Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Codul muncii comentat 2019 Avocat Marius-Catalin Predut
Prima pagină » Legislaţie » Diverse Domenii juridice » LEGEA nr. 53/2013 privind instituirea Zilei Limbii Romane

LEGEA nr. 53/2013 privind instituirea Zilei Limbii Romane

  Publicat: 20 Mar 2013       2293 citiri        Secţiunea: Diverse Domenii juridice  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Monitorul Oficial al Romāniei este publicaţia oficială a statului romān, īn care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.
LEGEA nr. 53/2013 privind instituirea Zilei Limbii Romane

Publicata in Monitorul Oficial cu numarul 145 din data de 19 martie 2013

Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.
Art. 1
(1) Se instituie ziua de 31 august ca Ziua Limbii Romane.
(2) Ziua Limbii Romane poate fi marcata de catre autoritatile si institutiile publice, inclusiv de reprezentantele diplomatice si institutele culturale ale Romaniei, precum si de catre alte institutii romanesti din strainatate, prin organizarea unor programe si manifestari cultural-educative, cu caracter evocator sau stiintific.
Art. 2
(1) Guvernul si autoritatile administratiei publice centrale si locale vor lua masurile necesare pentru ca in aceasta zi drapelul Romaniei sa fie arborat, in conformitate cu prevederile Legii nr. 75/1994 privind arborarea drapelului Romaniei, intonarea imnului national si folosirea sigiliilor cu stema Romaniei de catre autoritatile si institutiile publice.
(2) Autoritatile administratiei publice centrale si locale pot sprijini material sau logistic organizarea si desfasurarea manifestarilor prevazute la art. 1 alin. (2).
(3) Societatea Romana de Radiodifuziune si Societatea Romana de Televiziune, in calitate de servicii publice, pot include in programele lor emisiuni culturale ori aspecte de la manifestarile dedicate acestei sarbatori.Afişează LEGEA nr. 53/2013 privind instituirea Zilei Limbii Romane pe o singură paginăCiteşte mai multe despre:    Legea 53/2013    Legea 75/1994Comentează: LEGEA nr. 53/2013 privind instituirea Zilei Limbii Romane