din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1910 de useri onlinePrima pagină » Legislaţie » Diverse Domenii juridice » Legea nr. 66/2019 privind instituirea zilei de 11 martie ca "Ziua Nationala a Meseriilor"

Legea nr. 66/2019 privind instituirea zilei de 11 martie ca "Ziua Nationala a Meseriilor"

  Publicat: 22 Apr 2019       1098 citiri        Secţiunea: Diverse Domenii juridice  


Monitorul Oficial al Rom�niei este publicaţia oficială a statului rom�n, �n care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.
Publicata in Monitorul Oficial nr. 311 din 22.04.2019

Categorie de fapte juridice, care se produc independent de vointa omului si de care legea leaga anumite efecte juridice.
Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.
Monitorul Oficial al Rom�niei este publicaţia oficială a statului rom�n, �n care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.

Articolul 1
Se instituie ziua de 11 martie ca "Ziua Nationala a Meseriilor" si va fi celebrata ca zi de sarbatoare nationala, lucratoare.


Articolul 2
Ministerul Educatiei Nationale, inspectoratele scolare, institutiile de invatamant, precum si Parlamentul, Presedintia Romaniei, Guvernul, celelalte autoritati ale administratiei publice centrale si locale organizeaza, cu ocazia Zilei Nationale a Meseriilor, evenimente educationale pentru promovarea invatamantului profesional si tehnic, precum si a meseriilor. In perioada de 30 de zile calendaristice anterioare Zilei Nationale a Meseriilor, Ministerul Educatiei Nationale, inspectoratele scolare si institutiile de invatamant organizeaza, in parteneriat cu operatorii economici interesati, campanii de comunicare publica pentru promovarea invatamantului profesional si tehnic, precum si a meseriilor.


Articolul 3
Fondurile necesare pentru organizarea manifestarilor prilejuite de celebrarea Zilei Nationale a Meseriilor se asigura din bugetele institutiilor de invatamant, din bugetele autoritatilor publice centrale si locale, in limita alocatiilor bugetare aprobate.


Articolul 4
Prezenta lege intra in vigoare la 30 de zile de la publicarea sa in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Afişează Legea nr. 66/2019 privind instituirea zilei de 11 martie ca "Ziua Nationala a Meseriilor" pe o singură paginăCiteşte mai multe despre:    Ziua Nationala a Meseriilor    Legea nr. 66/2019    Sarbatoare nationala    Ministerul Educatiei Nationale    Promovarea invatamantului profesional si tehnic    Promovarea meseriilor

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.