Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Legislaţie » Diverse Domenii juridice » Legea nr. 63/2019

Legea nr. 63/2019

  Publicat: 22 Apr 2019       526 citiri        Secţiunea: Diverse Domenii juridice  


Monitorul Oficial al Romāniei este publicaţia oficială a statului romān, īn care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.
Legea nr. 63/2019 pentru completarea Legii nr. 282/2005 privind organizarea activitatii de transfuzie sanguina, donarea de sange si componente sanguine de origine umana, precum si asigurarea calitatii si securitatii sanitare, in vederea utilizarii lor terapeutice a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 311 din 22.04.2019.

Monitorul Oficial al Romāniei este publicaţia oficială a statului romān, īn care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.
Termen prin care se desemneaza, in mod generic, persoana ce, in temeiul unui contract de donatie, transmite, fara a primi ceva in schimb, dreptul de proprietate asupra unui bun sau a mai multor bunuri determinate.
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Monitorul Oficial al Romāniei este publicaţia oficială a statului romān, īn care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.

Articolul I
Dupa articolul 17 din Legea nr. 282/2005 privind organizarea activitatii de transfuzie sanguina, donarea de sange si componente sanguine de origine umana, precum si asigurarea calitatii si securitatii sanitare, in vederea utilizarii lor terapeutice, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 188 din 17 martie 2014, se introduce un nou articol, articolul 171, cu urmatorul cuprins:
"Articolul 171
(1) Donatorii de sange primesc, la fiecare donare, un mesaj de multumire cu urmatorul text:
A« Va multumim ca ati donat sange in data de . . . Fiecare picatura de sange conteaza.A»
(2) In momentul in care s-a utilizat sangele recoltat, donatorii de sange primesc un mesaj cu urmatorul text:
A« Va multumim! Un pacient a beneficiat de sangele donat de Dumneavoastra. Va invitam sa ramaneti donator constant de sange!A»
(3) Donatorii de sange primesc un mesaj de solicitare in situatii de urgenta sau la demararea unor campanii de donare de sange. Mesajul poate cuprinde nevoia curenta de sange, tipul si cantitatea necesara in cazurile de urgenta.
(4) Cheltuielile necesare aplicarii prevederilor alin. (1)-(3) se suporta de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sanatatii."


Articolul II
(1) In termen de 6 luni de la publicarea prezentei legi in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Ministerul Sanatatii elaboreaza normele metodologice de aplicare, care se aproba prin ordin al ministrului sanatatii.
(2) Prevederile prezentei legi intra in vigoare incepand cu data de 1 ianuarie 2020.

Afişează Legea nr. 63/2019 pe o singură paginăCiteşte mai multe despre:    Legea nr. 63/2019    Transfuzie sanguina    Donare de sange    Legea 282/2005    Mesaj de multumire    Ministerul Sanatatii

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Jurisprudenţă

Plata drepturi salariale pentru personal medico-sanitar si auxiliar sanitar din centre de transfuzie sanguina
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Galati - Decizie nr.1388 din data 10.12.2009Articole Juridice

Diferenta de tratament bazata indirect pe religie. Refuzul unui tratament medical
Sursa: Curtea de Justitie a Uniunii Europene

Carantina si forta majora. Restrangerea unor drepturi si libertati in contextul fortei majore
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu