Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Legislaţie » Legislatia Muncii si Asigurarilor sociale » Act aditional, inregistrat la MMFPS cu numarul 160/18.03.2009, la Contractul Colectiv de Munca Unic la nivel de Ramura Mass-Media pentru perioada 2006-2007

Act aditional, inregistrat la MMFPS cu numarul 160/18.03.2009, la Contractul Colectiv de Munca Unic la nivel de Ramura Mass-Media pentru perioada 2006-2007

  Publicat: 30 Mar 2009       6705 citiri        Secţiunea: Legislatia Muncii si Asigurarilor sociale  


Act aditional, inregistrat la MMFPS cu numarul 160/2009, la Contractul Colectiv de Munca Unic la nivel de Ramura Mass-Media pentru perioada 2006-2007

Publicat in Monitorul Oficial, Partea V nr. 6 din 24/03/2009

Este organizatia patronilor, autonoma, fara caracter politic infiintata ca persoana juridica de drept privat fara scop patrimonial,
A fost promulgat la 11.09.1865
Acord liber consimtit intre doua sau mai multe persoane fizice sau juridice, in scopul nasterii, modificarii sau stingerii unor raporturi juridice, rezultat al unor negocieri.
Operatiune prin care se sting fara plata in numerar, unele datorii reciproce intre doua sau mai multe persoane fizice sau juridice, ramanand sa se achite eventualele diferente de sume, nu in bani, ci prin simpla lor inregistrare.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Intamplare neplacuta care produce ranirea, mutilarea sau moartea cuiva.
Intamplare neplacuta care produce ranirea, mutilarea sau moartea cuiva.
(Basis) Pretul de cumparare a unui anumit activ, ajustat pentru anumite evenimente cum ar fi acordarea dividendelor in actiuni.
Intamplare neplacuta care produce ranirea, mutilarea sau moartea cuiva.
Viciu de consimtamant. Este amenintarea unei persoane cu un rau care sa-I produca o temere ce o determina sa consimta la incheierea unui act juridic civil, pe care altfel nu l-ar fi incheiat.
Acord liber consimtit intre doua sau mai multe persoane fizice sau juridice, in scopul nasterii, modificarii sau stingerii unor raporturi juridice, rezultat al unor negocieri.
Stare a unei persoane de a fi lipsita de capacitate juridica. Nepricepere, nepregatire, lipsa de aptitudini pentru indeplinirea unei activitati,functii, meserii, profesii sau ocupatii.
Stare a unei persoane care si-a pierdut capacitatea de munca din cauza de accident de munca, boala profesionala sau boala obisnuita.
1. Grup comstituit de catre o autoritate cu scopul desfasurarii, coordonarii, supravegherii, controlului unei activitati din diferite domenii ale vietii sociale
Sindicatele sunt persoane juridice independente, fara scop patrimonial, constituite in scopul apararii si promovarii drepturilor colective si individuale,
Suma de bani ce se acorda unei persoane pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare (de deplasare, detasari etc) sau pentru efectuarea de activitati in afara programului obisnuit de lucru
Tranzactia este un contract prin care partile termina un proces inceput sau preintampina un proces ce se poate naste (art. 1704 Cod Civil) prin concesii reciproce, .
Este organizatia patronilor, autonoma, fara caracter politic infiintata ca persoana juridica de drept privat fara scop patrimonial,

ACT ADITIONAL Nr. 3
din 13 martie 2009
incheiat conform art. 10 si art. 11 din Legea nr. 130/1996 republicata,
inregistrat la Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale cu
numarul 160/18.03.2009 la Contractul Colectiv de Munca Unic la nivel de
Ramura Mass-Media pentru perioada 2006-2007, inregistrat la Ministerul
Muncii, Familiei si Protectiei Sociale cu numarul 993/11/8.05.2006

Prezentul act aditional a fost incheiat astazi, 13.03.2009, intre:

I. Reprezentantii organizatiilor patronale din mass-media, constituite in conformitate cu dispozitiile Legii nr. 356/10.07.2001:

1. Uniunea Nationala a Patronatului Roman - UNPR

2. Patronatul Presei din Romania - ROMEDIA

II. Reprezentantii organizatiilor sindicale din mass-media, constituite in conformitate cu dispozitiile Legii nr. 53/24.01.2003,

Federatia Romana a Jurnalistilor MediaSind,

care, in conformitate cu prevederile Legii nr. 53/24.01.2003, Codul Muncii, art. 244, precum si dispozitiile Legii nr. 130/1996, republicata, art. 31, au convenit sa semneze prezentul Act Aditional ce modifica si completeaza Contractul Colectiv de Munca Unic la nivel de Ramura Mass-Media pentru perioada 2006-2007, inregistrat la Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale cu numarul 993/11/8.05.2006, conform cu prevederile Capitolului II - "Incheierea, modificarea, suspendarea si incetarea contractului colectiv de munca" art. 9 si 10.

Partile semnatare convin asupra prelungirii Contractului Colectiv de Munca Unic la nivel de Ramura Mass-Media pentru perioada 2006-2007, inregistrat la Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale cu numarul 993/11/8.05.2006 cu o perioada de 24 de luni de la data inregistrarii la Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, in conformitate cu prevederile Legii nr. 130/1996, republicata, precum si modificarea contractului dupa cum urmeaza:

CAPITOLUL II
Incheierea, modificarea, suspendarea si incetarea
contractului colectiv de munca

Art. 8 alin. (1) va avea urmatorul cuprins:

"Prezentul contract colectiv de munca se incheie pe o perioada de doi ani, intrand in vigoare la data inregistrarii acestuia la Ministerul Muncii."

CAPITOLUL IV
Salarizarea si alte drepturi banesti

Art. 35 va avea urmatorul continut: "In cazul in care angajatorul da preaviz angajatului din motive neimputabile acestuia, angajatul are dreptul sa primeasca o compensatie baneasca formata din cuantumul a minimum 2 (doua) salarii de baza (calculate la cuantumul salariului pe care angajatul l-a primit in ultima luna de munca). In cazul in care disponibilizarile de personal vor afecta peste 10% din totalul angajatilor, atunci se vor plati 3 (trei) salarii compensatorii."

Art. 37 alin. 1 litera b) se va modifica astfel: "b) daca decesul a survenit din cauza unui accident de munca, a unui accident in legatura cu munca sau a unei boli profesionale, cuantumul ajutorului acordat familiei va fi intre 4 (patru) si 6 (sase) salarii de baza . Prin accident de munca se intelege vatamarea violenta a organismului, precum si intoxicatia acuta profesionala, care au loc in timpul procesului de munca sau in indeplinirea sarcinilor de serviciu reglementate la art. 13 din prezentul contract si care provoaca incapacitate temporara de munca de cel putin 3 (trei) zile calendaristice, invaliditate ori deces, precum si toate cazurile prevazute de prevederile art. 5 lit. g din Legea nr. 319/2006."CAPITOLUL VI
Contractul individual de munca

Art. 52 alin. (4) se va modifica astfel: "In vederea concursurilor pentru angajare sau a examenelor, dupa caz, precum si pentru promovari, angajatorul va numi o comisie din care va face parte, cu drepturi depline, si un reprezentant al sindicatului sau un reprezentant al salariatilor, acolo unde nu exista sindicate ."

Art. 57, alin. 2 se va modifica astfel: "In cazul in care unei persoane i se desface contractul de munca fara sa i se acorde preavizul prevazut la alin. 1, aceasta are dreptul la o indemnizatie egala cu salariul de baza pe o luna avut la data desfacerii contractului de munca, precum si la salariile compensatorii prevazute la art. 35 din prezentul contract ."

Prezentul Act aditional face parte integranta din Contractul colectiv de munca unic la nivel de ramura mass-media si intra in vigoare la data inregistrarii la Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.

Celelalte clauze din Contractul colectiv de munca unic la nivel de ramura mass-media raman nemodificate.

Prezentul Act aditional se incheie in 5 (cinci) exemplare.

Partile semnatare:

Organizatii sindicale Organizatii patronale
Federatia Romana a Jurnalistilor MediaSind Uniunea Nationala a Patronatului Roman - UNPR
Cristi Godinac, Presedinte Marian Petre Milut, Presedinte
Patronatul Presei din Romania - ROMEDIA
Teodor Vasiliu, Presedinte

Afişează Act aditional, inregistrat la MMFPS cu numarul 160/18.03.2009, la Contractul Colectiv de Munca Unic la nivel de Ramura Mass-Media pentru perioada 2006-2007 pe o singură paginăCiteşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Ce sunt locurile de munca ecologice?
Sursa: EuroAvocatura.ro

Angajatorii au obligatia de a permite salariatilor verificarea sistemului de masurare a duratei timpului de lucru zilnic
Sursa: Curtea de Justitie a Uniunii Europene

Timpul de lucru si perioada de repaus in cazul incheierii mai multor contracte individuale de munca
Sursa: Curtea de Justitie a Uniunii EuropeneJurisprudenţă

Evidenta zilnica si reala a timpului de lucru. Precizarea orei de inceput si a orei de sfarsit pentru fiecare angajat
Pronuntaţă de: Judecatoria Targu Jiu - Sentinta civila nr. 1803 din data de 25 Martie 2019

Determinarea notiunii de timp de lucru. Salariati izolati preventiv la locul de munca sau la domiciliu
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti - Sentinta civila nr. 5927 din data de 04 Noiembrie 2020

Vinovatia. Element esential al abaterii disciplinare
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti - Decizia civila nr. 4843 din data de 30 Octombrie 2019

Ştiri Juridice