acte de studii falsificate (diplome de bacalaureat, de licenta, de master, certificate de calificare profesionala) pentru 67 de persoane, in baza acestor diplome, beneficiarii exercitand diverse profesii pentru care nu aveau calificarea necesara.
In sarcina inculpatilor se mai retine ca au falsificat carti de munca, adeverinte si alte acte folosite la intocmirea dosarelor de pensionare, pentru un numar de 138 de persoane, pentru ca acestea sa poata beneficia in mod nelegal de pensie pentru vechime in munca .
Astfel, au fost prezentate Caselor Judetene de Pensii un numar de 95 de dosare de pensie continand inscrisuri falsificate, 49 dintre acestea fiind introduse la plata .
Actionand in aceasta maniera, membrii gruparii au produs bugetului de stat un prejudiciu de 2.400.000 lei, reprezentand sumele achitate cu titlul de pensie pentru vechime in munca .
Cauza a fost trimisa spre competenta solutionare Tribunalului Alba.



Citeşte mai multe despre:    DIICOT    Trimitere in judecata    Fals material in inscrisuri oficiale    Fals privind identitatea    Tribunalul Alba

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Cazuistica Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism in materia infractiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, pornografie infantila
18 Aug 2019 | 643

DIICOT: Destructurare grup infractional organizat care a actionat pe raza judetului Galati si a municipiului Bucuresti
07 May 2019 | 845

DIICOT: Destructurare grup infractional organizat din Slatina, judetul Olt, specializat in savarsirea infractiunii de contrabanda
18 Apr 2019 | 688

DIICOT: Cercetari penale fata de un grup infractional organizat, frauda informatica in forma continuata si fals informatic in forma continuata
18 Apr 2019 | 807

Tribunalul Bucuresti anunta protest: toate dosarele care au termen in intervalul 28 februarie - 7 martie, cu exceptia urgentelor, vor fi amanate
28 Feb 2019 | 1686

Ce vizeaza modificarile aduse legilor justitiei de O.U.G. 92/2018?
25 Oct 2018 | 1314



Articole Juridice

Suspendarea raportului de serviciu in cazul savarsirii de infractiuni de catre functionarii publici. Legalitatea desfasurarii unei activitati in domeniul privat
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Procedura de Camera preliminara in procesul penal
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Nevoia de schimbare in Politia Romana
Sursa: EuroAvocatura.ro

Notar public trimis in judecata pentru abuz in serviciu
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Suspendarea raportului de serviciu al functionarului public. Conditii
Pronuntaţă de: Tribunalul ARGES - Sentinta civila nr. 292/17.07.2020

Raspunderea patrimoniala a salariatului. Conditiile de operare a retinerilor din salariu.
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti, Decizia civila nr. 2314/2020 din 20.07.2020

Perioada serviciului de permanenta al procurorilor fara prestarea activitatii nu constituie timp de lucru
Pronuntaţă de: Tribunalul Valcea - Sentinta Civila nr. 867 din 24.09.2020.

Restituirea cauzei la parchet in ipoteza excluderii probelor administrate in cursul urmaririi penale
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia penala, completul de 2 judecatori de camera preliminara, incheierea nr. 90 din 6 februarie 2020