Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Candidatii pentru functia de Judecator la CEDO

Candidatii pentru functia de Judecator la CEDO

  Publicat: 11 Jun 2013       1367 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Magistrat care, potrivit legii, are atributii de a solutiona cauze penale, civile si administrative in cadrul unei instante judecatoresti.
In urma publicarii anuntului privind selectia candidatilor in numele Romaniei pentru functia de judecator al CEDO, au fost depuse 7 (sapte) candidaturi.

Magistrat care, potrivit legii, are atributii de a solutiona cauze penale, civile si administrative in cadrul unei instante judecatoresti.
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
Totalitatea bunurilor , lucrurile propriu-zise si drepturile asupra lor,
vezi Curtea Europeana a Drepturilor Omului

In ordine alfabetica acestea sunt: Cristina Coteanu, Bianca Gutan, Codrin Miron, Iulia Motoc, Tudor Pantiru, Florin Streteanu, Paul Vasilescu.Conform procedurii indicate in anuntul privind selectia candidatilor in numele Romaniei pentru functia de judecator CEDO, publicat la data de 23 mai 2013, in urma depunerii dosarelor, candidatii inscrisi vor sustine un interviu in fata Comisiei, care va avea loc in perioada 12-14 iunie 2013, la sediul Ministerului Justitiei. Interviul, care se va derula individual, va urmari stabilirea experientei profesionale a candidatilor, a cunoasterii jurisprudentei Curtii Europene a Drepturilor Omului precum si a aptitudinii de a face fata provocarilor generate de reforma Curtii, de incarcatura rolului acesteia, de relatia sa cu instantele nationale si cu celelalte instante internationale. Interviul va avea loc in limba romana, insa vor fi adresate minim doua intrebari si maxim cinci intrebari in cele doua limbi oficiale ale Curtii Europene a Drepturilor Omului; in functie de cunoasterea activa sau pasiva a limbii in care a fost adresata intrebarea, asa cum a fost indicata cunoasterea limbii in curriculum vitae, raspunsul candidatului va fi formulat in limba indicata ca fiind cunoscuta in mod activ .Comisia va selecta trei candidati, care vor fi inclusi, in ordine alfabetica, pe lista de propuneri, care va fi inaintata Guvernului. Ulterior primirii avizului Comisiilor Juridice si pentru Drepturile Omului din Senat si Camera Deputatilor, reunite in sedinta comuna, Guvernul va transmite Consiliului Europei lista cuprinzand cei 3 candidati. Judecatorul roman la CEDO va fi ales de catre Adunarea Parlamentara, de pe lista de trei candidati prezentata de Romania.Citeşte mai multe despre:    CEDO    Judecatori    Judecator CEDO

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Soferii UBER au calitatea de salariati, ci nu de lucratori independenti
13 Sep 2021 | 404

Judecatori eliberati din functie la data de 16 iunie 2020
17 Jun 2020 | 849

Impactul starii de urgenta asupra Justitiei
16 Mar 2020 | 757

Tribunalul Bucuresti isi suspenda activitatea, termenele vor fi preschimbate
11 Mar 2020 | 785

Judecatori eliberati din functie la data de 02 martie 2020
03 Mar 2020 | 672

Judecatori si Procurori eliberati din functie la data de 28 februarie 2020
29 Feb 2020 | 738Articole Juridice

Anularea executarii silite in cazul cesiunii de creanta
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

Ce se intampla cu sumele achitate in temeiul unui act administrativ fiscal anulat. Poate instanta dispune direct restituirea lor?
Sursa: Alex Slujitoru si Cristiana Ionescu, Avocati, Radu si Asociatii SPRL

Cesiunea de creanta. Efectele asupra executarii silite
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

Despagubirile datorate de institutiile publice ca urmare a concedierilor abuzive. Plata integrala sau esalonare pe 5 ani?
Sursa: avocat Emilia Alexandra Ioana | MCP Cabinet avocati

Jurisprudenţă

Revocare Hotarare ANRP dupa ce acesta a intrat in circuitul civil si si-a produs efectele prin efectuarea unei plati partiale a despagubirilor
Pronuntaţă de: Decizia nr. 1667 din 17.09.2018 a Curtii de Apel Galati

Conflict negativ de competenta generat de obiectul actiunii in materia fondului funciar
Pronuntaţă de: Decizia civila nr. 56 din 18 iunie 2018 a Curtii de Apel Galati

Reorganizarea activitatii prin desfiintarea doar a postului de director. Angajatorul nu a reusit sa dovedeasca masura reorganizarii societatii doar prin desfiintarea unui singur post de director
Pronuntaţă de: Decizia civila nr. 53/12.02.2018 a Curtii de Apel Galati

Contract de asigurare obligatorie RCA. Neindeplinirea obligatiilor de plata a despagubirii de catre asiguratorul RCA. Momentul de la care incep sa curga penalitatile de intarziere
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Iasi, Sectia civila, Decizia civila nr. 692/21.10.2020