din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2426 de useri online



Prima pagină » Legislaţie » Legislatie Civila » Legea nr. 57/2020 privind gospodarirea durabila a padurilor Romaniei

Legea nr. 57/2020 privind gospodarirea durabila a padurilor Romaniei

  Publicat: 25 May 2020       1764 citiri        Secţiunea: Legislatie Civila  


Legea nr. 57/2020 privind gospodarirea durabila a padurilor Romaniei

Este dreptul subiectiv ce apartine statului sau unitatilor administrativ-teritoriale si are ca obiect bunurile care, fie prin natura lor, fie printr-o dispozitie a legii sunt de uz sau de utilitate publica.
Este dreptul subiectiv ce apartine statului sau unitatilor administrativ-teritoriale si are ca obiect bunurile care, fie prin natura lor, fie printr-o dispozitie a legii sunt de uz sau de utilitate publica.
Organ de stat sau al unitatii administrativ-teritoriale care actioneaza in regim de putere publica pentru satisfacerea unui interes public.
Unitate economica autonoma de productie, de constructii, de circulatia marfurilor, de transporturi
Riscul reputational este riscul inregistrarii de pierderi sau al nerealizarii profiturilor estimate, ca urmare a lipsei de incredere a publicului in integritatea Bancii.
Operatiune comerciala de vanzare a unor bunuri materiale si/sau servicii catre persoane fizice sau juridice dintr-o alta tara in schimbul unei sume dintr-o valuta convenita.
Una dintre pedepsele principale, prevazuta in cap. II, t. II, art. 53, C. pen., partea generala.
Sanctiune administrativa, contraventionala, fiscala sau civila,

Art. 1. -


Se interzice exportul de bustean, cu sau fara coaja, sau lemn rotund, pentru o perioada de 10 ani in spatiul extracomunitar incepand cu data de 1 ianuarie 2021.


Art. 2. -


(1) In vederea aplicarii regimului silvic si gestionarii durabile a fondului forestier se instituie Registrul national de evidenta informatizata a proprietatilor forestiere, la nivelul autoritatii publice centrale care raspunde de silvicultura.


(2) Realizarea cadastrului aferent fondului forestier proprietate publica a statului este finantata de la bugetul de stat sau din surse proprii ale administratorilor fondului forestier proprietate publica a statului.


Art. 3. -


(1) In vederea asigurarii transparentei recoltarii masei lemnoase din fondul forestier national se instituie Catalogul national al masei lemnoase la nivelul autoritatii publice centrale care raspunde de silvicultura prin utilizarea bazelor de date informatice existente la nivelul acesteia.


(2) Autoritatea publica centrala care raspunde de silvicultura va publica Catalogul national al masei lemnoase pe site-ul propriu, al carui model se aproba prin ordin al conducatorului autoritatii publice centrale care raspunde de silvicultura.


(3) Structurile teritoriale de specialitate ale autoritatii publice centrale care raspunde de silvicultura vor verifica prin sondaj actele de punere in valoare in baza unor criterii de risc .


Art. 4. -


Nerespectarea interdictiei de export a masei lemnoase prevazuta la art. 1 se pedepseste cu inchisoare de la un an la 3 ani sau cu amenda in cuantum de 100.000 lei.





Afişează Legea nr. 57/2020 privind gospodarirea durabila a padurilor Romaniei pe o singură pagină



Citeşte mai multe despre:    Legea 57/2020    Catalogul national al masei lemnoase

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.